More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΠώς να σκέφτεστε πολιτικά- Μαθήματα πολιτικής σκέψης από 30 μεγάλους διανοητές

    Πώς να σκέφτεστε πολιτικά- Μαθήματα πολιτικής σκέψης από 30 μεγάλους διανοητές

    Όσο κι αν φαίνεται μια γρήγορη περιήγηση στην σκέψη ή τη ζωή κάποιων προσωπικοτήτων, αυτές οι ανθολογήσεις δεν είναι καθόλου εύκολη δουλειά. Απαιτούν πολλή γνώση και πολλαπλάσια δουλειά για να συλλέξεις και να πάρεις το νέκταρ από την σοφία κάθε ανθολογούμενου.

    Εν προκειμένω, οι καθηγητές πολιτικής θεωρίας και δημόσιας διοίκησης Graeme Garrard και James Bernard Murphy, έχοντας μια πείρα και γνώση πενήντα ετών γύρω από τη φιλοσοφία και την πολιτική επιστήμη, συγκέντρωσαν σε ένα βιβλίο 320 σελίδων 30 προσωπικότητες με ξεχωριστό πολιτικό στοχασμό, ποικίλου προσανατολισμού αλλά με τον ένα ή τον άλλο τρόπο βαθιάς σκέψης και οραματισμού.

    Σε καμία τέτοια ανθολόγηση δεν εντρυφούμε σε βάθος σε κάθε προσωπικότητα και τον τρόπο σκέψης της. Ουσιαστικά πρόκειται για μια περιεκτική εισαγωγή, μια στοχευμένη “επίθεση” γνώσης γύρω από την πολιτική, την εξουσία και το ιδεολογικό περίγραμμά τους. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείς να περιηγηθείς στον βασικό ιστό προσωπικοτήτων και πολιτικών προσεγγίσεων που πιθανότατα δεν γνώριζες όπως η Γερμανοαμερικανίδα πολιτική φιλόσοφος Χάνα Άρεντ, ο φιλελεύθερος στοχαστής Αλέξις ντε Τοκβίλ, ο φιλοσοφικός πατέρας του σύγχρονου συντηρητισμού Έντμουντ Μπερκ και ο τζιχαντιστής Σαγίντ Κουτμπ, που στέκονται πλάι σε πολύ γνωστότερους πολιτικούς φιλοσόφους και μελετητές όπως ο Καρλ Μαρξ, ο Ζαν Ζακ Ρουσό, ο Μαχάτμα Γκάντ και ο ασύγκριτος Φρίντριχ Νίτσε, που πλαισιώνονται από τους αρχαίους Κομφούκιο, Πλάτωνα, Αριστοτέλη και Αυγουστίνο.

    Σήμερα που ο φανατισμός, ο εξτρεμισμός, ο λαϊκισμός ένθεν κακείθεν, ο ρηχός πολιτικός λόγος, τα fake news που καθορίζουν εκλογικές αναμετρήσεις και της ευθυγράμμισης ιδεολογιών και προσεγγίσεων, η πολιτική σκέψη και ουσιαστική διείσδυση στην σκέψη σημαντικών διανοητών είναι περισσότερο από ποτέ απαραίτητη.

    Ελευθερίες, δικαιώματα, υποχρεώσεις, ηθικοί προσανατολισμοί, επιχειρηματολογία, ευγενής ανταγωνισμός. Έχει αξία να περιηγηθείτε και να εντοπίσετε ποιοι ταιριάζουν περισσότερο στη δική σας κοσμοθεωρία αλλά και ποιοι στέκονται απέναντί σας.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Πώς να σκέφτεστε πολιτικά- Μαθήματα πολιτικής σκέψης από 30 μεγάλους διανοητές
    Τίτλος πρωτοτύπου: How to think politically
    Συγγραφέας: James Bernard Murphy, Graeme Garrard
    Μετάφραση: Δημήτρης Αθηνάκης
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Φεβρουάριος 2020
    Σελίδες: 320
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-484-538-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular