More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΣούπερ Γκρανόλα της Νάντιας Δρακούλα στο Φίλιον

    Σούπερ Γκρανόλα της Νάντιας Δρακούλα στο Φίλιον

    Τρεις Αθηναίες, ακούραστες και θαρραλέες, σαν τις ηρωίδες της Νάντιας Δρακούλα παρουσιάζουν υπό την καθοδήγηση του Άγγελου Παπαδημητρίου τις περιπέτειες των γιαγιάδων-σούπερ ηρωίδων που ανακάλυψαν τη Σούπερ Γκρανόλα.

    Το ELNIPLEX για το βιβλίο
    Μια ολόκληρη φιλοσοφία και στάση ζωής αποκαλύπτεται μέσα από το πράγματι καλογραμμένο -δεύτερο- μυθιστόρημα για παιδιά της Νάντιας Δρακούλα. Γυναίκες που δεν εγκαταλείπουν ποτέ, που δεν συνταξιοδοτήθηκαν, που δεν λένε «δε βαριέσαι» γιατί δεν βαριούνται» ή «δεν πειράζει» γιατί πολύ απλά… πειράζει. Άνθρωποι που θέλουν να διορθώσουν, που δεν αποδέχονται το «έτσι τα βρήκαμε» ή έτσι είναι των πραγμάτων. Άνθρωποι με χιούμορ, με ανθρωπιά, με αλληλεγγύη, με ενσυναίσθηση, με δοτικότητα, με κουλτούρα, με ρίζες.

    Γυναίκες, σκιαγραφημένες αρκετά καλά, πέρα από στερεότυπα και μοίρες, πέρα από τετελεσμένα και μοιρολατρίες. Κι όλα αυτά, η συγγραφέας τα περνά μέσα από αρκετό -συχνά μαύρο- χιούμορ και παραμυθικά στοιχεία, από μυστήριο, από διακειμενικές παραπομπές σε πλήθος τραγουδιών, από μαγικό ρεαλισμό εγκιβωτισμένο μέσα στην πραγματικότητα της Αθήνας και των γειτονιών της, που δεν είναι μόνο κίνηση, καυσαέριο και ένταση.

    Γραφή στρωτή, καθαρή, γλώσσα ενδιαφέρουσα, με αρκετές παραπομπές, ρυθμός πολύ ικανοποιητικός.

    Σούπερ Γκρανόλα, της Νάντιας Δρακούλα

    Info

    Δευτέρα 19 Δεκεμβρίου 2022
    Ώρα: 19:30

    Φίλιον
    Σκουφά 32, Κολωνάκι

    RELATED ARTICLES

    Most Popular