More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣέρλοκ Χολμς – Η Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων (διασκευή: Στέφανι Μποντέ)

    Σέρλοκ Χολμς – Η Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων (διασκευή: Στέφανι Μποντέ)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Τίποτε δεν είναι πιο απατηλό από ένα προφανές στοιχείο
    Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ

    «Το όνομά μου είναι Σέρλοκ Χολμς, και είναι η δουλειά μου να ξέρω αυτά που οι άλλοι δεν ξέρουν».

    Η Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων αναζητεί ένα καινούριο μέλος για να αναλάβει κάποια μικροκαθήκοντα. Ο μισθός για τη θέση αυτή θα είναι τέσσερις λίρες την εβδομάδα. Όλοι οι κοκκινομάλληδες άντρες με καλή υγεία και με ηλικία πάνω από 21 ετών είναι δεκτοί.

    Ο Ζαμπέζ Γουίλσον, ένας βιοποριστής ενεχυροδανειστής στο Λονδίνο, θα ζητήσει την συμβουλή του δαιμόνιου ντετέκτιβ Σέρλοκ Χόλμς και του βοηθού του Δόκτορος Γουάτσον. Ο Γουίλσον τους λέει πως πριν από οκτώ εβδομάδες, ο νεαρός βοηθός του, Βίνσεντ, τον παρότρυνε να ανταποκριθεί σε μια αγγελία για εργασία στην Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων, που προσφέρει τον εκπληκτικά υψηλό μισθό, των 4 λιρών την εβδομάδα. Οι μόνες προϋπόθεσες ήταν οι ενδιαφερόμενοι να είναι άνδρες υγιής, άνω των 21 ετών και φυσικά κοκκινομάλληδες.

    Ο ενεχυροδανειστής φαίνεται πως είχε όλα τα απαιτούμενα προσόντα. Το επόμενο λοιπόν πρωί, θα βρεθεί να περιμένει σε μια μεγάλη σειρά κοκκινομάλληδων, έξω από τα γραφεία της οργάνωσης. Του φαινόταν σχεδόν απίθανο να είναι αυτός ο τυχερός. Όμως προς μεγάλη του έκπληξη, ήταν εκείνος που τελικά θα πάρει τη θέση. Την ακριβώς επόμενη μέρα θα αναλάβει τα καθήκοντά του, το μόνο που χρειαζόταν ήταν μελάνι, πένες και στυπόχαρτο. Υπήρχε μόνο ένας όρος, απαγορευόταν να φύγει από το κτήριο για οποιονδήποτε λόγο. Εάν έφευγε θα έχανε τη θέση του για πάντα.

    Οι εβδομάδες περνούσαν και η τσέπη του Γουίλσον γέμιζε. Όμως ένα πρωί όλα τελείωσαν. Ο Γουίλσον δεν μπορούσε να μπει στο γραφείο του, κάτι παράξενο είχε συμβεί, ένα τετράγωνο χαρτί ήταν κολλημένο στην πόρτα.

    Η Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων διαλύεται – 9 Οκτωβρίου 1890

    Κανείς δεν ήξερε τίποτα. Ο Γουίλσον απογοητεύτηκε αλλά και πείσμωσε. Πώς ήταν δυνατόν να χάσει μια τέτοια δουλειά;

    Έτσι…

    … καθώς είχα ακούσει ότι έχετε την καλοσύνη να δίνετε συμβουλές σε φτωχούς ανθρώπους που τις χρειάζονται, ήρθα κατευθείαν σε σας… θέλω να μάθω ποιοι είναι και αν πρόκειται για φάρσα, ποιος ήταν ο λόγος να μου την σκαρώσουν. Παραήταν ακριβό το αστείο για την τσέπη τους.

    Ο Χολμς θα διαβεβαιώσει τον Γουίλσον πως σε δύο μέρες η υπόθεση θα έχει λυθεί και εκείνος θα έχει λάβει τις απαντήσεις που ζητά. Και ενώ στην αρχή η υπόθεση φαίνεται απλή, καταλήγει σε μια μεταμεσονύκτια παρακολούθηση, με τον Χολμς να προσπαθεί να αποτρέψει ένα συνταρακτικό έγκλημα.

    Μία από τις αγαπημένες υποθέσεις μυστηρίου του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ, διασκευάζεται και απλοποιείται για παιδιά, κάτω από τη συγγραφική πένα της Στέφανι Μποντέ. Η ιστορία είναι βασισμένη στο αρχικό βιβλίο διατηρώντας το ίδιο ύφος καθώς και μεγάλο μέρος των διαλόγων του πρωτοτύπου.

    Το The Red-Headed League/ Η Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων,  είναι ένα από τα 56 διηγήματα του Σέρλοκ Χολμς που γράφτηκαν από τον Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο περιοδικό The Strand τον Αύγουστο του 1891, με σχέδια του Sidney Paget και αναδημοσιεύτηκε το 1892 ως μια από τις δώδεκα ιστορίες στο The Adventures of Sherlock Holmes/ Οι περιπέτειες του Σέρλοκ Χολμς. Θα ακολουθήσουν δεκάδες διασκευές και θα μεταφερθεί στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη, στο ραδιόφωνο και στο θέατρο. Για τον ίδιο τον συγγραφέα αποτελούσε μια από τις αγαπημένες του ιστορίες.

    Ο Σέρλοκ του Ντόυλ γίνεται στο αφήγημα της Μποντέ, πιο οικείος, πιο προσιτός, λιγότερο εκκεντρικός αλλά πάντα δαιμόνιος και εξαιρετικά ευφυής.

    Η γραφή της Μποντέ, αν και πιο λιτή και καθαρή, εξακολουθεί να είναι ζωντανή και ρυθμική διατηρώντας το χιούμορ και κρατώντας το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών αμείωτο τους εισάγει στην τεχνική αφήγησης με κεντρικό άξονα το whodunit (ποιος το έκανε).

    Τα ασπρόμαυρα σκίτσα με τις καθαρές γραμμές και την κομιστική διάθεση, της Αριάνα Μπελούτσι, που εμφανίζονται κάθε λίγες σελίδες, ακολουθούν και πλαισιώνουν το ύφος της γραφής της Μποντέ, προσδίδοντας του μια ανάλαφρη νότα, με σκοπό να γίνει το κείμενο ακόμα πιο προσιτό και δελεαστικό για τους μικρούς αναγνώστες.

    Αν και οι σειρές μυστηρίου που απευθύνονται σε παιδιά 8-12 ετών, έχουν κατακλύσει τα τελευταία χρόνια τα βιβλιοπωλεία, ο Σέρλοκ της Μποντέ θεωρώ ότι είναι μια ενδιαφέρουσα επιλογή για να μυηθούν τα παιδιά στον κόσμο του Σέρλοκ Χολμς και του Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόυλ.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Μίνωας.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Sherlock Holmes: A Game of Shadows [OST] #18 – Romani Holiday (Antonius Remix) [Full HD]

    Sherlock Holmes Movie Soundtrack – Discombobulate

    BBC Sherlock Theme Song

    13 Holmes – Hans Zimmer – Sherlock Holmes BONUS TRACK

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Σέρλοκ Χολμς – Η Οργάνωση των Κοκκινομάλληδων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Sherlock Holms: The Red Headed League
    Συγγραφέας (διασκευή): Στέφανι Μποντέ
    Εικονογράφος: Αριάνα Μπελούτσι
    Εκδόσεις: Μίνωας, Σεπτέμβριος 2020
    Μετάφραση: Χαρά Κατσαρη
    Σειρά: Μυστικά και χαμένοι θησαυροί
    Επιμέλεια κειμένου: Αλεξάνδρα Σφυρή
    Σελίδες: 104
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-02-1631-8

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular