More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤζερόνιμο Στίλτον: Έφτασε η Πάτι Σπρινγκ (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    Τζερόνιμο Στίλτον: Έφτασε η Πάτι Σπρινγκ (Ελιζαμπέτα Ντάμι)

    Ο γνωστός Τζερόνιμο Στίλτον διευθύνει τη νούμερο ένα εφημερίδα στην Ποντικόνησο την «Ηχώ των Τρωκτικών» κι ενώ κάθεται στο γραφείο του δέχεται ένα τηλεφώνημα από μια τόσο γνωστή σ’ εκείνον φωνή. Μα φυσικά είναι η Πάτι Σπρινγκ, που παρουσιάζει την τηλεοπτική εκπομπή “Ας σώσουμε τη φύση” δημοσιογράφος που έχει αφιερώσει τη ζωή της στην προστασία του περιβάλλοντος.
    Μέσα σε λίγα λεπτά εισβάλλει από το παράθυρο με ένα φούξια αλεξίπτωτο, μέσα στο γραφείο του μια ποντικίνα με μπλε μάτια και ξανθά μαλλιά. – Έφτασε η Πάτι Σπρινγκ! Φώναξε. Η Πάτι Σπρινγκ συστήνεται και εκφράζει το θαυμασμό της για τον Τζερόνιμο και ζητά να τον αποκαλεί χαϊδευτικά ως «Τζι»! Μέσα σε λίγα λεπτά και πριν προλάβει να συνέλθει από το σοκ ο Τζερόνιμο εμφανίζεται με ένα μπλε αλεξίπτωτο ο αδελφός της Πάτι ο Ντακότα Σπρίνγκ.
    Σκοπός τους να σώσουν τη φύση και προτείνουν στον Τζερόνιμο Στίλτον να ταξιδέψει μαζί τους ως τη μακρινή Αυστραλία. Πριν προλάβει καν να το σκεφτεί ο Τζερόνιμο, με τη βοήθεια της νεαρής Πάτι, αλλάζει τα γυαλιά του με φακούς, τα ρούχα γραφείου με στενό τζιν παντελόνι και πουκάμισο, αποχαιρετά την οικογένεια Στίλτον και βρίσκεται σ’ ένα αεροπλάνο να ξεφυλλίζει έναν οδηγό της Αυστραλίας. Το ταξίδι διαρκεί πολλές ώρες και το διάβασμα για την παράξενη Ήπειρο θα κινήσει το ενδιαφέρον του να γνωρίσει ήθη κι έθιμα του τόπου και το φυσικό περιβάλλον.
    Ακολουθεί ένας χάρτης με πληροφορίες για τη γέννηση της Αυστραλίας, τους Αβορίγινες που ήταν οι πρώτοι της κάτοικοι, τον Τζειμς Κουκ (πρώτος άποικος), το Κοραλλιογενές Φράγμα που είναι το μεγαλύτερο στον κόσμο, τον Μάρεϊ Ντάρλιγνκ τον πιο μακρύ ποταμό και τις ατελείωτες ερήμους με ίχνη δεινασαύρων. Ο Τζερόνιμο μπλέκει σε νέες περιπέτειες, κάνει σερφ στην πιο όμορφη παραλία του Σίδνεϊ ανάμεσα σε καρχαρίες και κολυμπάει μαζί με τα δελφίνια, ταξιδεύει μέσα στην έρημο για να γνωρίσει το Εθνικό Πάρκο Ουλούρου, γνωστό ως Κόκκινο βουνό. Οι ντόπιοι Αβοριγίνες, ονομάζουν μίνγκα (μυρμήγκια) τους τουρίστες που προσπαθούν ν’ ανέβουν στην κορυφή του ιερού βουνού Ουλούρου. Οι φίλοι μας δεν θα δοκιμάσουν ν’ ανέβουν από σεβασμό στην τοπική παράδοση και θα κρατήσουν ως μοναδική ανάμνηση τα συναισθήματα τους.
    Επόμενος σταθμός το λιβάδι της Αυστραλίας Μπους ή Μπουσλαντ με χαμηλούς θάμνους και ευκάλυπτους μα παράξενα ζώα, καγκουρό, δηλητηριώδη φίδια και τεράστιες αράχνες. Η ζωή στη φύση κρύβει πολλούς κινδύνους αλλά θα έχουν για οδηγό τον Γουανγκάρα, αρχηγό της φυλής και τη σύζυγό του που θα τους ξεναγήσει στο δάσος και θα τους διηγηθεί έναν υπέροχο μύθο για την εποχή των Ονείρων. Η περιπέτεια αυτή θα τους μείνει αξέχαστη . Ήρθε όμως η ώρα να επιστρέψουν πίσω στην Ποντικούπολη.
    Ο Τζερόνιμο Στίλτον αναφώνησε γεμάτος χαρά: -“Τώρα ξέρω τα πάντα για την Αυστραλία!”
    Η Πάτι χαμογέλασε: -” Όχι Τζι. Απλώς τώρα ξέρεις αρκετά πράγματα για την Αυστραλία…”
    Η Πάτι υπόσχεται στον αγαπημένο της Τζι να τον επισκεφτεί πολύ σύντομα για το επόμενο ταξίδι τους στην έρημο Σαχάρα.
    Ο δημοσιογράφος Τζερόνιμο Στίλτον ακολουθεί τη μαγική συνταγή που η μάθηση γίνεται παιχνίδι και συνεχίζει με τις ιστορίες του να μαγεύει μικρούς και μεγάλους. Με γρήγορη αφήγηση, παρασύρει τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι περιπέτειας, να γνωρίσει τον πολιτισμό και την κουλτούρα άλλων λαών, με χιουμοριστικές ατάκες, δράση, και ανατροπές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον καταφέρνει να παραμένει στην κορυφή των προτιμήσεων του αναγνωστικού κοινού.
    Η ρεαλιστική εικονογράφηση προσελκύει το μάτι του αναγνώστη και παίζει ένα παιχνίδι εναλλαγής χρωμάτων με στοιχεία κόμικ και λεζάντες. Πλήθος πληροφοριών με εικόνες παρεμβάλλονται με μορφή κάδρου ενδιάμεσα στην ιστορία, χωρίς να κουράζουν τον αναγνώστη για καλύτερη κατανόηση του κειμένου. Όσο για το κείμενο αποκτά ζωντανή μορφή με γραμματοσειρά σε διαφορετικό χρώμα και μέγεθος, τα γράμματα να ίπτανται, να στροβιλίζονται, να φωνάζουν και κάθε κεφάλαιο να κρύβει ένα στοιχείο της ιστορίας.
    Η σειρά Ξεκαρδιστικές Ιστορίες του Τζερόνιμο Στίλτον απευθύνεται σε παιδιά από 7 ως 12 ετών και είναι μοναδική! Τα βιβλία του Τζερόνιμο Στίλτον έχουν μεταφραστεί σε 45 γλώσσες και έχουν πουλήσει 100 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Έφτασε η Πάτι Σπρινγκ
    Τίτλος πρωτοτύπου: E arrivata Patty Spring
    Συγγραφέας: Τζερόνιμο Στίλτον
    Εικονογράφηση: Εξώφυλλο: Σίλβια Μπιγκολίν, Κρίστιαν Αλιπράντι
    Βασισμένο σε μια πρωτότυπη ιδέα της Ελιζαμπέτα Νταμι
    Μετάφραση: Βίκη Λιανού
    Εκδόσεις: Κέδρος, 2015
    Σελίδες: 128
    Μέγεθος: 14 Χ 18,5
    ISBN:
    978-960-04-4635-7

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular