More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤέα Στίλτον: Επιχείρηση καθαρή θάλασσα (13) & Ο Κώδικας του Δράκου (14)

    Τέα Στίλτον: Επιχείρηση καθαρή θάλασσα (13) & Ο Κώδικας του Δράκου (14)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-11) – Εικονογραφημένη λογοτεχνία για παιδιά

    “Ο πατέρας μου ήταν εκδότης παιδικών βιβλίων και μου εξήγησε την αναγκαιότητα να επικοινωνούν τα παιδιά όχι μόνο με λέξεις αλλά και με εικονογράφηση. Προσωπικά μου αρέσει να επικοινωνώ όχι μόνο με το κείμενο αλλά και με τα γραφικά εφέ. Μου αρέσει να δημιουργώ ένα φιλικό προς τα παιδιά περιβάλλον ανάγνωσης. Σκέφτηκα, αν έπρεπε να διαβάσω δυνατά το κείμενο στα παιδιά, ποιες λέξεις θα υπογράμμιζα με ειδικό χρώμα στην φωνή μου; Αυτές τις λέξεις επιλέγω να χρωματίζω και στο κείμενο”.
    Ελιζαμπέτα Ντάμι, συνέντευξη στο ELNIPLEX

    Δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη περιπέτεια για την αγαπημένη θηλυκή φιγούρα των Στίλτον, την Τέα και έχουμε χρώμα περιβαλλοντικό αλλά και έναν κώδικα που μέχρι να σπάσει… τα σπάει!

    Στην παραλία της χελώνας, οι θαλάσσιες χελώνες Καρέτα Καρέτα αφήνουν τα αυγά εδώ και χρόνια. Οι Τέα Σίστερς ακολουθεί τα ίχνη τους προσέχοντας να γεννήσουν με ασφάλεια τα μικρά τους, δίχως να απειληθούν από εξωτερικές απειλές, αφού είναι ένα είδος υπό εξαφάνιση (κάτι ξέρουμε στην Ελλάδα, ε;). Όμως, τα πράγματα γίνονται πολύ πιο επιτακτικά όταν σημαίνει συναγερμός: η θάλασσα στα ανοιχτά του νησιού των Φαλαινών ξεβράζει τοξικά φύκια. “Μερικές φορές, ύστερα από έναν ιδιαίτερα ζεστό χειμώνα κάποια είδη φυκιών αυξάνονται σε υπερβολικό βαθμό, προκαλώντας προβλήματα στο θαλάσσιο οικοσύστημα” εξηγεί ο καθηγητής Βαν Κράκεν. Οι Τέα Σίστερς σπεύδουν να δουν τι συμβαίνει. Δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ειδικά όταν βλέπουν το όψιμο ενδιαφέρον των Βανιλοκόριτσων που… καίγονται για το περιβάλλον! Χωράει όμως το περιβάλλον διχόνοιες και έχθρες;

    Ωραία, εύρυθμη περιπέτεια των Τέα Σίστερς με το περιβαλλοντικό πρόσημο να δίνει μεγάλο ενδιαφέρον, αλλά κυρίως με την εστίαση στις αγαπημένες μας Χελώνες Καρέτα Καρέτα, οι οποίες έχουν σημαντικούς πληθυσμούς, από τους εναπομείναντες, στις δυτικές ακτές της Ελλάδας (Ζάκυνθος, Ηλεία). Σημαντικές πληροφορίες αναδύονται καθώς μαθαίνουμε πώς μπορούμε να τις προστατεύουμε, τι λάθη κάνουμε οι λουόμενοι, πώς τις αποπροσανατολίζουμε, πώς τους στερούμε τις δυνατότητες που ανέπτυξαν στη φύση.

    Μπορεί το περίβλημα της Τέα να έχει στηθεί ώστε να τραβήξει τον θηλυκό πληθυσμό, ωστόσο η συγγραφέας των βιβλίων γνωρίζει να δημιουργεί περιπέτειες που προσφέρουν εμβάθυνση σε σημαντικά ζητήματα του καιρού.

     

    Ο κόσμος του Στίλτον είναι ένας κόσμος αξιών και στάσης ζωής, ένας ηθικός κώδικας που έχουμε αναλύσει στο ELNIPLEX στο άρθρο Τζερόνιμο Στίλτον: ένας κόσμος σπουδαίων αξιών για όλα τα παιδιά. Και αυτό συμβαίνει ακόμα και στις πιο ξέφρενες περιπέτειες της σειράς.

    Μια από αυτές τις περιπέτειες της σειράς των Τέα Σίστερς είναι Ο Κώδικας του Δράκου. Εδώ, η Τέα δέχεται πρόσκληση να διδάξει ένα μάθημα περιπετειώδους δημοσιογραφίας σε μια επίλεκτη ομάδα φοιτητών στο κολέγιο Τόπφορντ, εκεί απ’ όπου αποφοίτησε. Τι συγκίνηση να επιστρέφει εκεί ως καθηγήτρια! Αλλά και μια νέα περιπέτεια για την Τέα αφού στα υπόγεια κρύβονται μυστικά. Ποιος είναι ο Χανς Ποντικέλος που εξαφανίστηκε; Οι Τέα Σίστερς κατεβαίνουν στο υπόγειο του κολεγίου. Στον τοίχο πίσω από το συντριβάνι υπάρχει μια μυστηριώδης επιγραφή με αλλόκοτα σύμβολα. Τα ίδια σύμβολα εμφανίζονται δω κι εκεί στο πάτωμα. Η Πολίνα τα φωτογραφίζει. Είναι ένας μυστικός κώδικας! Θα καταφέρουν να τον σπάσουν και να βρουν τι συμβαίνει στο παλιό τους κολέγιο;

    Θέλετε να μάθετε πώς δημιουργήθηκε η ομάδα μας; Στη διάρκεια μιας απίστευτης περιπέτειας στο Κολέγιο Τόπφορντ, καθώς εξερευνούσαμε τα υπόγεια για να ανακαλύψουμε την ταυτότητα ενός μυστηριώδους προσώπου…

    Η Τέα, η Κολέτ, η Νίκι, η Πολίνα, η Πάμελα και η Βάιολετ, οι Τέα Σίστερς δηλαδή, σε νέα περιπέτεια που εστιάζει στο μυστήριο, τα παλιά μυστικά, την επιστροφή στον χώρο όπου φοίτησες με άλλη ιδιότητα, θέτοντας στο κέντρο έναν πολύ έξυπνο κώδικα που οι αναγνώστες πρέπει να σπάσουν μαζί με τις Τέα.

    Πολύ έξυπνη περιπέτεια.

    Για αναγνώστες από 7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Κέδρος.

    Με μια ματιά

    • Δέκατη τρίτη και δέκατη τέταρτη περιπέτεια για την αγαπημένη θηλυκή φιγούρα των Στίλτον, την Τέα και έχουμε χρώμα περιβαλλοντικό αλλά και έναν κώδικα που μέχρι να σπάσει… τα σπάει!
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τέα Στίλτον: Επιχείρηση καθαρή θάλασσα (13)
    Τέα Στίλτον: Ο Κώδικας του Δράκου (14)
    Τίτλος πρωτοτύπου: Missione “Mare Pulito”
    Il codice del drago
    Συγγραφέας: Τέα Στίλτον
    Εικονογράφος: Εξώφυλλο: Chiara Balleello, Flavio Ferron | Γραφιστικά: P. Berardelli / theWorldofDOT | Χάρτες: C. Giorgetti, F. Ferron | Εικ/ση της ιστορίας: Barbara Pellizzari, Francesco Castelli | Γραφικά: Chiara Cebraro | Ιδέα: E. Dami
    Εκδόσεις: Κέδρος, Δεκέμβριος 2021
    Μετάφραση: Ελένη Τουλούπη
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αναστασία Παπασταθοπούλου
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN: 978-960-04-5214-3
    978-960-04-5227-3

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular