More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣτον Καιρό των Μάγων 3-Τρίτη και Τυχερή, της Κρεσίντα Κάουελ (μετ.: Βούλα...

    Στον Καιρό των Μάγων 3-Τρίτη και Τυχερή, της Κρεσίντα Κάουελ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Η Κρεσίντα Κάουελ, συγγραφέας της ευπώλητης σειράς βιβλίων “Πως να εκπαιδεύσετε το δράκο σας”, έχει φανατικούς θαυμαστές παγκοσμίως μετά από αυτήν την επιτυχία. Το επόμενο μεγάλο πρότζεκτ της ακούει στο όνομα Στον Καιρό των Μάγων, μια τετραλογία που βαδίζει στα χνάρια της επιτυχίας του “δράκου της”.

    Οι εκδόσεις Μεταίχμιο έχουν φτάσει στο τρίτο βιβλίο της σειράς. Για να μπει κάποιος στην υπόθεση, βρισκόμαστε Στον Καιρό των Μάγων, όταν η μαγεία ζούσε στα σκοτεινά αγριοδάση, μέχρις ώτου ήρθαν οι Πολεμιστές, φορείς του σιδήρου, και άρχισαν ένα ανελέητο κυνήγι μαγισσών για να διώξουν μια για πάντα τις μάγισσες, τους Μάγους, τα αερικά, τους γίγαντες, τους λυκάνθρωπους και κάθετί που θύμιζε την εποχή της μαγείας.

    Ο Ζαρ κατάγεται από φυλή Μάγων και έχει έναν επικίνδυνο λεκέ Μάγισσας στο χέρι του, η Μάγια από φυλή Πολεμιστών και έχει στην κατοχή της ένα πανίσχυρο μαγικό Βιβλίο με ξόρκια. Με απίστευτους τρόπους, αυτοί οι δύο “αντίπαλοι” συναντιούνται και αντιμετωπίζουν από κοινού εμπόδια και εχθρούς.

    Τώρα στην Τρίτη και Φαρμακερή (θα υπάρξει όπως είπαμε και τέταρτο μέρος), η Μάγια με το μαγικό μάτι και ο ανυπάκουος Ζαρ, με τον λεκέ μάγισσας στο χέρι που προσπαθεί να τον ελέγξει, είναι πλέον παράνομοι. Τους κυνηγούν μάγοι, τους κυνηγούς πολεμιστές και πλέον τους κυνηγούν και μάγισσες. Και πλέον δεν είναι η ιστορία δύο ηρώων, αλλά… τριών, ελέω Τσιμπίδα! Θα καταφέρουν άραγε να βρουν τα συστατικά για το Ξόρκι Απαλλαγής από τις Μάγισσες προτού ο Βασιλομάγιστρος πιάσει με τα γαμψά του νύχια τη Μαγεία που επιδρά στο σίδερο;

    Μάγισσες και μάγοι, πολεμιστές και στρατοί, ξόρκια και μαγείες, εύφανταστοιι ήρωες με ασυνήθιστα ταλέντα. Η Κρεσίντα Κάουελ με τα υλικά και αρκετούς από τους τρόπους των παλιών παραμυθιών, στήνει το δικό της σκοτεινό, εκτενές παραμύθι, όπου το καλό και το κακό ή ακριβέστερα το περίπου καλό και το περίπου κακό αναμετριούνται όπως πάντα και τα μεταξύ τους πλησιάσματα είναι χιουμοριστικά και συχνά ευφάνταστα. Και αυτό το βιβλίο διαβάζεται πολύ ευχάριστα, τα περιπετειώδη υλικά είναι πολλά και η κορύφωση της αγωνίας συμπαθητική. Πάνω απ’ όλα είναι πολύ ενδιαφέρον η όρθωση ενός παλιού σύμπαντος από την Κάουελ και νομίζω ότι αρέσει πολύ στα παιδιά.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    SPOILER ALERT: Περιμένουμε πλέον την μεγάλη μάχη με τον Βασιλομάγιστρο που κρατά στα χέρια του τον Στυφτοζούμη. Γιατί τελικά… η Αγάπη είναι αδυναμία…

    TIP 1: Ο αφηγητής εξακολουθεί να είναι μυστικός και θα μας αποκαλυφθεί στο τελευταίο βιβλίο.

    TIP2: Οι Μάγοι και οι Πολεμιστές δεν πρέπει να ερωτεύονται ποτέ!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Στον Καιρό των Μάγων 3-Τρίτη και Φαρμακερή
    Τίτλος πρωτοτύπου: The wizards of once: knock three times
    Συγγραφέας: Cressida Cowell
    Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Δεκέμβριος 2019
    Επιμέλεια: Θοδωρής Τσώλης
    Σελίδες: 400
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-1954-5

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular