More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΒιβλία γνώσεωνΤι θα φάω στο σχολείο μαμά; της Θέμιδας Καρδιόλακα

    Τι θα φάω στο σχολείο μαμά; της Θέμιδας Καρδιόλακα

    Η Θέμις Καρδιόλακα μπορεί να σπούδασε Οικονομικά και να έκανε μεταπτυχιακό στην Επικοινωνία στο New York University όμως από το 2008 αφιερώθηκε στα παιδιά της. Παρακολούθησε σεμινάρια μαγειρικής και αποφάσισε να ασχοληθεί με την υγιεινή διατροφή τους. Έχει διδάξει σεμινάρια για γονείς και θέλησε να τους μεταδώσει τις γνώσεις της για τη σωστή διατροφή των παιδιών τους. Το βιβλίο της Τι θα φάω στο σχολείο Μαμά; είναι το τρίτο της βιβλίο μετά το Μαμά, δεν τρώω πράσινα! Και το Όχι πια γλουτένη, μαμά.
    Στον πρόλογο του βιβλίου υπάρχει ένα κείμενο από την Παιδοδιαιτολόγο Ελένη Κουή για τη σημασία της διατροφής των παιδιών στο σχολείο.

    “Τα παιδιά που τρώνε ένα πλήρες πρωινό στο σπίτι και ισορροπημένα μικρογεύματα στο σχολείο παρουσιάζουν μεγαλύτερη εγρήγορση και ικανότητα μάθησης. Εκδηλώνουν καλύτερη συμπεριφορά στην τάξη, δεν κουράζονται εύκολα και διατηρούν την απόδοσή τους σε υψηλά επίπεδα για πολλές ώρες. Και, προφανώς έχουν καλύτερη διάθεση στο σχολείο!”

    Η Θέμις Καρδιόλακα μας προτείνει θρεπτικά σάντουιτς, υγιεινές σαλάτες, ντιπς για λαχανικά, αλμυρές λιχουδιές με λαχανικά, γλυκά και μπάρες ενέργειας.Μας παραθέτει μικρά στιγμιότυπα από προσωπικές εμπειρίες με τη μορφή ημερολογίου με εύκολες συνταγές με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες απαραίτητα για τον οργανισμό.
    Μας άρεσε πολύ το σάντουιτς με χωριάτικο ψωμί μαύρο και καγιανά και το αβγοσάντουιτς για όποιον λατρεύει τα αβγά. Πρωτότυπο το σάντουιτς σε καλαμάκι με υλικά της προτίμησης μας και ψωμάκι κομμένο σε κυβάκια. Αν δεν έχετε δοκιμάσει σάντουιτς μήλου τότε είναι ευκαιρία να μεταμορφώσετε ένα μήλο σε σάντουιτς. Μην ξεχνάτε ότι «Ένα μήλο την ημέρα, το γιατρό τον κάνει πέρα».

    Το κινόα αποτελεί εναλλακτική λύση αντί για ρύζι, μακαρόνια, πατάτα, πλιγούρι και δεν περιέχει γλουτένη. Δοκιμάσαμε λοιπόν τη χωριάτικη σαλάτα με κινόα και μας άρεσε πολύ!

    Η σαλάτα με φακές ή φασόλια αποτελεί ιδανική πρόταση για τα παιδιά που δεν τρώνε τα όσπρια. Μια φρουτοσαλάτα εποχής με το χυμό ενός πορτοκαλιού, είναι πάντα μια δελεαστική πρόταση για τα παιδιά που δεν τρώνε κάποια φρούτα.

    Το ντιπάκι φέτας με τυρί κρέμας, θα κάνει θραύση σε μικρούς και μεγάλους. Η φέτα είναι όχι μόνο πηγή ασβεστίου αλλά έχει και φώσφορο, για γερά δόντια και οστά.

    Τα ψητά κεφτεδάκια φάβας έχουν πολλές φυτικές ίνες και είναι τέλειο υποκατάστατο του κρέατος. Σίγουρα δεν έχετε δοκιμάσει τα ομελετάκια φούρνου με σπανάκι, κάτι σαν muffins με κρυμμένα λαχανικά. Για τα παιδιά που έχουν αδυναμία στα chips, υπάρχει συνταγή για φουρνιστά chips γλυκοπατάτας με γλυκιά πάπρικα και θυμάρι.

    Όσο για την αγαπημένη των παιδιών πίτσα, γίνεται πιο υγιεινή με πίτα ολικής άλεσης τοματίνια, μπρόκολο, πιπεριά χρωματιστή, κρεμμύδι και τυρί τριμμένο. Αν θέλετε και γλυκό σας προτείνουμε τα Cookies με μπανάνα και βρώμη ή μια μπάρα δημητριακών με δημητριακά και μέλι.

    Ένα πολύτιμο βιβλίο για σύντομες εύκολες συνταγές που θα λύσει τα χέρια σε πολλές μαμάδες για να προετοιμάσουν ένα υγιεινό κολατσιό για τα παιδιά τους.

    Σίγουρα θα ανακαλύψετε πλήθος από συνταγές που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους. Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για την υγιεινή διατροφή και συνταγές από τη Θέμιδα Καρδιολάκα, μπορείτε να επισκεφτείτε το  www.mamaknows.gr

    Food styling & Φωτογράφιση έκδοσης: Δανάη Ίσαρη

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τι θα φάω στο σχολείο, μαμά;
    Συγγραφέας: Θέμις Καρδιόλακα
    Επιμέλεια έκδοσης: Μαρία Ντότσικα
    Εκδόσεις: Ελληνοεκδοτική, 2016
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 15 Χ 22
    ISBN: 978-960-563-143-7

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular