More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΣτο πάρκο με τα ζώα, της Άλκηστης Χαλικιά

    Στο πάρκο με τα ζώα, της Άλκηστης Χαλικιά

    stoparkometazoa_cover

    Να θες να ταξιδέψεις το δρόμο της Ελληνικής Τέχνης από το 19ο αιώνα μέχρι σήμερα. Να θες να το κάνεις και να χρειάζεσαι ένα εργαλείο, ένα βιβλίο. Να θες απλά να μυήσεις τα παιδιά σε μερικές ιδιαίτερες προσεγγίσεις Ελλήνων καλλιτεχνών όταν στο πινέλο τους γεννήθηκαν ζώα, τα τόσο οικεία και αγαπημένα σε όλα τα παιδιά. Να βιώσει το παιδί της προσχολικής και της πρωτοβάθμιας ότι η τέχνη προσεγγίζεται με παιχνίδι, με τραγούδι, με ωραίες δράσεις και ιδέες. Να θες μια έξυπνη, διεισδυτική αφορμή να κινήσεις για κάπου…

    Τούτο το βιβλίο είναι ένα διαμαντένιο όπλο για τους εκπαιδευτικούς. Την εποχή που οι πίνακες κι η τέχνη μπαίνουν όλο και πιο πλατιά στις αναζητήσεις εκπαιδευτικών, γονιών και παιδιών, προσφέρει ένα καλοφτιαγμένο υλικό μέσα από ένα σαφές και πρωτότυπο πρότζεκτ.

    Τα κείμενα από την Άλκηστη Χαλικιά είναι σύντομα, με χιούμορ και φαντασία και κάθε φορά διαφορετικής υφής, προσέγγισης, γραμματοσειράς, για να πληθαίνει και το μάτι τις παραστάσεις του στο κείμενο παρέα με την αλλαγή πίνακα. Οι σύντομες ιστορίες και το απλό λεξιλόγιο δομούν πολύ προσεγμένες, διασκεδαστικές ιστορίες και είναι αυτό ένα ακόμα bonus για ένα βιβλίο τέχνης για παιδιά.

    Αλέξης Ακριθάκης, Γιάννης Γαϊτης, Μανταλίνα Ψωμά, Τηλέμαχος Κάνθος, Γιώργος Λάππας, Αλέκος Φασιανός, Νίκος Χατζηκυριάκος-Γκίκας, Διονύσης Καβαλλιεράτος, Ντιάννα Μαγκανιά, Ιάκωβος Ρίζος, Θεόφιλος Χατζημιχαήλ, Νίκος Μάρκου και Αλέξανδρος Ψυχούλης. Δεκατρείς Έλληνες καλλιτέχνες σε 15 πίνακες τους με ζώα. Πεταλούδες, άλογα, λύκοι, αίγες, αρνιά, φίδια, βάτραχοι, παπαγάλοι, μυρμήγκια, γορίλες, σκύλοι και άλλα ζώα βάζουν τα…καλά τους και παρελαύνουν με τις ιδιαίτερες μορφές τους στους πίνακες των παραπάνω καλλιτεχνών. Σε κάθε πίνακα δίνονται, ιδιαιτέρως πρωτότυπες, τολμώ να πω, ιδέες για δραστηριότητες και παιχνίδια ενώ υπάρχει και ένα καλοδομημένο παράρτημα με ημιδομημένα κυρίως φύλλα εργασίας (ας τα πούμε έτσι για να συνεννοούμαστε).

    Οι εκδόσεις Καλειδοσκόπιο σε συνεργασία με το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο μας προσφέρουν ένα βιβλίο που δίνει γνώση, λύσεις και τέχνη. Με γραμμές τετραδίου και κάμποσες γραμματοσειρές και ιδιαίτερες γραφές, το βιβλίο γίνεται όντως ένα οικείο τετράδιο κάποιου μαθητή που αγαπά την τέχνη. Όσοι ασχολείστε με τα ζώα, με κάποιο ιδιαιτέρως ή όλα ή απλώς θέλετε να βάλετε με όμορφο τρόπο την τέχνη μπροστά στα μάτια των παιδιών, σας το προτείνουμε με καθαρή ψήφο εμπιστοσύνης. :)

    Α…θέλω να το πω…στην εισαγωγή του βιβλίου, ο Jean-Jacques Le Sueur  γράφει ένα ρητό: “Όσο δεν έχεις αγαπήσει ένα ζώο, ένα κομμάτι της ψυχής σου θα μένει πάντα κοιμισμένο”. Πολύ μου άρεσε κι αυτό. Μα πολύ όμως!

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Στο πάρκο με τα ζώα
    Συγγραφέας: Άλκηστη Χαλικιά
    Επιμέλεια-Συντονισμός: locus athens (Μαρία-Θάλεια Καρρά, Σοφία Τουρνικιώτη)
    Εκδόσεις: Καλειδοσκόπιο, 2010
    ISBN: 978-960-471-030-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular