More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣέρλοκ Λουπέν & Εγώ: Ο εγκέφαλος του εγκλήματος, των Πιερντομένικο Μπακαλάριο και...

    Σέρλοκ Λουπέν & Εγώ: Ο εγκέφαλος του εγκλήματος, των Πιερντομένικο Μπακαλάριο και Αλεσάντρο Γκάτι (Αϊρίν Άντλερ)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το όνομά μου είναι Σέρλοκ Χολμς, και είναι η δουλειά μου να ξέρω αυτά που οι άλλοι δεν ξέρουν.
    Άρθουρ Κόναν Ντόυλ

    Από το τρίο της ντομάτας που ήταν το πρώτο ως παρόν Ο Εγκέφαλος του εγκλήματος μετράμε δέκα βιβλία και σύντομα θα φτάσουμε στα έντεκα με το Λιμάνι της απάτης που έρχεται.

    Η σειρά του Πιερντομένικο Μπακαλάριο και του Αλεσάντρο Γκάτι είναι πολύ ενδιαφέρουσα.

    Άνοιξη πλησίαζε και ο Σέρλοκ έδειχνε βαριεστημένος. Χρειαζόταν μια περιπέτεια να ζωντανέψει λίγο το μέσα του, να απασχολήσει το μυαλό του. Η βαριά σκιά της πνευματικής αδράνειας τον είχε κυριεύσει σχεδόν ολότελα ότανΚαθώς ο Γάλλος σεφ Λε Λουφ έκλεινε το εστιατόριο του παλιού ξενοδοχείου Μπίνγκλεϊ στην περιοχή του Ντράρι Λέιν, χτυπήθηκε στην πλάτη από ένα βέλος. Οι αστυνομικοί βρήκαν αργότερα στο σημείο έναν αναίσθητο από μεθύσι τσαγκάρη με τόξο και φαρέτρα, ονόματι Τζέιμς Άρτσερ. Αλλά αυτός ισχυρίζεται ότι δεν έχει καμία σχέση με το συμβάν, αν και αυτό δεν φάνηκε αρκετό να τον γλιτώσει από τη φυλακή. Κάτι τους είπε αυτή η υπόθεση και κίνησαν να την δουν λίγο πιο επισταμένα.

    Η Αϊρίν, η αφηγήτρια του βιβλίου, προτείνει στον Σέρλοκ να σκαλίσει μια σειρά από ασυνήθιστα και ανεξήγητα γεγονότα που συμβαίνουν στο Λονδίνομ από ληστείες σε νομισματοκοπεία και αλληγορικά ποιηματάκια σε μίνι βιβλιαράκια, μέχρι διάλογος με τον δράστη μέσω αγγελιών και επικίνδυνα αστέρια με έξι κορυφές. Μια κλωστή, ανεπαίσθητη, απροσδιόριστη ενώνει μεταξύ τους αυτά τα παράξενα γεγονότα και είναι αυτή η κλωστή που ιντριγκάρει τον Σέρλοκ, τον Λουπέν και την Αϊρίν να ακολουθήσει τα ίχνη ενός ευφυούς εγκληματία που παίζει μαζί τους. Οι αποκαλύψεις θα είναι συγκλονιστικές…

    Αυτή η σειρά άργησε να έρθει στην αντίληψή μας. Δυστυχώς. Ο Πιερντομένικο Μπακαλάριο μας ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από άλλα του βιβλία. Η σύμπραξή του με τον ομοεθνή του, Αλεσάντρο Γκάτι, στην παρούσα σειρά φαίνεται εξαιρετική. Το γράφουμε γιατί η ανάγνωση του βιβλίου αυτού, καίτοι δέκατο πια της σειράς, ήταν απολαυστική, καθώς η αφήγηση, οι διάλογοι, η πλοκή, η εξέλιξη, οι ανατροπές, το μυστήριο είναι κάτι παραπάνω από καλοί∙ δημιουργείται μια εξαιρετική περιπέτεια μυστηρίου, διόλου απλοϊκή ή παιδιάστικη, λεπτοδουλεμένη, κινηματογραφική, που παίζει με το μυαλό του αναγνώστη και μπορώ να σας πω ότι ικανοποιεί και αρκετά μεγαλύτερες του target group 8-12 ηλικίες.

    Θαυμάσιος είναι ο ρυθμός της ιστορίας, καθώς μετά την αρχική ραστώνη του Σέρλοκ και την εμφάνιση της υπόθεσης με τον χτυπημένο με βέλος Γάλλο σεφ, η αφήγηση ξεκινά να καλπάζει κυριολεκτικά.

    Την προτείνουμε. Μας εξέπληξε θετικά.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Μίνωας.

    Με μια ματιά

    • Ο Πιερντομένικο Μπακαλάριο μας ήταν ιδιαίτερα γνωστός και αγαπητός από άλλα του βιβλία. Η σύμπραξή του με τον ομοεθνή του, Αλεσάντρο Γκάτι, στην παρούσα σειρά φαίνεται εξαιρετική. Το γράφουμε γιατί η ανάγνωση του βιβλίου αυτού, καίτοι δέκατο πια της σειράς, ήταν απολαυστική, καθώς η αφήγηση, οι διάλογοι, η πλοκή, η εξέλιξη, οι ανατροπές, το μυστήριο είναι κάτι παραπάνω από καλοί∙ δημιουργείται μια εξαιρετική περιπέτεια μυστηρίου, διόλου απλοϊκή ή παιδιάστικη, λεπτοδουλεμένη, κινηματογραφική, που παίζει με το μυαλό του αναγνώστη και μπορώ να σας πω ότι ικανοποιεί και αρκετά μεγαλύτερες του target group 8-12 ηλικίες.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    03 I Never Woke Up In Handcuffs Before – Hans Zimmer – Sherlock Holmes Score

    BBC Sherlock Theme Song

    Axelle Red – Sensualité | Lupin OST

    Coulisses · Mathieu Lamboley

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Σέρλοκ Λουπέν & Εγώ: Ο εγκέφαλος του εγκλήματος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Sherlock, Lupin & Io: Il signore del Crimine
    Συγγραφέας: Πιερντομένικο Μπακαλάριο, Αλεσάντρο Γκάτι
    Εκδόσεις: Μίνωας, Απρίλιος 2021
    Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
    Επιμέλεια: Μαρία Γουρνιεζάκη
    Ατελιέ: Ιάκωβος Ψαρίδης
    Σελίδες: 192
    Μέγεθος: 14,4 Χ 21,2
    ISBN: 978-618-02-1685-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular