More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕγώ & Οι ΆλλοιΣυναισθήματαΤο αστέρι του γίγαντα, της Μαριβίτας Γραμματικάκη (εικ.: Κατερίνα Βερούτσου)

    Το αστέρι του γίγαντα, της Μαριβίτας Γραμματικάκη (εικ.: Κατερίνα Βερούτσου)

    to-asteri-tou-giganta_cover

    Ο Ασηλάμπα Ντελασύ είναι ένας γίγαντας αγαθός και καλοσυνάτος που δεν έλεγε ποτέ όχι σε κανέναν και όλοι τον αγαπούσαν. Ήταν ο Ντελάλης της Αστροχώρας. Όλα κυλούσαν ήσυχα μέχρι την ημέρα που ο βασιλιάς της Αστροχώρας του ανέθεσε να ειδοποιήσει άπαντες για τις σπουδαίες γιορτές της Άνοιξης που θα πραγματοποιούνταν. Ο Ασηλάμπα άρχισε να ειδοποιεί τους πάντες. Όταν όμως νύχτωσε και είδε τα αστέρια να πέφτουν, φοβήθηκε ότι αυτά θα πέσουν κάτω και θα σπάσουν και -τόσο ψηλός ήταν- να έπιανε και τα ξαναέβαζε στον ουρανό. Ένας βοσκός που τον είδε το διέδωσε σε όλη την πολιτεία. Οι κάτοικοι της τον μίσησαν γιατί του είπαν ότι αυτό που έκανε ήταν πολύ κακό, δίχως όμως να του εξηγήσουν το γιατί. Ο Ασηλάμπα που δεν καταλάβαινε, αισθάνθηκε ότι τον μισούν και έφυγε από την Αστροχώρα. Όμως, κάποτε ένα κοριτσάκι του αποκάλυψε ότι τα αστέρια είναι οι ευχές των ανθρώπων που ο γίγαντας δεν άφηνε να πέσουν κάτω και να γίνουν πραγματικότητα. Ο Ασηλάμπα κατάλαβε γιατί τον μίσησαν οι κάτοικοι της Αστροχώρας και γύρισε για να τα διορθώσει όλα.

    Ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια που διάβασα τα τελευταία χρόνια. Το παραμύθι ενδείκνυται για ενασχόληση με συναισθήματα, με ουρανό, αστέρια, μέρα και νύχτα, με ευχές άρα και με Χριστούγεννα. Το αστέρι του γίγαντα είναι το παραμύθι που έκανε γνωστή στο ιδιαίτερο κοινό του παιδικού βιβλίου τη Μαριβίτα Γραμματικάκη.

    Πραγματικά πανέμορφη η εικονογράφηση της Κατερίνας Βερούτσου (εκδόσεις Καλέντη, 2012). Η έκδοση συνοδεύεται από cd με ιδιαίτερα τραγούδια και μουσική του Νίκου Ξανθούλη (τρομπετίστας της εθνικής λυρικής σκηνής) και αφήγηση της Σοφίας Μιχαηλίδη. Ακούγονται ακόμα οι φωνές των Τάσου Αποστόλου (γίγαντας), Παύλου Μαρόπουλου (Βασιλιάς+βοσκός) και Αδριάνας Έβανς (κοριτσάκι).

    Έπαιξαν οι μουσικοί: Ντόριαν Ίντριζι και Ευγένιος Ζημπάι (βιολί), Μαριβίτα Γραμματικάκη (βιόλα), Μαρίνα Κολοβού (βιολοντσέλο), Νίκος Ξανθούλης (φλικόρνο). Από εμάς δωράκι οι στίχοι ενός από τα πιο ωραία τραγούδια που περιέχονται (εγώ λέω ότι είναι το ωραιότερο καθώς έχει εκείνο το ιδιαίτερο γκελ που καρφιτσώνει έναν ρυθμό στα χείλη σου). Μπορείτε να το εντάξετε στις χριστουγεννιάτικες γιορτές σας. Δε θα αφήσει κανέναν ασυγκίνητο και θα γίνει πολύ γρήγορα χιτ στα χείλη των παιδιών.

    Κάνω πάντα ο,τι μπορώ
    Κάνω πάντα ο,τι μπορώ
    τη χαρά και την αγάπη να σκορπώ
    αφού τώρα πια γνωρίζω
    ο,τι κρύβει ένα αστέρι
    και την ανθρώπινη φωνή
    πολύ καλά ακούει.

    Όταν πέφτει ένα αστέρι κάνε μια ευχή
    και τ’ αστέρι της καρδιάς σου θα τη βγάλει αληθινή.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το αστέρι του γίγαντα
    Συγγραφέας: Μαριβίτα Γραμματικάκη
    Εικονογράφηση: Κατερίνα Βερούτσου
    Εκδόσεις: Καλέντης
    Σελίδες: 32
    Μουσική cd: Νίκος Ξανθούλης
    Σειρά: Οι περιπέτειες του Ασηλάμπα Ντελασύ

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular