More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20190-3 ετώνΤα βάσανα του Τεό και της Λέας: τέσσερα διαφορετικά βιβλία για παιδιά...

    Τα βάσανα του Τεό και της Λέας: τέσσερα διαφορετικά βιβλία για παιδιά 3-6 ετών

    Τέσσερα από τα πιο διαφορετικά βιβλία που καταπιάνονται με καθημερινά θέματα και προβλήματα από την πραγματική ζωή και όχι από κάποιον εξιδανικευμένο κόσμο. Απλογραμμένα, χωρίς πλοκή και πλήθος γεγονότων, ανάλαφρα, σε αρκετά διασκεδαστικό ύφος και ρυθμό και με ένα ευρηματικό δίδυμο πλασμάτων, το αγγελάκι και το διαβολάκι, να παίζουν τους δικηγόρους του καλού και του κακού σε κάθε στιγμή των δύο ηρώων, του Τεό και της Λέας, δυο παιδιών πέριξ των ηλικιών του νηπιαγωγείου.

    Τα δύο πλάσματα του αγγελικού μικρόκοσμου λειτουργούν σαν τις αντιφατικές φωνές εντός μας και φανερώνουν τις μικρές μάχες που δίνονται στο νου και τη συνείδηση όλων, κυρίως των μικρών παιδιών, κάθε στιγμή που τα πράγματα οδηγούν σε κάποια σύγκρουση ή δίλημμα.

    Ο Muzo χειρίζεται ιδιαιτέρως καθησυχαστικά και με επιστημονική, μπορώ να πω, επάρκεια τα ζητήματα, το θυμό, τη ζήλια, τη βαρεμάρα και την συστολή, που θίγονται σε αυτά τα πρώτα τέσσερα βιβλία που έφεραν οι εκδόσεις Gema (προφανώς θα ακολουθήσουν και τα υπόλοιπα της σειράς και είναι αρκετά). Με κομίστικη προσέγγιση στην εικονογράφηση των μορφών και το συνολικό στήσιμο, απουσία λεπτομερειών και χρωμάτων εκτός των πρωταγωνιστών, επιτυγχάνει μια απόλυτη προσήλωση στην ιστορία και το ζήτημα που εξετάζει, καθώς και στην αντιμετώπισή του.

    Πολύ ξεχωριστά, πραγματικά, βιβλία για τον ταλαιπωρημένο χώρο των καθημερινών προβλημάτων των παιδιών όπου ο καθένας κάτι ξέρει, κάτι μονολογεί, κάτι γράφει και κάτι εκδίδει.

    Εκδόσεις Gema.

    Ο Τεό ζηλεύει. Η Λέα πήρε, κατά την άποψή του, περισσότερες τηγανιτές πατάτες. Έρχεται η γιαγιά, φιλάει πρώτα τη Λέα. Ο Τεό ζηλεύει ξανά.  Παίρνει και η Λέα δώρο και είναι πιο μεγάλο. ζηλεύει ξανά. Κι η ζήλια μέσα του φουντώνει.

    Η μαμά κλείνει την τηλεόραση και η Λέα… βρίσκεται ξεκρέμαστη. Τι θα κάνει τώρα; Δεν πήγε στο Κέντρο Ψυχαγωγίας μαζί με τον Τεό και τώρα βαριέται πολύ. Η μαμά προσπαθεί να διαχειριστεί αυτήν την ιδιαίτερη κατάσταση της βαρεμάρας της Λέας; Θα τα καταφέρει;

    Η Λέα ντρέπεται, κρύβεται πίσω από τα φουστάνια της μητέρας της. Πάει σχολείο. Χαμός. Όλα τα παιδιά τρέχουν πάνω κάτω. Πανικοβάλλεται, απομονώνεται, δεν πλησιάζει άλλα παιδιά. Στην τάξη μια από τα ίδια. Ενώ ξέρει την απάντηση, δεν μιλάει στη δασκάλα. Τι θα συμβεί τελικά;

    Ο Τεό θυμώνει επειδή έχασε ξανά από τη Λέα. Κλωτσάει παιχνίδια, φωνάζει, φεύγει. Κάποια στιγμή ηρεμεί, ξαναπλησιάζει την Λέα. Μα τότε η μαμά τους λέει να ετοιμαστούν για να φύγουν και τότε ο Τεό ξαναθυμώνει γιατί αφήνει το Μίκι Μάους στην τηλεόραση. Θυμός στον θυμό και η απομόνωση στο δωμάτιο ίσως φέρει κάποια ηρεμία και μια λύση…

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Θα θυμώνω όσο θέλω,
    Βαριέμαι, δεν ξέρω τι να κάνω,
    Είμαι λίγο ντροπαλή,

    Είμαι ζηλιαρόγατος
    Τίτλος πρωτοτύπου: Je Ferai Une Colere Si se Veux,
    Je M’ ennuie, j’ sais pas quoi faire,
    Je suis un peu timide,

    Je suis jaloux comme un pou!
    Συγγραφέας: Muzo
    Εικονογράφηση: Muzo
    Μετάφραση: Νατάσα Παπαδοπούλου
    Εκδόσεις: Gema, 2018
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 14 Χ 20
    ISBN: 978-960-6893-40-7
    978-960-6893-41-4
    978-960-6893-43-8
    978-960-6893-42-1

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular