More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο αγόρι που ονειρευόταν δράκους, της Άντι Σέπερντ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Το αγόρι που ονειρευόταν δράκους, της Άντι Σέπερντ (μετ.: Βούλα Αυγουστίνου)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-11) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους βρέθηκε στη #xrysh_lista_2021 του ELNIPLEX.

    Αυτό δεν είναι το πρώτο και φυσικά ούτε το τελευταίο βιβλίο που ασχολείται με δράκους. Έχει όμως ορισμένα χαρακτηριστικά που το καθιστούν αξιοπρόσεκτο. Η συγγραφέας μέσα από μια απλή δομή δημιουργεί μια ελκυστική ατμόσφαιρα για τους αναγνώστες και σε αυτό συντελούν η αμεσότητα, το χιούμορ και η εστίαση στους χαρακτήρες, τις σχέσεις και τα συναισθήματα των ηρώων. Με φόντο το δέντρο των δράκων η συγγραφέας ενορχηστρώνει μια ιστορία για τη διαφορετικότητα, την οικογένεια και τη φιλία.
    ELNIPLEX για το Βιβλίο 1, Το αγόρι που μεγάλωνε δράκους

    Τρίτη φορά που η Άντι Σέπερντ φτιάχνει μια καλοχορδισμένη περιπέτεια για παιδιά, με χιούμορ, με πολλή φαντασία πάντα, με παιδική αθωότητα, με τη μαγεία που χρειάζεται αυτή η ηλικία για να φτερουγίσει πιο ψηλά. Το βιβλίο είναι ευκολοδιάβαστο, ευχάριστο, θέτει ζητήματα, δίχως όμως να τα φορτώνει με υπερβολικό βάρος, αφού προέχει η αναγνωστική απόλαυση, η περιπέτεια, την οποία η συγγραφέας φροντίζει συνεχώς με τα καλούδια της πλοκής, της αγωνίας και των μικρών ανατροπών.
    ELNIPLEX για το Βιβλίο 3, Το αγόρι που πετούσε με δράκους

    Και φτάσαμε στο τέταρτο βιβλίο της Άντι Σέπερντ με το αγόρι, τον αξιαγάπητο Τόμας, μια νέα περιπέτεια με τα ίδια συστατικά. Ο γρήγορος ρυθμός, αυτή η σπιρτάδα στον τρόπο που εξελίσσεται η ιστορία είναι κάτι που αρέσει πολύ στα παιδιά αυτών των ηλικιών. Ποιων. Κάπου μεταξύ 7 και 10-11, δηλαδή στη μεγαλύτερη έκταση των τάξεων του δημοτικού. Ο ταχύς χαρακτήρας των περιπετειών, με τις μικρές περιγραφές και τα πολλά γεγονότα δεν αφήνει τα παιδιά να βαρεθούν. Είναι ένα είδος παιδικής λογοτεχνίας, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, που αρέσει, καθώς τα παιδιά είναι ακόμα πολύ παιδιά και η υπερφόρτωση με φιλόδοξα μηνύματα μάλλον αποτυγχάνει όταν γίνεται κατά μέτωπον.

    Η συγγραφέας εδώ δεν γράφει απλώς περιπετειούλες για να διασκεδάσει τα παιδιά, άσε που αυτό θα ήταν μια και δυο χαρές∙ τι πιο ωραίο από το να διασκεδάζεις και να περνάς καλά με κάτι που διαβάζεις! Παράλληλα, τις ενδύει, υπόγεια αλλά και πιο φανερά κάποιες φορές, με έννοιες και αξίες που έχουν ιδιαίτερο νόημα για τα παιδιά αλλά και όλους μας: φιλία, οικογένεια, διαφορετικότητα, αποδοχή, αλληλεγγύη, ευρηματικότητα, φαντασία, χιούμορ (ναι, είναι αξία, αγέλαστέ μου), ενσυναίσθηση, τρυφερότητα.

    Αυτές και αρκετές ακόμα μικρότερες θα δείτε στα βιβλία της Σάρα Όγκιλβι με το αγόρι. Και σε αυτό το τέταρτο βιβλίο, όπου ο Λάμπης, ο δράκος έχει εγκατασταθεί στον Βορρά και ο Τόμας πρέπει να μάθει να ζει χωρίς αυτόν. Σιγά μη μείνει δίχως περιπέτεια ο Τόμας. Ένας νέος δράκος εκκολάπτεται από το δέντρο µε τα φρούτα του δράκου, ένας δράκος που αποφασίζει  ότι δεν υπάρχει περίπτωση να φύγει µακριά! Είναι ο Σβιν, ένας μικροσκοπικός δράκος µε τεράστια φτερά, ο οποίος αναστατώνει τα πάντα στο πέρασμά του. Όταν μάλιστα έρχεται στο σχολείο και ένα καινούριο κορίτσι, η Άουρα, η οποία κάνει εντυπωσιακή είσοδο και συστήνεται ως ειδήμων στους δράκους, τότε η περιπέτεια είναι προ των πυλών!

    Για αναγνώστες από 7-7,5 ετών περίπου.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    Αξιοποίηση

    Για το βιβλίο υπάρχει διαθέσιμο πλούσιο εκπαιδευτικό υλικό.

    Με μια ματιά

    • Και φτάσαμε στο τέταρτο βιβλίο της Άντι Σέπερντ με το αγόρι, τον αξιαγάπητο Τόμας, μια νέα περιπέτεια με τα ίδια συστατικά. Ο γρήγορος ρυθμός, αυτή η σπιρτάδα στον τρόπο που εξελίσσεται η ιστορία είναι κάτι που αρέσει πολύ στα παιδιά αυτών των ηλικιών. Ποιων. Κάπου μεταξύ 7 και 10-11, δηλαδή στη μεγαλύτερη έκταση των τάξεων του δημοτικού. Ο ταχύς χαρακτήρας των περιπετειών, με τις μικρές περιγραφές και τα πολλά γεγονότα δεν αφήνει τα παιδιά να βαρεθούν. Είναι ένα είδος παιδικής λογοτεχνίας, ειδικά σε αυτές τις ηλικίες, που αρέσει, καθώς τα παιδιά είναι ακόμα πολύ παιδιά και η υπερφόρτωση με φιλόδοξα μηνύματα μάλλον αποτυγχάνει όταν γίνεται κατά μέτωπον.
    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το αγόρι που ονειρευόταν δράκους
    Τίτλος πρωτοτύπου: Τhe boy who dreamed of dragons
    Συγγραφέας: Άντι Σέπερντ
    Εικονογράφος: Σάρα Όγκιλβι
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Σεπτέμβριος 2021
    Μετάφραση: Βούλα Αυγουστίνου
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Θοδωρής Τσώλης
    Μακέτα: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 304
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2759-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular