More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤη νύχτα που συνάντησα τον Αϊ - Βασίλη, του Μπεν Μίλερ

    Τη νύχτα που συνάντησα τον Αϊ – Βασίλη, του Μπεν Μίλερ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-11) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το τελευταίο βιβλίο του best seller συγγραφέα Μπεν Μίλερ τιτλοφορείται Secrets of a christmas elf. Αλλά μέχρι να έρθει στα χέρια σας, δείτε εδώ το ντεμπούτο του στην παιδική λογοτεχνία.

    Ο Μπεν Μίλερ ξεκινά τον δρόμο του στη λογοτεχνία για παιδιά με χιούμορ, τρυφερότητα, συγκίνηση και μια ανατρεπτική, χριστουγεννιάτικη ιστορία.

    Περί τίνος πρόκειται

    Είναι παραμονή Χριστουγέννων και ο νεαρός Τζάκσον, που ξέρει πάρα πολλά για τους ιπτάμενους ταράνδους, για τα ξωτικά, για το εργαστήρι στον Βόρειο Πόλο όπου ετοιμάζονται όλα, για τη μαγεία που επιτρέπει στον Άγιο Βασίλη να πετάει και μέσα σε μια νύχτα να μοιράζει τα δώρα σε όλα τα παιδιά του κόσμου και που λατρεύει τα Χριστούγεννα, αποφασίζει ότι εκκρεμούν κάποιες ερωτήσεις προς τον αγαπημένο Άγιο. Ποιος πραγματικά είναι; Πώς έγινε ο Άγιος Βασίλης… Άγιος Βασίλης, η κυρίαρχη μορφή, ο πατέρας των Χριστουγέννων;

    Έτσι καταστρώνει ένα σχέδιο και μόλις κοιμηθούν οι γονείς του και οι δίδυμες αδερφές του, περιμένει να εμφανιστεί ο Άγιος Βασίλης. Ο Άγιος Βασίλης αποφασίζει να απαντήσει στις ερωτήσεις του. Αλλά οι απαντήσεις του δεν είναι τόσο απλές όσο τις φαντάζεται ένα παιδί. Πίσω τους κρύβεται μια απίστευτη ιστορία, μια ιστορία που δεν περιμένει ο Τζάκσον.

    Εστιάζοντας

    Ο Father Christmas είναι η αγγλική, βικτωριανή παράδοση για το παγκόσμιο σύμβολο του Άγιου Βασίλη. Κάτι ανάλογο με τον δικό μας Άγιο Βασίλειο που έχει εξισωθεί με τον Άγιο Νικόλαο, τον Santa Claus που είναι πλέον η πιο αναγνωρισμένη παγκοσμίως μορφή του αγίου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

    Διασκεδαστική, άκρως χριστουγεννιάτικη, αστεία, νοσταλγική, τρυφερή ιστορία, πασπαλισμένη με την μαγική σκόνη του Άγιου Βασίλη και της πιο αγαπημένης περιόδου του χρόνου. Οι αρετές του διάσημου ηθοποιού, σκηνοθέτη, κωμικού και πλέον επιτυχημένου συγγραφέα παιδικής λογοτεχνίας Μπεν Μίλερ είναι παρούσες ήδη από το ντεμπούτο του που αποτελεί το παρόν βιβλίο. Ρυθμός, στρωτή, ευκολοδιάβαστη, ξεκούραστη αφήγηση, που σου αφήνει την αίσθηση κάποιου που σου λέει μια ιστορία που έχει ζήσει. Η έμπνευσή του άλλωστε, που ήταν ο γιος του Τζάκσον, επιβεβαιώνει ως προσέγγιση αυτόν τον συλλογισμό. Είναι τόσο οικεία η γραφή για ένα παιδί, ρέει τόσο φυσικά, που νιώθεις ότι είναι ένα μεγάλου μεγέθους παραμύθι.

    Η πιο ενδιαφέρουσα παράμετρος του βιβλίου είναι η αποφυγή των συνηθισμένων κλισέ. Ο Άγιος Βασίλης ανατρέπει τα προσδοκώμενα και οδηγεί με τις απαντήσεις και την ιστορία του τη σκέψη όλων των παιδιών σε άλλα μονοπάτια. Η δεξιότητα να διαβάζεις κάτι που δεν περιμένεις είναι άκρως σημαντική και λογοτεχνικά αλλά και για ένα παιδί 8-10 ετών που θέλει να διαβάσει μια γλυκιά ιστορία.

    Αν κοιτάξεις τις παραμέτρους της γλώσσας και της φαντασίας, μπορώ να πω ότι ο Μίλερ δίχως να χρησιμοποιεί δύσκολες λέξεις και συντακτικές δομές, έχει ένα οπλοστάσιο που το χρησιμοποιεί πολύ προσεκτικά και ισορροπημένα παράγοντας τις ιστορίες του. Όσο για τη φαντασία, μπορείς να πεις ότι είναι ένα πολύ δυνατό του σημείο. Όχι γιατί είναι ο κορυφαίος σε αυτό, αλλά γιατί δεν το παρακάνει τόσο ώστε να μην μπορούν να αφομοιωθούν οι ιστορίες και η εξέλιξή τους από τους μικρούς αναγνώστες. Γιατί αυτοί είναι το κυρίως κοινό, όχι εμείς.

    Για αναγνώστες περίπου 8-12 ετών.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Τη νύχτα που συνάντησα τον Αϊ - Βασίλη
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    The night I met Father Christmas

    Συγγραφέας:

    Ben Miller

    Εικονογράφος:

    Daniela Jaglenka Terrazzini

    Εκδόσεις:

    Ψυχογιός, Οκτώβριος 2022

    Μετάφραση:

    Σοφία Γρηγορίου

    Επιμέλεια:

    Κυριακή Κάσση

    Σελίδες:

    224

    Μέγεθος:

    14 Χ 21

    ISBN:

    978-618-01-4548-9

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular