More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤέα Στίλτον: Σταρ και γυρίσματα στο Τόπφορντ & Τοπ μόντελ για μία...

    Τέα Στίλτον: Σταρ και γυρίσματα στο Τόπφορντ & Τοπ μόντελ για μία μέρα, της Ελιζαμπέτα Ντάμι

    Ο κόσμος του Τζερόνιμο Στίλτον δε χρειάζεται συστάσεις. Πρόκειται για δεκάδες βιβλία με εκατομμύρια θαυμαστές σε όλο τον κόσμο, όπως και στην Ελλάδα όπου τα βιβλία του Στίλτον έχουν αγαπηθεί πάρα πολύ.

    Τα βιβλία του Στίλτον είναι γεμάτα αξίες. Διαβάστε το άρθρο του Απόστολου Πάππου σχετικά εδώ. Ακόμα και η πιο χαλαρή θεματολογία του, όπως ας πούμε η σειρά της Τέα Στίλτον, δεν εγκαταλείπει τον κόσμο που έχει πλάσει για τους ήρωές της η συγγραφέας των βιβλίων Ελιζαμπέτα Ντάμι (δείτε συνέντευξη στο ELNIPLEX εδώ).

    Τα δύο νέα βιβλία της Τέα Στίλτον έχουν φουλ από μόντελινγκ και κινηματογράφο, τομείς δηλαδή που ονειρεύονται πολλά κορίτσια στην προεφηβική του περίοδο. Και ποιο κορίτσι άλλωστε δεν σκέφτηκε ή δεν ονειρεύτηκε για κάποιον καιρό στα 9 και τα 11 του να γίνει μοντέλο, ηθοποιός και τα σχετικά;

    Η Τέα Στίλτον είναι αδερφή του Τζερόνιμο και ειδική ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηχώ των Τρωκτικών. Μαζί με τις πέντε φίλες της, την Κολέτ, την Νίκι, την Πολίνα, την Πάμελα και την Βάιολετ έχουν χαρίσει στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό 10 περιπέτειες με “κοριτσίστικη” απόχρωση. Και τώρα τις κάνουν δώδεκα με τις δύο νέες τους περιπέτειες σε γυρίσματα ταινίας και το χώρο του μόντελινγκ.

    Στο ΣΤΑΡ και γυρίσματα στο Τόπφορντ! οι Τέα Σίστερς είναι έτοιμες να ζήσουν μια ονειρεμένη περιπέτεια, καθώς θα πήγαιναν στο Λος Άντζελες για να παρακολουθήσουν την παγκόσμια πρεμιέρα της ταινίας Ασημένιο Φως, την τελευταία ταινία του διάσημου ηθοποιού Ντίλαν Τόπινσον. Η ταινία, βασισμένη σε βιβλίο της Μέλανι Τόπερ, είχε γυριστεί πριν λίγο καιρό στο Νησί των Φαλαινών και οι δύο πρωταγωνιστές, ο Τόπινσον και η Μάουσαρτ,έρχονται στο Νησί! Ο πρύτανης μάλιστα ανακοίνωσε ότι όλοι στο Τόπφορντ θα βοηθήσουν στα γυρίσματα. “Είναι απίστευτο! Το Τόπφορντ θα γίνει κινηματογραφικό στούντιο” είπε η Τάνια ενθουσιασμένη. Μια συναρπαστική περιπέτεια έχει μόλις ξεκινήσεις. Φώτα, κλακέτα, πάμε!

    Στο Τοπ Μόντελ για μία μέρα,  η καθηγήτρια Αρουρίτα που κάθε εξάμηνο εφεύρισκε δημιουργικές δοκιμασίες για να αναθέτει στους μαθητές της στο κολέγιο Τόπφορντ, σκέφτηκε να τους αναθέσει τη διοργάνωση μιας εκδήλωσης σε κάθε της λεπτομέρεια. Και η Κολέτ έχει την ιδέα να παρουσιαστεί μια επίδειξη μόδας, η οποία και τελικά επικράτησε στην ψηφοφορία. Το Τοπφορντ λοιπόν ετοιμάζεται για επίδειξη μόδας στο Μεγάλο Αμφιθέατρο.

    Ρούχα σχεδιάζονται, καπέλα, υφάσματα -και αναφορές σε οικολογικά παρακαλώ- και κάθε είδους αξεσουάρ πάνε κι έρχονται και οι επίδοξοι στυλίστες όλο και πληθαίνουν. Η πασαρέλα παίρνει φωτιά. Κομψότητα, απρόοπτα και… ο λόγος στους κριτές. Ποιος θα κερδίσει τις εντυπώσεις;

    Και τα δύο βιβλία έχουν κάπως πιο “κοριτσίστικη” απόχρωση αν και αυτές οι στερεοτυπικές κατευθύνσεις σιγά σιγά αποδυναμώνονται. Δηλαδή αν υπάρξει αγόρι (και υπάρχουν και αγόρια και παιδιά που αισθάνονται άβολα με την ταυτότητα αγόρι-κορίτσι) που να του αρέσει κάτι σε μόδα κτλ, θα το στήσουμε στο απόσπασμα; Ξεκάθαρα όχι. Απλά σίγουρα η πλειοψηφία των αναγνωστών της Τέα Στίλτον είναι κορίτσια. Κι αυτό είναι μια πραγματικότητα, αλλά και ο στόχος της συγγραφέα: να έρθει λίγο πιο κοντά στον κόσμο των προέφηβων κοριτσιών, δίχως όμως να χρωματίζει απαγορευτικά για αγόρια και άλλους αναγνώστες τα βιβλία της.

    Ε, τα χαρακτηριστικά της γραφής της Ντάμι σε όλα τα βιβλία Στίλτον είναι αναλλοίωτα, απλώς στην Τέα έχουμε περισσότερα κορίτσια πρωταγωνίστριες. Ρυθμός, χιούμορ, ανατροπές, ατάκες, έριδες και αξίες, όπως συνεργασία, λάμψη του δικαίου και ανάδειξη του καλού που υπάρχει μέσα μας.

    Δείτε εδώ τα βιβλία της Τέα και του Τζερόνιμο Στίλτον

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Vianne Sets Up Shop

    Yann Tiersen – L’Arrivée sur l’île

    Paco de Lucia – Entre Dos Aguas (Vicky Cristina Barcelona OST)

    Gone With The Wind (Tara’s Theme) -1939

    From Dusk Till Dawn – After Dark – Tito & Tarantula

    Minor Swing (Chocolat Soundtrack)

    Alan Silvestri – Maid in Manhattan

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: 11. Σταρ και γυρίσματα στο Τόπφορντ
    12. Τοπ μόντελ για μία μέρα
    Τίτλος πρωτοτύπου: 11. Vita al college- CIAK si girra a Topford!
    12. Vita al college- TOP MODEL per un giorno
    Συγγραφέας: Τέα Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εξώφυλλο: Barbara Pellizzari, Giuseppe Facciotto, Flavio Ferron | Γραφιστικά: Giovanna Ferraris / theWorldofDOT | Χάρτες: C. Giorgetti, F. Ferron | Εικ/ση της ιστορίας: Chiara Balleello, Francesco Castelli | Γραφικά: Chiara Cebraro | Ιδέα: E. Dami
    Σειρά: Τέα Στίλτον
    Μετάφραση Ελένη Τουλούπη
    Εκδόσεις: Κέδρος, Νοέμβριος 2020
    Επιμέλεια: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-5104-7
    978-960-04-5105-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular