More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΡομαντισμός και Όνειρα στον Πάγο με την Τέα Στίλτον

    Ρομαντισμός και Όνειρα στον Πάγο με την Τέα Στίλτον

    Η Τέα Στίλτον είναι αδερφή του Τζερόνιμο και ειδική ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηχώ των Τρωκτικών. Μαζί με τις πέντε υπέροχες φίλες της, την Κολέτ, την Νίκι, την Πολίνα, την Πάμελα και την Βάιολετ έχουν χαρίσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό 10 περιπέτειες με “κοριτσίστικη” απόχρωση.

    Προσεγγίζοντας με τις περιπέτειές τους, τις ανησυχίες, τα ενδιαφέροντα και τα όνειρα πολλών κοριτσιών, χωρίς αυτό να χρωματίζεται σεξιστικά, οι ιστορίες της Τέα Στίλτον, με τα ίδια δομικά χαρακτηριστικά που έχουν όλα τα βιβλία του Στίλτον, γίνονται εξίσου αγαπητά, πλησιάζοντας τον κόσμο των κοριτσιών μέσα από πιο εξειδικευμένες πτυχές.

    Μουσική, χορός, μιούζικαλ, αθλητικοί αγώνες, μυστικά ημερολόγια, διαγωνισμοί εφευρέσεων, δημοσιογραφία, επιβίωση στη φύση, μόδα και διασημότητα, ο κόσμος των Τέα Σίστερς κινείται γύρω από ενδιαφέροντα θέματα, προσπαθώντας να θέλξει πιο απαιτητικές αναγνώστριες που επιθυμούν βιβλία με περισσότερο “κοριτσίστικο πρόσημο”. Αν και θεωρώ ότι όλα τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον είναι ελκυστικά και για τα δύο φύλα, η συγγραφική επιλογή για αυτοτελείς περιπέτειες με πρωταγωνίστριες κορίτσια, αφορά περισσότερο στην κάλυψη των ιδιαίτερων ενδιαφερόντων μιας μερίδας κοριτσιών ανά τον κόσμο και όχι σε κάποια -θεωρώ- προσπάθεια να χρωματίσουν πιο “ροζ” κάποιους τομείς δραστηριότητας. Από την άλλη είναι σημαντικό να υπάρχουν βιβλία με πρωταγωνίστριες κορίτσια/γυναίκες, καθώς αυτό διασπά τα επί δεκαετίες κυρίαρχα στερεότυπα των αρσενικών πρωταγωνιστών στα περισσότερα βιβλία για παιδιά και νέους. Ακόμα και σήμερα, οι περισσότερες σειρές μυστηρίου ή γνώσεων για παιδιά έχουν αγόρια/άντρες πρωταγωνιστές δημιουργώντας μια στρατηγική, συνειδητή ή υποσυνείδητη επιλογή, που δείχνει σαφή ανισσοροπία ως προς την επιλογή των φύλων.

    Οι περιπέτειες της Τέα Στίλτον έχουν εξίσου συναρπαστικό ρυθμό με εκείνες του Τζερόνιμο, ανάλαφρη, ευχάριστη γραφή, οξύ χιούμορ, διασκεδαστική εικονογράφηση και μοντέρνα γραφιστική προσέγγιση, πρωτότυπη σύζευξη γραμματοσειρών και χρωμάτων, ανατροπές και ίντριγκες, περιπετειώδη χαρακτήρα και αγωνία, ενώ τα στοιχεία των ονείρων, της φιλίας και των φιλοδοξιών είναι ίσως ακόμα πιο έντονα.

    Τα δύο νέα βιβλία της Τέα Στίλτον φέρνουν στο επίκεντρο τον ρομαντισμό και το καλλιτεχνικό πατινάζ

    Μια υπέροχη ερωτική επιστολή φτάνει στην αίθουσα αρχισυνταξίας της σχολικής εφημερίδας του Κολεγίου Τόπφορντ. Ένα μυστηριώδες γράμμα που αποκαλύπτει έναν μεγάλο έρωτα. Τα κορίτσια αποφασίζουν να δημοσιεύσουν την επιστολή στο μπλογκ της εφημερίδας όπου καλούσαν τον ανώνυμο συντάκτη του γράμματος να αποκαλύψει την ταυτότητά του. Η μυστηριώδης υπόθεση της ερωτικής επιστολής μόλις ξεκινούσε. Κι όταν ο συντάκτης της επιστολής επανεμφανίζεται με νέο γράμμα υπογράφοντας ως “Ρωμαίος”, οι υποθέσεις δίνουν και παίρνουν. Ποιος είναι ο Ρωμαίος; Και ποια η Ιουλιέτα του; Γιατί κρατάει μυστική την ταυτότητά του και τι κρύβει; Μια υπέροχη ρομαντική ιστορία αγνού έρωτα στο μικροσκόπιο των Τέα Σίστερς. Θα καταφέρουν να αποκιαλύψουν τον ερωτοχτυπημένο συντάκτη της επιστολής; Σας το λέω εξαρχής, είναι πολύ δύσκολο να το καταφέρουν.

    Βαρύς εκείνος ο χειμώνας στο Νησί των Φαλαινών και περιορισμένες οι επιλογές. Ο επερχόμενος παγετός, ωστόσο, δίνει στα κορίτσια την ευκαιρία να κάνουν πατινάζ στον πάγο που δημιουργήθηκε στη λιμνούλα κοντά στις αθλητικές εγκαταστάσεις του κολεγίου. Η αναπάντεχη επίσκεψη της καθηγήτριας Ράτκλιφ μαζί με την διάσημη πρωταθλήτρια καλλιτεχνικού πατινάζ Ποντικέτα Τόπσνερ φέρνουν την αγάπη για τον αθλητισμό στον πάγο στο επίκεντρο. Η πρωταθλήτρια Τόπσνερ παρατηρεί αμέσως την Κολέτ στην οποία διακρίνει γνήσιο ταλέντο. Ίντριγκες, αντιπαλότητες και ένας αγώνας που θα φτάσει πολύ μακριά, σε αντιπαραθέσεις και ζαβολιές. Θα καταφέρει η Κολέτ να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα; Θα καταφέρει να νικήσει την πολύ καλή πατινέρ Βανίλα η οποία την ανταγωνίζεται σφοδρά; Όταν το παγοπέδιλό της την προδίδει, όλα δείχνουν μάταια. Τι αγώνας!

    Εκδόσεις Κέδρος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: 1. Η μυστηριώδης ερωτική επιστολή
    2. Όνειρα στον πάγο με την Κολέτ
    Τίτλος πρωτοτύπου: 1. Una misteriosa lettera d’amore
    2. Un sogno sul ghiaccio per Colette
    Συγγραφέας: Τέα Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εικονογράφος: Εξώφυλλο: Βarbara Pellizzari (σχέδιο) και Daniele Verzini (χρωματισμός) | Γραφιστικός σχεδιασμός: Giovanna Ferraris / theWorldofDOT | Εικονογράφηση αρχικών και τελικών σελίδων: Barbara Pellizzari (σχέδιο) και Flavio Ferron (χρωματισμός) | Χάρτες: Caterina Giorgetti, Flavio Ferron
    Σειρά: Τέα Στίλτον
    Μετάφραση Ελένη Τουλούπη
    Εκδόσεις: Κέδρος, Δεκέμβριος 2018
    Επιμέλεια: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-4978-5
    978-960-04-4979-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular