More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-202012-15 ετώνΤη μέρα που σπάσαμε τον κόσμο (Το κλαμπ των Χαμένων, τόμος Α'),...

    Τη μέρα που σπάσαμε τον κόσμο (Το κλαμπ των Χαμένων, τόμος Α’), της Άννας Κουππάνου

    “Η φανταστική λογοτεχνία έχει την τέχνη να μας παρασέρνει σε στενά ύποπτα δρομάκια, που οδηγούν σε πύλες, που οδηγούν σε άλλους κόσμους μεγαλύτερους, μικρότερους, διαφορετικούς από τον δικό μας. Όταν γράφω φανταστική λογοτεχνία νιώθω αδύναμη προς όλο αυτό που γίνεται – είμαι, κατά κάποιον τρόπο, απλά παρούσα στο ξεδίπλωμα της ιστορίας, που με δελεάζει και εγώ την ακολουθώ και υπακούω στις προσταγές της. Για τη συγγραφή αυτού του βιβλίου, ήμουν ξεκάθαρη για το είδος από την αρχή. Ήθελα να επιστρέψω σε αυτό και να μπλεχτώ σε περιπέτειες. Το μυαλό μου ήταν ήδη γεμάτο από τέτοιες πλοκές, ακόμα και λύσεις σε αφηγηματικά προβλήματα που δεν υπήρχαν. Για να το ενισχύσω όλο αυτό, θέλησα να βρεθώ βαθύτερα στο φανταστικό και να κτυπήσω την ρίζα του, τον παππού του, τον μύθο, και τη γιαγιά του, το παραμύθι, και έτσι άρχισα να διαβάζω παραμύθια, κυρίως λαϊκά, και έτσι ξεκίνησα και να ζω στις πιθανότητες των κόσμων που ήθελα να δημιουργήσω.” 

    Άννα Κουππάνου

    Ο Νοέμβριος εκπνέει. Έχει περάσει αρκετός καιρός από την έναρξη του σχολικού έτους  κι απομένουν λίγες μόνο μέρες ως τη λήξη του ημερολογιακού. Είναι η χρονική στιγμή κατά την οποία επρόκειτο να συμβούν πολλά και απρόσμενα γεγονότα στο Πρότυπο Εκπαιδευτήριο Ανθόπυργου. Είναι μοιραίο να γεννηθεί μια παράξενη φιλία ανάμεσα σε τέσσερα διαφορετικά παιδιά, να έρθουν στην επιφάνεια διάφορα μυστήρια και να αποκτήσει ο κόσμος μια… ρωγμή.

    Πρωταγωνιστές σε όλα αυτά είναι τρεις χαμένοι. Τρία αγόρια χαμένα στη μετάφραση, χαμένα στις σκέψεις τους, χαμένα στον κόσμο τους. Κι ένα ασυνήθιστο κορίτσι άρτι αφιχθέν από την Αμερική. Όλα ξεκινούν με ένα ανεξήγητο φως στο γήπεδο του ποδοσφαίρου του σχολείου. Ο πρώτος που το εντοπίζει είναι ο Ντίνος Λούλης, η μαθηματική διάνοια του σχολείου. Το παρατηρεί και η Λίζι Γκριν, η νέα μαθήτρια του σχολείου με έφεση στις γλώσσες. Οι δυο τους θα συναντηθούν με τον μοναχικό χεβιμεταλά Αντώνη Χρυσό και τον ταραξία γιο της διευθύντρια του σχολείου Στέφανο Αυγερινό και θα δημιουργήσουν το κλαμπ των χαμένων. Αυτή η αταίριαστη παρέα θα αποπειραθεί να εξιχνιάσει το μυστηριώδες φως, την εξαφάνιση ενός πλοίου και τα μηνύματα του σύμπαντος ταξιδεύοντας στο χρόνο.

    Η Άννα Κουππάνου δεν γράφει άλλο ένα βιβλίο φαντασίας. Επιχειρεί άκρως επιτυχημένα κατά τη γνώμη μας, μια ακροβασία ανάμεσα στο πραγματικό και το φαντασιακό. Το άγνωστο και το ανεξερεύνητο εκλαμβάνονται ως αναπόσπαστο κομμάτι της ύπαρξης.  Δημιουργεί μια ασυνήθιστη παρέα εφήβων και χάνεται κι η ίδια στις δαιδαλώδεις σκέψεις κι αναζητήσεις τους για την ταυτότητά τους, τον κόσμο, τις σχέσεις και τη μεταφυσική. Συγκίνηση, αγωνία, χιούμορ και δράση συνυπάρχουν όπως συμβαίνει άλλωστε και στη ζωή.

    Μέσα στη βασική ιστορία της επίλυσης του μυστηρίου οι αναγνώστες θα εντοπίσουν και τις εγκιβωτισμένες ιστορίες των κεντρικών ηρώων αλλά και των όσων στέκουν στο παρασκήνιο. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η συγκινητικά ανθρώπινη ιστορία του επιστάτη και η προσωπική ιστορία της «μαγικής» Λίζι η οποία μπορεί να ακούει τις σκέψεις των άλλων που μένουν πάνω στα αντικείμενα και κολλάνε σαν σκόνη που δεν φεύγει.

    Το πρώτο μυθιστόρημα της νεανικής σειράς της Άννας Κουππάνου είναι συναρπαστικό και σας το προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τη μέρα που σπάσαμε τον κόσμο (βιβλίο 1)
    Συγγραφέας: Άννα Κουππάνου
    Εξώφυλλο: Μαρία Θύμη
    Σειρά : Το Κλαμπ των Χαμένων
    Εκδόσεις: Πατάκη, Σεπτέμβριος 2019
    Επιμέλεια-Διόρθωση: Κατερίνα Βασιλοπούλου
    Σελίδες: 192
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-960-16-8394-2

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular