More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με το αόρατο πέναλτι, του Ρομπέρτο Σαντιάγο (εικ.:...

    Τα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με το αόρατο πέναλτι, του Ρομπέρτο Σαντιάγο (εικ.: Ενρίκε Λορένθο)

    Διαβάζεται σε 4′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-12) – Δημοφιλής σειρά ποδοσφαιρικής τρέλας, βιβλίο 7

    «Σε ένα παιχνίδι ποδοσφαίρου, κάθε τι περιπλέκεται από την παρουσία της αντίπαλης ομάδας».
    Ζαν Πολ Σαρτρ

    Για πρώτη φορά στην ιστορία του Διασχολικού Πρωταθλήματος θα παιχτούν πλέι οφ για να αποφασιστεί ποιος θα είναι ο νικητής”, ανακοίνωσε στα Ποδοσφαιρόνια ο διευθυντής του σχολείου τους, Εστέμπαν. Τα Ποδοσφαιρόνια είναι στην όγδοη θέση και ενώ πριν λίγο καιρό μάχονταν για την αποφυγή του υποβιβασμού, τώρα θα παλέψουν… για το πρωτάθλημα! Όμως, όπως συνηθίζεται σε όλα τα πλέι οφ, οι όγδοοι διασταυρώνονται με τους πρώτους. Και σε αυτήν την περίπτωση, τα Ποδοσφαιρόνια θα παίξουν με την Γκιγέν δε Κάστρο, θυγατρική της Ρεάλ Μαδρίτης που δεν δέχτηκαν ούτε γκολ φέτος σε όλους τους αγώνες.

    Βέβαια τα πράγματα δεν είναι απλά. Αν χάσουν, θα έχουν προβλήματα, καθώς ο σύλλογος γονέων έχει ήδη ειδοποιήσει ότι θα αναγκαστεί να περικόψει τον προϋπολογισμό. Κοινώς, πάλι κινδυνεύει η ομάδα του Σότο Άλτο να εξαφανιστεί! Και ο αγώνας με την Γκιγέν δε Κάστρο είναι… αύριο! Βέβαια τα πράγματα στη Μικρή Σεβίλλη και στα Ποδοσφαιρόνια ποτέ δεν ήταν απλά και εύκολα. Ένας συμμαθητής του μπαμπά του Πακέτο, δημοτικός αστυνομικός, έχει έρθει στο σπίτι τους με τα παιδιά του. Οικογένεια Μπαλμπουένα. Χαμός στο σπίτι! Άνω κάτω όλα και μεγάλος εκνευρισμός για τον πακέτο!

    Έρχεται η ώρα του αγώνα με την Γκιγιέν δε Κάστρο. Σα μεικτή κόσμου μοιάζει. Ο πρώτος σκόρερ της έχει βάλει 62 γκολ σε 30 αγώνες. Το σκορ άνοιξε ήδη από το πρώτο λεπτό υπέρ της Γκιγέν. Και κάπου στο 65ο λεπτό του αγώνα είχε γίνει 5-0. Νομίζετε ότι αυτό ήταν κάτι που δεν περίμεναν; Όχι, αυτό το περίμεναν! Αλλά η μεγάλη στιγμή του ματς ήταν όταν στο τελευταίο λεπτό του αγώνα τα Ποδοσφαιρόνια κέρδισαν πέναλτι. Φωνές, ενθουσιασμός.  Θα γίνονταν οι πρώτοι που θα έβαζαν γκολ στη Γκιγέν δε Κάστρο. Ο Πακέτο πήρε τη μπάλα για να εκτελέσει το πέναλτι. Μα εκείνη τη στιγμή αντιλήφθηκε ότι το σημείο του πέναλτι είχε εξαφανιστεί! Μα λείπει και στην άλλη εστία το πέναλτι. Λείπουν και τα σημάδια του κόρνερ, του κέντρου, τα πάντα! Και τώρα; Τι θα γίνει; Μήπως επανάληψη του αγώνα;

    Τα απολαυστικά Ποδοσφαιρόνια είναι ξανά εδώ με την έβδομη περιπέτειά τους. Έχουν γρήγορη αφήγηση, έχουν αυτόν τον σπιρτόζικο, τρεχάτο χαρακτήρα, διαλύουν το ένα μετά το άλλο τα στερεότυπα και τις εμμονικές κοινωνικές οχυρώσεις και δημιουργούν μια καλοδοσμένη, διαβαθμισμένη αγωνία η οποία σε διαπερνά και μπαίνεις για τα καλά στην ιστορία. Σε αυτό παίζει ρόλο και το ότι κάθε βιβλίο ξεκινά με την πιο κρίσιμη στιγμή ίσως της ιστορίας, γεγονός που σε βάζει αμέσως στα κόκκινα.

    Όπως έχουν σημειώσει και οι προηγούμενοι αρθρογράφοι στο ELNIPLEX, τα Ποδοσφαιρόνια έχουν ως ατού ότι δεν μονοπωλούνται από το ποδόσφαιρο, αλλά ανοίγουν τις ιστορίες τους στο σχολείο, την κοινωνία, την οικογένεια, την καθημερινότητα, σε αγωνίες των παιδιών και τα διαχειρίζονται όλα με χιούμορ και πολύ ρεαλισμό μέσα στον γενικότερο υπερρεαλισμό των βιβλίων για παιδιά αυτής της ηλικίας.

    Ευχάριστη, πολύχρωμη εικονογράφηση με κόμικ παρενθέσεις σε στιγμές ποδοσφαιρικής κορύφωσης, σαν κάποιο πειραχτήρι να βάζει συνεχώς το χέρι του και να την κάνει όλο και πιο παιχνιδιάρικη. Αρέσει.

    Μια πολύ ενδιαφέρουσα σειρά που αρέσει και πουλάει πολύ σε όλο τον κόσμο.

    Για παιδιά 8-12 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Πατάκη.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε μεγαλύτερο απόσπασμα εδώ

    Με μια ματιά

    • Έβδομη περιπέτεια για τα απολαυστικά Ποδοσφαιρόνια. Γρήγορη αφήγηση, σπιρτόζικος, τρεχάτος χαρακτήρας, διαλύουν το ένα μετά το άλλο τα στερεότυπα και δημιουργούν μια καλοδοσμένη, διαβαθμισμένη αγωνία η οποία σε διαπερνά και μπαίνεις για τα καλά στην ιστορία. Ευχάριστη, πολύχρωμη εικονογράφηση με κόμικ παρενθέσεις σε στιγμές ποδοσφαιρικής κορύφωσης.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Queen – We Are The Champions (Official Live Video)

    Locomondo – Goal

    Carnival De Paris – Official Song of 1998 Fifa World Cup – Dario G

    Go Go Go, Ole Ole Ole

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τα Ποδοσφαιρόνια: Το μυστήριο με το αόρατο πέναλτι
    Τίτλος πρωτοτύπου: El misterio del penalti invisible (Series: Los Futbolisimos – book 7)
    Συγγραφέας: Roberto Santiago
    Εικονογράφηση: Ενρίκε Λορένθο
    Εκδόσεις: Πατάκη, Φεβρουάριος 2021
    Μετάφραση: Αγαθή Δημητρούκα
    Προσ. εξωφ. ελλην. έκδοσης: Γεωργία Πατέρα
    Προσ. εικαστ. ελλην. έκδοσης: Νίκη Αντωνακοπούλου
    Διορθώσεις: Αντωνία Κιλεσσοπούλου
    Σελιδοποίηση Κωνσταντίνος Καπένης
    Σελίδες: 328
    Μέγεθος: 14,5 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-8738-4

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular