More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΣχολή σκιέρ κατασκόπων, του Στιούαρτ Γκιμπς (σειρά Μυστική Ακαδημία κατασκόπων)

    Σχολή σκιέρ κατασκόπων, του Στιούαρτ Γκιμπς (σειρά Μυστική Ακαδημία κατασκόπων)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 10-14) – Λογοτεχνία για παιδιά

    «Ο Μπεν υποτίθεται ότι είναι πραγματικά ένας κανονικός άνθρωπος, που έχει μπει στον παράξενο κόσμο της κατασκοπείας. Έτσι, οι αντιδράσεις του Μπεν στις καταστάσεις στις οποίες βρίσκεται είναι πραγματικά αυτές που θα είχα κι εγώ αν, ας πούμε, βρισκόμουν ξαφνικά σε μια ταινία του Τζέιμς Μποντ ή Mission: Impossible.
    Στιούαρτ Γκιμπς

    Κτίριο Μπουσνέλ
    Ακαδημία Κατασκοπείας CIA
    Ουάσινγκτον, Περιφέρεια της Κολούμπια
    6 Δεκεμβρίου
    Ώρα 13.30

    Η συγκέντρωση στο γραφείο του διευθυντή έγινε στη μέση του μαθήματος Προχωρημένων Τεχνικών Αυτοσυντήρησης. Κανονικά θα είχα χαρεί που υπήρχε καλή δικαιολογία για να αποφύγω το μάθημα των ΠΤΑ, αφού ήταν το χειρότερό μου. Έπαιρνα μόνο Γ’ , ενώ στη ζωή είχα αποδειχτεί αρκετά καλός στην αυτοσυντήρηση. Τους τελευταίους έντεκα μήνες οι εχθροί μου με είχαν απαγάγει, με είχαν πυροβολήσει, με είχαν κλειδώσει σε ένα δωμάτιο μαζί με μια βόμβα έτοιμη να εκραγεί, είχαν φτάσει μέχρι το σημείο να προσπαθήσουν να με ανατινάξουν με πυραύλους – κι όμως είχα γλιτώσει απ’ όλα.

    Ο δεκατριάχρονος Μπεν Ρίπλεϊ δεν είναι ακριβώς ο καλύτερος μαθητής της σχολής κατασκόπων, όμως  παραδόξως καταφέρνει πάντα να μένει ζωντανός. Αυτή η απροσδόκητη ικανότητά του, οδηγεί τη διεύθυνση της CIA στην απόφαση να ενεργοποιήσει του Μπεν ως μυστικό πράκτορα, αναθέτοντάς του μια αποστολή.

    Ο Σάιρους έβγαλε έναν σφραγισμένο χάρτινο φάκελο από την εσωτερική τσέπη του ισοθερμικού μπουφάν του και μου τον έδωσε. Ο φάκελος είχε μια ετικέτα που έγραφε ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΧΙΟΝΙΣΜΕΝΟ ΚΟΥΝΕΛΙ και μια σφραγίδα που έλεγε ΑΥΣΤΗΡΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ. Η καρδία μου αναπήδησε. Το να παίρνεις έναν αληθινό φάκελο με την ένδειξη «Αυστηρά προσωπικό» σε μια σχολή κατασκόπων ήταν σαν να στεφόσουν βασιλιάς στον χορό αποφοίτησης ενός κανονικού σχολείου.

    Η Επιχείρηση Χιονισμένο Κουνέλι είναι η πρώτη επίσημη αποστολή του Μπεν ως πράκτορας της CIA. Στόχος του είναι να ανακαλύψει και να αναχαιτίσει τα σχέδια ενός πλούσιου Κινέζου επιχειρηματία με ανεξιχνίαστο παρελθόν- του Λίο Σανγκ- ο όποιος όπως φαίνεται κάτι κρύβει πίσω από το ταξίδι του στο Κολοράντο και τις δήθεν διακοπές του για σκι μαζί με την κόρη του Τζέσικα. Χρόνια προσπαθεί η CIA να διεισδύσει στην οργάνωση του Σανγκ χωρίς επιτυχία, καθώς ο επιχειρηματίας έχει την καλύτερη προστασία που έχει υπάρξει ποτέ. Ο τελευταίος πράκτορας που έκανε σχετική έρευνα ανέφερε ότι ο Σανγκ έχει καταστρώσει ένα σχέδιο γνωστό με την ονομασία Επιχείρηση Χρυσή Γροθιά, που μπορεί να αποτελεί απειλή Επιπέδου Έντεκα.

    Πώς όμως ο Μπεν θα καταφέρει να πλησιάσει κάποιον που δεν έχει καταφέρει ολόκληρη η CIA χωρίς φυσικά να αποκαλυφθεί η μυστική του ταυτότητα; Μα φυσικά η Τζέσικα- το αδύναμο σημείο του Σανγκ.

    Ο Μπεν θα ταξιδέψει μαζί με την συνεργάτιδά του Έρρικα στη μικρή πόλη του Βέιλ που βρισκόταν στο κάτω μέρος μιας κοιλάδας στα Βραχώδη Όρη, μια πόλη με σκεπαστές γέφυρες, κτίρια βγαλμένα από τα παραμύθια των αδερφών Γκριμ, αλλά και πολυτελή ξενοδοχεία, σπα και φυσικά χιονοδρομικό κέντρο. Εκεί οι νεαροί κατάσκοποι θα γνωρίσουν τις ομορφιές και τις παγίδες του χιονιού, θα ανακαλύψουν τα κρυμμένα του μυστικά.

    Μετά την Σχολή κατασκόπων, την Κατασκήνωση κατασκόπων και Σχολή κακών κατασκόπων, έρχεται η Σχολή σκιέρ κατασκόπων. Στο τέταρτο βιβλίο, της Μυστικής Ακαδημίας Κατασκόπων, οι επίδοξοι κατάσκοποι θα ανακαλύψουν τις ικανότητές τους στο σκι καθώς η αγάπη του Στιούαρτ Γκιμπς για το άθλημα θα τον οδηγήσει να τοποθετεί το σκηνικό της ιστορίας του στα βουνά του Κολοράντο.

    Για άλλη μια φορά συνθέτει μια ενδιαφέρουσα ιστορία κατασκοπείας, επηρεασμένος από τον θρυλικό 007 του Ϊαν Φλέμινγκ στο Goldfinger αλλά και τις περιπέτειες του Άλεξ Ράιντερ του Άντονι Χόροβιτζ, όπου οι συνωμοσίες, οι συμμαχίες, οι προδοσία, ο κίνδυνος, η μάχη μεταξύ καλού και κακού, οι αναπάντεχες φιλίες, οι ανατροπές και τελικά η επικράτηση του καλού κυριαρχούν.

    Με γραφή πάντα στρωτή – με λίγο πιο αργό ρυθμό στο πρώτο τρίτο της αφήγησης αλλά με αυξανόμενη ένταση όσο πλησίαζε στη κορύφωση, με προσεγμένο και πνευματώδες χιούμορ που δεν θα μπορούσε να λείπει, με πλούσιες περιγραφές του δημιουργούν μια κινηματογραφική αίσθηση και με φαντασία, ο Στιούαρτ Γκιμπς συνθέτει δυναμικές  ιστορίες που μάλλον και ο ίδιος θα ήθελε να ζήσει ως έφηβος.

    Για αναγνώστες από 9 ετών.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    Με μια ματιά

    • Με γραφή πάντα στρωτή – με λίγο πιο αργό ρυθμό στο πρώτο τρίτο της αφήγησης αλλά με αυξανόμενη ένταση όσο πλησίαζε στη κορύφωση, με προσεγμένο και πνευματώδες χιούμορ που δεν θα μπορούσε να λείπει, με πλούσιες περιγραφές του δημιουργούν μια κινηματογραφική αίσθηση και με φαντασία, ο Στιούαρτ Γκιμπς συνθέτει δυναμικές  ιστορίες που μάλλον και ο ίδιος θα ήθελε να ζήσει ως έφηβος.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Goldfinger Theme Song – James Bond

    Pink Panther Theme Song

    Get Smart (Main Theme)

    John Barry – “A Man Alone” (The Ipcress File, 1964)

    Mission Impossible Theme(full theme)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Σχολή σκιέρ κατασκόπων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Evil ski school
    Συγγραφέας: Στιούαρτ Γκιμπς
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Φεβρουάριος 2021
    Μετάφραση: Πετρούλα Γαβριηλίδου
    Επιμέλεια: Ελένη Γεωργοστάθη
    Σειρά: Μυστική Ακαδημία κατασκόπων
    Σελίδες: 376
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-960-645-104-1

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular