More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤη μέρα που έπεσα μέσα σ' ένα παραμύθι, του Μπεν Μίλλερ (εικ.:...

    Τη μέρα που έπεσα μέσα σ’ ένα παραμύθι, του Μπεν Μίλλερ (εικ.: Ντανιέλα Τζάγκλενκα Τερατσίνι)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 9+ (target 9-12) – Λογοτεχνία του φανταστικού για παιδιά

    «Οτιδήποτε βλέπεις μπορεί να γίνει ένα παραμύθι, και μπορείς να βγάλεις μια ιστορία από οτιδήποτε αγγίξεις».
    Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 

    Μια όμορφη και απολαυστική ιστορία από τον Βρετανό ηθοποιό- σκηνοθέτη- κωμικό και συγγραφέα, Μπεν Μίλλερ.

    Περί τίνος πρόκειται

    «Εμφανίστηκε εντελώς ξαφνικά. Ένα φρέσκο λοφάκι από χώμα, σε μέγεθος μυρμηγκοφωλιάς, ακριβώς στη μέση του λιβαδιού. Μόνο που δεν ήταν μυρμηγκοφωλιά. Όχι ότι το είδε κανείς να σχηματίζεται. Ήταν μαύρα μεσάνυχτα και λυσσομανούσε καταιγίδα, οπότε οι κάτοικοι του χωριού βρίσκονταν όλοι κουκουλωμένοι με ασφάλεια στα κρεβάτια τους… Και όσο εκείνοι ήταν βυθισμένοι στον ύπνο, το χωμάτινο λοφάκι άρχισε να φουσκώνει και να μεγαλώνει, να μεγαλώνει…  ώσπου ξαφνικά ένα γυαλιστερό άσπρο βερνικωμένο κοντάρι ξεπετάχτηκε από την κορυφή…κάτι αληθινά γιγάντιο άρχισε να αναδύεται…Φύσηξε αεράκι και στην κορυφή του κονταριού ξεδιπλώθηκε μια χρυσαφένια σημαία. Πάνω της ήταν μια και μοναδική λέξη. Γκριμ».

    Η Λάνα λατρεύει τις ιστορίες. Συνήθως, ο μεγαλύτερος αδελφός της, ο Χάρισον, σκαρφιζόταν τα πιο έξυπνα παιχνίδια με φανταστικούς ήρωες, όμως τώρα κάτι έχει αλλάξει, ο Χάρισον πηγαίνει γυμνάσιο, είναι πια πολύ μεγάλος για να παίξει με τη μικρότερη αδερφή του και να ασχοληθεί με ιππότες, ζόμπι και κάθε λογής φανταστικό ήρωα. Έτσι η Λάνα πλήττει φοβερά. Μέχρι που ένα παράξενο χωμάτινο λοφάκι θα ξεπροβάλει στη μέση του λιβαδιού. Ο λόφος μεγαλώνει και μεγαλώνει και μεγαλώνει, μέχρι που ένα γιγάντιο υπερ-μάρκετ με ένα πανύψηλο κοντάρι στην οροφή του και την επωνυμία Γκριμ, θα ξεπροβάλει από το πουθενά μέσα σε μια βραδιά. Και τότε όλα θα πάρουν μια ανεξήγητη, συναρπαστική και φυσικά μαγική τροπή και το μικρό κορίτσι θα βρεθεί να τριγυρίζει σε μια φανταστική, παραμυθένια χώρα γεμάτη κινδύνους, με σκοτεινούς και επικίνδυνους χαρακτήρες αλλά και καλοσυνάτους και γενναίους ήρωες που χρειάζονται τη βοήθεια της. Παραμύθια και ήρωες θα μπλεχτούν σε ένα κουβάρι και το μικρό κορίτσι θα προσπαθήσει να βρει την άκρη του. Μήπως όμως γνωρίζει κάποιες από αυτές τις ιστορίες; Θα καταφέρει άραγε να πείσει τον Χάρισον να πιστέψει ξανά στα παραμύθια και να ταξιδέψει στον μαγικό κόσμο μαζί της… πριν να είναι πολύ αργά;

    Εστιάζοντας

    Ο Μπεν Μίλερ δημιουργεί μια διασκεδαστική ιστορία που ισορροπεί μεταξύ του σύγχρονου και φανταστικο-παραμυθένιου κόσμου, ανοίγοντας μια μαγική σκουληκότρυπα που μας μεταφέρει μέσα στα παραμύθια που έχουν μεγαλώσει γενιές και γενιές και δεν είναι άλλα από αυτά των Αδερφών Γκριμ.

    Με λόγο απλό και κατανοητό, με μικρές δόσεις χιούμορ αλλά και καλή προσέγγιση της σκοτεινής πλευράς των ηρώων των Γκριμ, δίχως να αλλοιώνει τη ροή, ο συγγραφέας με όχημα την αδερφική φροντίδα και αγάπη αλλά και τη δύναμη της φαντασίας, δίνει μια νέα πνοή σε αυτές τις κλασσικές ιστορίες, πυροδοτώντας τη φαντασία και αναδεικνύοντας μέσω της αφήγησής του, πως τα βιβλία μπορούν να σε ταξιδέψουν όπου εσύ τους επιτρέψεις.

    Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση της Ντανιέλα Τζάγκλενκα Τερατσίνι με τις μη-φλύαρες απεικονίσεις, με τις ακάνθινες ροδο-περικοκλάδες και τις χαριτωμένες μορφές, ακολουθεί το ύφος της αφήγησης του συγγραφέα, δρώντας συμπληρωματικά του κειμένου, δημιουργώντας ένα όμορφο αποτέλεσμα.

    Για αναγνώστες 9+ ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    ALEXANDER RYBAK – FAIRYTALE

    Tchaikovsky – Sleeping Beauty Waltz

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Τη μέρα που έπεσα μέσα σ’ ένα παραμύθι
    Σειρά: The Day I Fell Into a Fairytale
    Συγγραφέας: Ben Miller
    Εικονογράφος: Ντανιέλα Τζάγκλενκα Τερατσίνι
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Μάιος 2022
    Μετάφραση: Σοφία Γρηγορίου
    Επιμέλεια- Διόρθωση: Αναστασία Σακκελαρίου
    Σελίδες: 200
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-01-4399-7

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular