More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕκπαίδευσηΠαιχνίδιαΣειρά επιτραπέζιων για το 1821 από τον Δεσύλλα

    Σειρά επιτραπέζιων για το 1821 από τον Δεσύλλα

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά παιχνιδιών με αφορμή τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 κυκλοφόρησε η εταιρία Δεσύλλας.

    Πρόκειται για το εντυπωσιακό επιτραπέζιο «1821 Η Μάχη», το βιβλιοπαιχνίδι «1821, Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης», το Κυνήγι Ερωτήσεων με 1.200 Ερωτήσεις «1821 Επανάσταση», τα αγαπημένα «Ξεφτέρια» σε περιπέτειες ερωτήσεων για το 1821 και τις διαχρονικές τράπουλες «Υπερατού 1821».

    «1821 Η Μάχη»

    Στην ναυαρχίδα των παιχνιδιών για το 1821, έχουμε 225 μινιατούρες τεσσάρων διαφορετικών φατριών Ελλήνων που πολεμούν τους Οθωμανούς αλλά ταυτόχρονα προσπαθούν να επιβληθούν και στο εσωτερικό πεδίο κυριαρχώντας έναντι των υπολοίπων αντιπάλων. Το βρήκαμε κάτι παραπάνω από μια ρεαλιστική προσέγγιση που πλησιάζει με σεβασμό τα γεγονότα τα οποία δεν ήταν ένα άσπρο μαύρο νίκη-ήττα Ελλήνων-Τούρκων, αλλά μια ευρύτερη σύγκρουση.

    Οι παίκτες παίρνουν τους Έλληνες επαναστάτες, ενώ οι στρατιώτες των Οθωμανών παίζουν μόνοι τους. Και το ταμπλό και οι μινιατούρες είναι καλοφτιαγμένα ενώ μέσα στο κουτί περιλαμβάνεται και ένα ένθετο βιβλίο εκπαιδευτικού χαρακτήρα με τους πρωταγωνιστές της Επανάστασης!

    Θα το απολαύσετε γιατί έχει ένταση και καταβάλλεις προσπάθεια να εξουδετερώσεις αντιπάλους καταλαμβάνοντας πρώτος τις περιοχές κυριαρχίας.

    Περιλαμβάνει:
    225 μινιατούρες
    10 ζάρια
    35 κάρτες
    1 ταμπλό
    1 εκπαιδευτικό βιβλίο
    Οδηγίες

    Αναλυτικά οι οδηγίες εδώ

    «1821, Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης»

    Το «1821, Πρόσωπα και Μάχες της Επανάστασης» ουσιαστικά είναι ένα βιβλιοπαιχνίδι όπου θα βρείτε πληροφορίες για τις καθοριστικές μάχες της Επανάστασης αλλά και τις εμβληματικές προσωπικότητες που τις σημάδεψαν. Κολοκοτρώνης, Καραϊσκάκης, Νικηταράς, Παπαφλέσσας, Μπουμπουλίνα, Ανδρούτσος, σε Δερβενάκια, Πέτα, Αλαμάνα, Βαλτέτσι και άλλες ηρωικές στιγμές των επαναστατών θα σας συγκινήσουν αλλά και θα δώσουν γνώσεις για τα γεγονότα και τα πρόσωπα.

    Επίσης, θα βρείτε δραστηριότητες για τις Μάχες της Επανάστασης καθώς και για τους πρωταγωνιστές της τις οποίες μπορείτε να λύσετε. Κατόπιν… ξεκινήστε το παιχνίδι παίζοντας με 3 διαφορετικά είδη ερωτήσεων:

    α) ερώτηση/απάντηση β) εικόνες γ) γρίφοι!

    Γρήγορο, έξυπνο και πλήρες.

    Κυνήγι Ερωτήσεων- Επανάσταση 1821

    1.200 Ερωτήσεις μας περιμένουν που περιλαμβάνουν όλες τις πτυχές του Αγώνα. Απάντησε στις ερωτήσεις και κέρδισε την κάρτα. Μπορείτε να ορίσετε πολλούς διαφορετικούς τρόπους παιξίματος μιας κάρτας. Το σίγουρο είναι ότι δε θα βαρεθείτε και θα γκουγκλάρετε πολλές φορές για πληροφορίες που θα σας κινητοποιήσουν.

    Ξεφτέρια-1821

    Τα πασίγνωστα Ξεφτέρια τώρα και στο 1821. Με 400 ερωτήσεις γνώσης και παρατηρητικότητας από 5 διαφορετικά είδη ερωτήσεων!

    Όλοι οι παίκτες παίζουν ταυτόχρονα. Ρίξτε το ζάρι, διαβάστε δυνατά την ερώτηση και ψάξτε την κάρτα για να δώσετε την σωστή απάντηση, πριν τους άλλους παίκτες!

    Τι ερώτηση σας έτυχε; Παρατηρητικότητας; αναγραμματισμός ή μήπως ο Κύκλος;

    Υπερατού-1821

    Για το Υπερατού γράφει ο Απόστολος Πάππος

    Παιδιά άμα έχεις παίξει μια φορά υπερατού, τότε ξέρεις για τι κόλλημα μιλάμε. Θυμάμαι πόσες ώρες επί ωρών περάσαμε στα παιδικά μας χρόνια (και αργότερα, και αργότερα) με τα αυτοκίνητα, τις μοτοσυκλέτες και κυρίως τη φόρμουλα 1.

    Τώρα που είδαμε ότι το 1821 μπήκε σε αυτήν την φοβερή τράπουλα, ε δεν χρειάζεται καμία ολιγωρία.

    Το πιο οικονομικό σούπερ δώρο που υπάρχει σε παιχνίδι.

    Αν τυχόν ανήκεις στο 10% που δεν ξέρει τα υπερατού, τότε σε ενημερώνω ότι πρόκειται για κάρτες με τις οποίες οι αντίπαλοι παίζουν κόντρα για το ποιος έχει τα καλύτερα χαρακτηριστικά σε διάφορες κατηγορίες. Άρα πρέπει να παίζεις τα δυνατά σου χαρτιά σωστά και να προσέχεις μην πέσεις στα αντίστοιχα δυνατά της κάρτας του αντιπάλου.

    Διασκεδαστικό όσο λίγα!

    Promo Video

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular