More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαιδευτικά ΝέαΣάββατο και ηλεκτρονικά πλέον οι εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων...

    Σάββατο και ηλεκτρονικά πλέον οι εκλογές για την ανάδειξη των υπηρεσιακών συμβουλίων των εκπαιδευτικών

    Καταργείται η ισχύς του άρθρου 19 περί οργάνωσης εκλογών των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών όπως προβλεπόταν στο Προεδρικό Διάταγμα 1/2003 και υπογράφηκε από τον τότε υφυπουργό Παιδείας Νίκο Γκεσούλη (υπουργός Πέτρος Ευθυμίου, κυβέρνηση Κώστα Σημίτη.

    Σε νομοθετική ρύθμιση που προωθεί στη Βουλή η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως προβλέπεται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται Σάββατο αντί κάθε πρώτη εργάσιμη Τετάρτη του Νοεμβρίου προκειμένου, όπως αναφέρεται από το υπουργείο, «να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων». Ταυτόχρονα δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας (μένει να δούμε πώς θα γίνει κάτι τέτοιο).

    Το 2003 η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας είχε αποδεχθεί σχετικό αίτημα των ΔΟΕ και ΟΛΜΕ προκειμένου να εξασφαλιστεί η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις εκλογές. Πλέον με το άρθρο 13 που προωθεί το υπουργείο αυτό αλλάζει και οι εκλογές θα γίνονται Σάββατο:

    Άρθρο 13: Προβλέπεται οι εκλογές για την ανάδειξη των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων του εκπαιδευτικού προσωπικού και του ειδικού εκπαιδευτικού προσωπικού ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης να πραγματοποιούνται ημέρα Σάββατο (αντί για εργάσιμη ημέρα και ώρα), προκειμένου να μην διακόπτεται στο ελάχιστο η εκπαιδευτική λειτουργία και να μην αναστέλλεται η λειτουργία των σχολείων. Ταυτόχρονα, δίνεται η δυνατότητα για ηλεκτρονική διεξαγωγή της ψηφοφορίας.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular