More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Πρώτες Βοήθειες για το Μυαλό του Παιδιού σας, της Αλίσια Ίτον

    Πρώτες Βοήθειες για το Μυαλό του Παιδιού σας, της Αλίσια Ίτον

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 18+   – Ψυχολογία, αυτοβελτίωση, πρακτικός οδηγός για γονείς

    Υπάρχει πάντα στην παιδική μας ηλικία μια στιγμή που ανοίγει μια πόρτα απ’ όπου μπαίνει το μέλλον.
    Γκράχαμ Γκρην

    Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού σας.

    Συχνά ακούμε ότι τα σημερινά παιδιά είναι περισσότερο αγχωμένα από τις προηγούμενες γενιές. Μεγαλώνουν σε ένα περιβάλλον με ανησυχητικές ειδήσεις για την απειλή της τρομοκρατίας ή την κλιματική αλλαγή, ατελείωτες εξετάσεις στο σχολείο και διαδικτυακό εκφοβισμό στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης – όλα αυτά συμβάλλουν σε μια αυξανόμενη αίσθηση άγχους….Το αίσθημα αυτής της ταραχής και του «διάχυτου ή γενικευμένου άγχους», μπορεί γρήγορα να επηρεάσει όλους τους τομείς της ζωής.

    Ο αριθμός των παιδιών που ζητούν βοήθεια για το άγχος και θέματα ψυχικής υγείας έχει αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια, ακόμα και παιδιά τεσσάρων ετών εκδηλώνουν συμπτώματα κρίσεων πανικού, διαταραχών, άγχους και κατάθλιψης, καθώς και διάφορες φοβίες.

    Οι περισσότεροι γονείς παραδεχόμαστε ότι είμαστε απροετοίμαστοι ως προς την υποστήριξη της συναισθηματικής υγείας των παιδιών μας. Το να κρατήσουμε τα παιδιά ευτυχισμένα σε μια εποχή που κυριαρχεί το άγχος μοιάζει ακατόρθωτο. Οικονομική κρίση, αβεβαιότητα για το μέλλον, αθέμιτος ανταγωνισμός, βομβαρδισμός πληροφοριών, ραγδαία άνθιση της τεχνολογίας, διάλυση του θεσμού της οικογένειας και τα τελευταία δύο χρόνια μια πανδημία κάνουν το έργο μας ακόμη πιο δύσκολο. Τα χαμόγελα έχουν κρυφτεί, το άγγιγμα και οι αγκαλιές έχουν απαγορευτεί και τα μικρόβια καιροφυλακτούν παντού για να μας επιτεθούν, να μας αγχώσουν, να μας τρομάξουν. Οι ξέγνοιαστες μέρες που τα παιδιά χαμογελούσαν έπαιζαν στους δρόμους και τις αυλές των σπιτιών, προφυλαγμένα από εξωγενείς παράγοντες μοιάζουν σαν ένα μακρινό παρελθόν. Το άγχος και ο φόβος έχουν γίνει κομμάτι της ζωής μας.

    Τι συμβαίνει όταν νιώθουμε πεταλούδες στο στομάχι ή όταν νομίζουμε ότι κάτι κολυμπάει στην κοιλιά μας ή όταν κοκκινίζουμε, ή όταν οι παλμοί μας ανεβαίνουν;

    Η Alicia Eaton – καταξιωμένη θεραπεύτρια με ειδίκευση στη συναισθηματική υποστήριξη των παιδιών – μας δίνει τις Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού μας, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, να κατανοήσουμε τις ανησυχίες τους και τελικά να τα κρατήσουμε ευτυχισμένα. Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ άγχους και φόβου.

    Άγχος είναι το αίσθημα που βιώνουμε πριν από ένα συμβάν που μας γεμίζει αβεβαιότητα και θέτει σε λειτουργία τους συναγερμούς του οργανισμού. Είναι ουσιαστικά η αντίδρασή μας σε κάτι που δεν έχει συμβεί ακόμα, μια προαντίδραση. Ο φόβος, από την άλλη μεριά, είναι το συναίσθημα που βιώνουμε όταν πραγματικά βρισκόμαστε σε μια επικίνδυνη κατάσταση η οποία βρίσκεται εν εξελίξει. Και στις δύο, όμως, περιπτώσεις το νευρικό μας σύστημα αντιδρά αυτόματα απελευθερώνοντας ορμόνες όπως η αδρεναλίνη οι οποίες διεγείρουν τον καρδιακό μας παλμό, την πίεση και την αναπνοή μας.

    Με αυτό το βιβλίο η Alicia Eaton απαντά σε ερωτήσεις που βρίσκονται στο μυαλό κάθε γονέα, μας δίνει τις πληροφορίες ώστε να διακρίνουμε τι πραγματικά συμβαίνει στο παιδί μας, μας καθοδηγεί, μας παραθέτει παραδείγματα και περιπτωσιολογικές μελέτες ώστε να είναι πιο εύκολα αντιληπτή η διαδικασία αναγνώρισης του προβλήματος αλλά και ο τρόπος επίλυσής του ώστε να έχει ένα λαμπρό μέλλον και να μπορεί να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε αγχογόνο ή επικίνδυνη κατάσταση.

    Πώς να βοηθήσουμε το παιδί μας να εκφράσει συναισθήματα και να αντιμετωπίσει δύσκολα γεγονότα.
    Τι να πούμε για να κατευναστεί το άγχος του.
    Ποιες λέξεις πρέπει να αποφύγουμε γιατί θα κάνουν το παιδί σας να αισθανθεί χειρότερα.
    Πώς να βοηθήσετε το παιδί σας να ξεπεράσει τις σχολικές ανησυχίες.
    Πώς θα απαλλαγεί από τη φοβία του για τους σκύλους, τις αράχνες κτλ.
    Πώς θα διώξει το άγχος για το σχολείο, τις εξετάσεις, τους γιατρούς, τα μικρόβια.
    Πώς θα σχεδιάσουμε ένα λαμπρό μέλλον μαζί με το παιδί μας.

    Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε γρήγορες και εύκολες λύσεις για να αντιμετωπίσετε το άγχος, τους φόβους και τις ανησυχίες του παιδιού σας ώστε να ζήσετε ένα ευτυχισμένο παρόν και να σχεδιάσετε ένα όμορφο μέλλον.

     «Γιατί, όταν το παιδί σας είναι χαρούμενο, η δική σας χαρά είναι ακόμα μεγαλύτερη!»

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Η Alicia Eaton – καταξιωμένη θεραπεύτρια με ειδίκευση στη συναισθηματική υποστήριξη των παιδιών – μας δίνει τις Πρώτες βοήθειες για το μυαλό του παιδιού μας, ώστε να μπορέσουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά μας, να κατανοήσουμε τις ανησυχίες τους και τελικά να τα κρατήσουμε ευτυχισμένα. Για να το καταφέρουμε αυτό πρέπει πρώτα να καταλάβουμε τη διαφορά μεταξύ άγχους και φόβου. Σε αυτό το βιβλίο θα ανακαλύψετε γρήγορες και εύκολες λύσεις για να αντιμετωπίσετε το άγχος, τους φόβους και τις ανησυχίες του παιδιού σας ώστε να ζήσετε ένα ευτυχισμένο παρόν και να σχεδιάσετε ένα όμορφο μέλλον.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Sody – Butterfly

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Πρώτες Βοήθειες για το Μυαλό του Παιδιού σας
    Τίτλος πρωτοτύπου: First aid for your child’s mind
    Συγγραφέας: Alicia Eaton
    Επεξεργασία εξωφ.: Ειρήνη Οικονόμου
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Σεπτέμβριος 2021
    Μετάφραση: Σοφία Ανδρεοπούλου
    Επιμέλεια: Ανδρομάχη Γεωργιάδου
    Σελιδοποίηση: Ηλίας Σούφρας
    Σελίδες: 296
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-653-425-6

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular