More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΣτον Ιρλανδό Πολ Λιντς το βραβείο Booker 2023

    Στον Ιρλανδό Πολ Λιντς το βραβείο Booker 2023

    Στον 46χρονο Ιρλανδό συγγραφέας Πολ Λιντς απονεμήθηκε το βραβείο Booker 2023 για το μυθιστόρημά του «Prophet Song», σε τελετή που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στο Old Billingsgate του Λονδίνου. To βραβείο απένειμε ο νικητής του 2022, Shehan Karunatilaka, ενώ ο Ιρλανδός συγγραφέας μαζί με το βραβείο θα λάβει και το χρηματικό έπαθλο των 50.000 λιρών (57.000 ευρώ).

    Το «Prophet Song» είναι η ιστορία μιας οικογένειας με κεντρικό πρόσωπο μια μητέρα που βρίσκονται στο χείλος της καταστροφής σε ένα δυστοπικό περιβάλλον στην Ιρλανδία του μέλλοντος, ενώ μια φανταστική Ιρλανδική κυβέρνηση ρέπει ολοένα και περισσότερο προς την ακροδεξιά.

    Η κριτική επιτροπή δεν είναι ομόφωνη απόφαση και χρειάστηκαν αρκετές ώρες για να προκύψει μια απόφαση.  Μάλιστα, η βράβευση του Λιντς και του εν λόγω βιβλίου ήρθε λίγες μέρες αφότου σημειώθηκαν άγριες συμπλοκές στο Δουβλίνο μεταξύ αστυνομίας και πιθανότατα ακροδεξιών στοιχείων.

    Ο εκ του Λίμερικ της Ιρλανδίας ορμώμενος Λιντς, που σήμερα διαμένει στο Δουβλίνο, έγινε ο πέμπτος Ιρλανδός συγγραφέας που κέρδισε το βραβείο Booker, μετά την Iris Murdoch, τον John Banville, τον Roddy Doyle και την Anne Enright, ενώ η βορειοϊρλανδή συγγραφέας Anna Burns κέρδισε το 2018. Ήταν το πέμπτο μυθιστόρημά του μετά τα Beyond the Sea, Grace, The Black Snow και Red Sky in Morning,

    «Δεν έγραψα αυτό το βιβλίο ως προειδοποίηση», σημείωσε ο Λιντς. «Το έγραψα για να μεταφέρω το μήνυμα ότι τα πράγματα που συμβαίνουν στις σελίδες του συμβαίνουν μέσα στους αιώνες και ίσως πρέπει να εμβαθύνουμε σε δικές μας απαντήσεις πάνω σε τέτοιες ιδέες».

    RELATED ARTICLES

    Most Popular