More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤα Τζιμάνια, της Ντορίν Κρόνιν

    Τα Τζιμάνια, της Ντορίν Κρόνιν

    tatzimania_cover

    Όταν διάβασα τον τίτλο του βιβλίου “Τα Τζιμάνια” δεν μπόρεσα να φανταστώ ότι αναφερόταν σε τέσσερα χνουδωτά κοτόπουλα, παρόλο που ο εικονογράφος τα είχε ωραιότατα αποδώσει στο εξώφυλλο του βιβλίου, το καθένα με τον χαρακτήρα και την απίθανη φάτσα του. Η Πίπ, με το ψευδώνυμο Σβούρα, η μικρή Μπου με το ψευδώνυμο Ζαχαρένια, ο Πόπι, γνωστός και ως Ψύλλος και η μικρόσωμη Σουίτι, γνωστή ως Γλύκα αντί να τσιμπολογάνε ανέμελα τα σποράκια τους, μπλέκουν συνεχώς σε μπελάδες προσπαθώντας να εξιχνιάσουν μυστήρια.

    Στο συγκεκριμένο βιβλίο θα προσπαθήσουν να βοηθήσουν έναν φοβητσιάρη σκίουρο, τον Ουρά, ο οποίος πανικοβάλλεται από ένα άγνωστο αντικείμενο, μεγάλο και απειλητικό, τεράστιο και φοβιστικό, πελώριο και τρομακτικό! Τα Τζιμάνια αναλαμβάνουν δράση και προσπαθούν, συλλέγοντας πληροφορίες να ανακαλύψουν την ταυτότητα του άγνωστου αντικειμένου, αλλά ο σκίουρος δεν είναι και πολύ διαφωτιστικός. Μετά από ένα εντατικό μάθημα ο σκίουρος καταλήγει να ξεδιαλύνει στο μυαλό του σχήματα και χρώματα και η Ζαχαρένια να συγκεντρώσει τα στοιχεία της: ” Νευρικός σκίουρος με ικανοποιητικό λεξιλόγιο αλλά ελλιπή γνώση σχημάτων φοβάται κάτι που έχει κυκλικό σχήμα στην αυλή”.

    Τα Τζιμάνια καταλήγουν στο συμπέρασμα ότι πρόκειται για ένα ούφο που απειλεί όχι βέβαια τη ζωή του σκίουρου αλλά τη δική τους και της μητέρας τους. Καταστρώνεται σχέδιο δράσης που θα το ζήλευαν και οι μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ. Το σχέδιο περιλαμβάνει “άπαιχτο” καμουφλάζ και πετροπόλεμο. Η κατάληξη, την οποία φυσικά δεν θα σας αποκαλύψουμε είναι ξεκαρδιστική. Και το συμπέρασμα απλό διαβάζοντας τα Τζιμάνια έχεις κερδίσει μια-δυο ώρες χαλαρής ανάγνωσης και εύθυμης διάθεσης. Από την Ντορίν Κρόνιν και τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Tα Tζιμάνια-Υπόθεση από άλλον πλανήτη
    Συγγραφέας: Doreen Cronin
    Εικονογράφηση: Kevin Cornell
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, 2014
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 14,5 Χ 20,6
    ISBN: 978-960-569-274-2
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular