More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20180-3 ετώνΤο βιβλίο που κουνιέται, των Κρίκελ-Κράκελς

    Το βιβλίο που κουνιέται, των Κρίκελ-Κράκελς

     

    Αυτό το βιβλίο δεν είναι ένα απλό βιβλίο… είναι ένα βιβλίο που κουνιέται! Ο αναγνώστης θα το διαβάσει και παράλληλα θα το φυσήξει, θα το στρίψει, θα το κτυπήσει, θα το σφραγίσει και σίγουρα ΘΑ ΤΟ ΑΠΟΛΑΥΣΕΙ!

    Η ιστορία αρχίζει με δυο ραγισμένα αυγά. Χτυπώντας ο αναγνώστης προσεκτικά τα αυγά από μέσα ξεπετάγονται ένας μεγάλος δράκος, ο Μπο κι ένα μικρό πουλί, ο Μπερτ. Ο μεγάλος Μπο τραγουδάει και τρομάζει τον μικρό Μπερτ. Και κάπως έτσι αρχίζει η περιπέτεια. Ο Μπέρτ περιπλανιέται και συναντάει πελώριους σκατζόχοιρους, βατράχια που περιμένουν το φιλί τους, ποντικολαβύρινθους, αρειανούς και ερωτευμένους!

    Δημιουργοί αυτού του μαγικού βιβλίου είναι οι Κρίκελ-Κράκελς, μια δεκατετραμελής ομάδα από τη Γερμανία που πρωτοεμφανίστηκαν μέσα από εργασία τους στο Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών του Αμβούργου. Πολύ γρήγορα η δουλειά τους αναγνωρίστηκε και ξεκίνησαν τη συνεργασία τους με γνωστούς εκδοτικούς οίκους της Γερμανίας γράφοντας και εικονογραφώντας παιδικά βιβλία. Οι Λότε Μπρόινινγκ, Γιούντιτ Γκάντερ, Νικόλς Ιβάνοφ, Κλερ Λένκοβα, Έλεανορ Μάρστον, Μαρία Μίλερ-Λάινβεμπερ, Στέφαν Πέρτσι, Ανν Κάτριν Ράαπ, Γιάσμιν Σέφερ, Τρίξι Σνέεφους, Σίμον Σβαρτς, Καταρίνα Ζικ και Τομπίας Βίλαντ έχουν δεχτεί σημαντικές βραβεύσεις για τα επιτυχημένα βιβλία τους.

    Με μια καλλιτεχνική ματιά και πηγαίο χιούμορ η δημιουργική ομάδα αυτού του βιβλίου καταφέρνει να κερδίσει τους μικρούς αναγνώστες από την πρώτη κιόλας σελίδα! Η προσέγγιση της ιστορίας είναι απολύτως διαδραστική καθώς το κείμενο «απαιτεί» τη συμμετοχή. Οι εντολές όμως, κρύβουν τόσες υποσχέσεις για περιπέτεια ώστε είναι πολύ δύσκολο να αρνηθεί κανείς, ένα παιχνίδι φαντασίας και δημιουργικής σκέψης με ανατροπές κι μη προβλέψιμες εναλλαγές! Τα διακειμενικά στοιχεία αξιοποιούνται με έναν τρόπο πρωτότυπο ωθώντας τους αναγνώστες σε μια «νέα» προσέγγιση της πασίγνωστης για παράδειγμα, ιστορίας του βατράχου ο οποίος μετά το φιλί γίνεται πρίγκιπας και με ένα δεύτερο φιλί μεταμορφώνεται σε τέρας.

    Οι εικόνες πρωταγωνιστούν σε ένα καλόγουστο πλαίσιο εναλλαγής χρωματιστών σχεδίων και σκίτσων λιτών, σχεδόν παιδικών, τις οποίες μπορούν εύκολα να αποκωδικοποιήσουν οι μικροί αναγνώστες ακόμα και χωρίς τη διαμεσολάβηση του ενήλικα. Διασκεδαστικό, έξυπνο βιβλίο για αναγνώστες προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας το οποίο αξίζει να διαβάσει κανείς!

    Το μυστικό του βιβλίου μας το εκμυστηρεύονται οι Κρίκελ-Κράκελς: “Δεν διαβάζεις αυτή την ιστορία. Αυτή η ιστορία είσαι εσύ!”

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το βιβλίο που κουνιέται
    Συγγραφέας: Κρίκελ-Κράκελς
    Εικονογράφηση: Κρίκελ-Κράκελς
    Μετάφραση: Μαρία Σούμπερτ
    Εκδόσεις: Διάπλαση, 2018
    Επιμέλεια κειμένου: Αλέξανδρος Πανούσης
    Καλλιτεχνική επιμέλεια: Αγάπη Σωτηροπούλου
    Σελίδες: 84
    Μέγεθος: 23 Χ 23
    ISBN: 978-960-567-132-7

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular