More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοParenting (Βιβλία για γονείς)Τα τρία πρώτα χρόνια του παιδιού σας, της Τάνια Άλτμαν

    Τα τρία πρώτα χρόνια του παιδιού σας, της Τάνια Άλτμαν

    ta tria prwta xronia

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 18+ – Βιβλίο για γονείς

    “Ως παιδίατρος, απαντώ σε ερωτήσεις γονιών περισσότερα από είκοσι χρόνια. Γι’ αυτό τον λόγο έγραψα το βιβλίο Τα τρία πρώτα χρόνια του παιδιού σας για τους γονείς, τους παππούδες και τους φροντιστές. Κρατήστε αυτό το βιβλίο στο κομοδίνο σας ή στην τσάντα με τα πράγματα του μωρού, ώστε όταν προκύψει κάτι, είτε αυτό είναι βήχας, είτε πυρετός, σύγκαμα από πάνω ή στομαχόπονος, να έχετε την απάντηση που ψάχνετε σε απλή, συνοπτική, ακριβή και ευκολοδιάβαστη μορφή”

    Η Tanya Altmann, παιδίατρος, μητέρα, συγγραφέας, βάζει σε τάξη όλες τις απορίες των νέων και όχι μόνο μαμάδων για τα νεογέννητά τους μέχρι τα πράγματα να μπουν σε μια σειρά, εκεί κάπου στα τρία έτη.

    Περί τίνος πρόκειται

    Baby and Toddlers Basics: Expert Anwsers to Parents’ top 150 Questions είναι ο τίτλος του πρωτοτύπου και άρα έχουμε ένα πυρήνα, εμπορικό, με τις εκατόν πενήντα κορυφαίες ερωτήσεις και απορίες που έχουν οι γονείς για τα παιδιά τους στα πρώτα τους τρία χρόνια.

    Η επί είκοσι πέντε χρόνια παιδίατρος, επί δεκαέξι μητέρα και έμπειρη στη συμβουλευτική γονέων συγγραφέας Tanya Altmann καθοδηγεί με απλότητα τους νέους γονείς χαλιναγωγώντας τα πάθη τους, τα άγχη τους, τις αγωνίες και τις αϋπνίες τους, τα δικαιολογημένα και τα αδικαιολόγητά τους, τις υπερβολές και τις λογικές τους, τα συναισθήματα και τις παράνοιές τους. Όλα τα συμμερίζεται, όλα τα κατανοεί και όλα τα βάζει σε μια σειρά η συγγραφέας. Από τη βασική φροντίδα του νεογέννητου από την πρώτη στιγμή στην αγκαλιά της μητέρας του, τις εναλλαγές διάθεσης και το άγχος της μητέρας τις πρώτες ώρες και μέρες, την πρώτη έξοδο του μωρού από το σπίτι, το συνεχές κλάμα που διαλύει το νευρικό σύστημα όλων, τη χρήση της πιπίλας, τον θηλασμό και το μητρικό γάλα, το ξεκίνημα με τις πρώτες στέρεες τροφές μετά τα υγρά και αλεσμένα, τις βιταμίνες, τα κακά του μωρού, την δυσκοιλιότητα, τους στομαχόπονους, τους εμετούς, τον πυρετό, τη βουλωμένη μύτη, τον λόξυγκα και τα κρυολογήματα, τα εμβόλια, την περιτομή, τη φύλαξη των παιδιών, την κατάποση και τα ατυχήματα σε αυτήν (πρώτες βοήθειες επιβεβλημένες), τον ύπνο.

    Η συγγραφέας απαντά σε κάθε πιθανή και απίθανη, ανθρώπινη απορία της νέας μητέρας, από τον πόνο στα στήθη, το αν μπορεί να πιει κρασί ή φάρμακα κατά τον θηλασμό, μέχρι συγκάματα, φλεγμονές, δερματικά, ωτίτιδες, κάθε πιθανή ίωση που πλήττει τα μωρά. Δομεί το βιβλίο της σε εκατόν πενήντα ερωτήσεις τις οποίες απαντά αναλυτικά, απλά, συχνά καθησυχαστικά, ενώ γράφει σαν μια καλή φίλη των αναγνωστών, δίχως υπερβολές, αλλά με γνώση.

    “Πολλά παιδιά περνούν μεγάλο μέρος της νηπιακής τους ηλικίας με συνεχή βήχα και καταρροή. Δείχνουν να πηγαίνουν καλύτερα, επιστρέφουν στον βρεφονηπιακό ή παιδικό σταθμό ή πηγαίνουν σ’ ένα πάρτι γενεθλίων, και μερικές μέρες αργότερα είναι ξανά στο σπίτι άρρωστα. Ευτυχώς, με τα εμβόλια να προστατεύουν τα μικρά μας από πολλές πιθανώς σοβαρές και επικίνδυνες για τη ζωή λοιμώξεις, οι περισσότερες αρρώστιες  που κολλάνε σήμερα περνούν από μόνες τους (αν και μπορεί πρώτα να κολλήσουν εσάς και όλη την οικογένεια)”.

    Αυτό το στυλ που επιλέγει είναι που κάνει το βιβλίο της οικείο στις μητέρες.

    Για γονείς και φροντιστές παιδιών.

    Εκδόσεις Παπαδόπουλος.

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Τα τρία πρώτα χρόνια του παιδιού σας
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Baby and Toddlers Basics: Expert Anwsers to Parents’ top 150 Questions

    Συγγραφέας:

    Tanya Altmann

    Εκδόσεις:

    Παπαδόπουλος, Μάιος 2023

    Μετάφραση:

    Ευθαλία Σιαντούφη

    Επιμέλεια:

    Εύα Καλεύρα

    Σελίδες:

    304

    Μέγεθος:

    14,5 Χ 20,5

    ISBN:

    978-960-484-898-0

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular