More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο βιβλίο των δεινοσαύρων: 10 προϊστορικά ζώα που σπάνε όλα τα ρεκόρ

    Το βιβλίο των δεινοσαύρων: 10 προϊστορικά ζώα που σπάνε όλα τα ρεκόρ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 5+ (target 6-9) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Οι δεινόσαυροι επιστρέφουν. Ζητούν το πετρέλαιό τους πίσω.
    David Brin

    Ένα εκπληκτικό εικονογραφημένο βιβλίο για δεινόσαυρους το οποίο περιλαμβάνει σκελετούς που μπορείς να τους αγγίξεις και εκπληκτικά στοιχεία που θα εντυπωσιάσουν, θα εκπαιδεύσουν και θα διασκεδάσουν τους νεαρούς αναγνώστες.

    Περί τίνος πρόκειται

    Στην αρχή βλέπεις ένα μάλλον συνηθισμένο γραμμικής ανάπτυξης βιβλίο γνώσεων. Ωραίο κείμενο, δίχως όμως γραφιστικές διαβαθμίσεις που διασπούν την γραμμικότητα. Λες, εντάξει, ωραίο, αλλά έχω δει κι άλλα τέτοια. Πολύ γρήγορα, όμως, εγκαταλείπεις τη σκέψη σου. Σου δίνονται στοιχεία όψης, συμπεριφοράς, διατροφικών προτιμήσεων, σπάνιες ανατομικές πληροφορίες.

    Γυρίζεις σελίδα. Μαθαίνεις ποιος δεινόσαυρος ήταν. Μπαίνει το χρώμα στις σελίδες. Νέες πληροφορίες συμπληρώνουν το παζλ της γνώσης σου γι’ αυτόν. Ο Αργεντινόσαυρος χρειαζόταν εκατό χιλιάδες θερμίδες την ημέρα. Ωραία! Αλλά η ειδική εκτύπωση του βιβλίου δημιουργεί στα αριστερά κάθε δισέλιδου σαλονιού δέκα σελίδες με απτική διάδραση, καθώς οι δέκα ρέκορντμαν δεινόσαυροι φέρουν ανάγλυφες λεπτομέρειες στο σκελετικό τους σύστημα, ενεργοποιώντας μια σπάνια ενεργοποίηση και εξάσκηση της απτικής επαφής των δαχτύλων των παιδιών, οι οποίες μεταφέρουν πολύτιμες πληροφορίες σε όλο το  σωματοαισθητικό σύστημα. Η αφή των ανάγλυφων αυτών λεπτομερειών στο σώμα των δεινοσαύρων προκαλεί, πέρα από τα αισθητηριακά οφέλη και την ευχαρίστηση της απρόσμενης απτικής εξερεύνησης μιας μη συνηθισμένης σελίδας όπου απεικονίζεται ένα τεράστιο ζώο που πλέον δεν υπάρχει.

    Αποκαλέσαμε αυτούς τους δεινόσαυρους ρέκορντμαν και ρεκορντγούμαν ασφαλώς. Ο λόγος; Έσπαγαν όποιο ρεκόρ μπορείς να φανταστείς! Με την αμεσότητα της πρωτοπρόσωπης και κάπως αλαζονικής περιαυτολογίας, οι δεινόσαυροι εξιτάρουν τη φαντασία και περιέργεια των παιδιών να τους ψάξουν, να μάθουν γι’ αυτούς, να μπουν στον κόσμο των… ρεκόρ τους.

    Αργεντινόσαυρε! Δεκαπέντε λίτρα… κακά στο χώμα ημερησίως ενώ ο ποπός σου βρισκόταν έξι μέτρα από το έδαφος; Τι θέαμα! Και εκατό χιλιάδες θερμίδες (το ξανάπαμε) που σημαίνει σαν να τρως δεκατρείς τούρτες γενεθλίων μόνος σου; Αυτό δεν το ξανάπαμε! Ο παρασαυρόλοφος με τη δυνατότητερη κραυγή και το μεγαλύτερο λοφίο! Λιμούσαυρος, αυτός που έβγαλε ρύγχος και έχασε τα δόντια, αναγκαζόμενος να αλλάξει άρδην διατροφικές συνήθειες. Σπινόσαυρος, με δόντια μισού… μέτρου, όσο και τα σουβλερά αγκάθια του κεντρόσαυρου. Μικροράπτορας, ένα αρπακτικό με νύχια σαν μαχαίρια με τα οποία κάρφωνε τα θηράματά του! Και μερικοί ακόμα με τόσες κι άλλες τόσες λεπτομέρειες και κατορθώματα στο βιογραφικό τους!

    Δεινοσαυρολάτρες, ιδού το βιβλίο σας. Το απολαύσαμε γιατί ήταν μεστό, περιεκτικό σε γνώση, με εντυπωσιακή και διαφωτιστική εικονογράφηση με δυνατή, κυριαρχική παλέτα, με πολυχρωμία και ασφαλώς με την απτική διάδραση που ενισχύει τις θετικές εντυπώσεις.

    Ποιος είχε την πιο καλή όραση βλέποντας μερικά “χιλιομετράκια” μακριά;

    Ποιος φορούσε… την πιο δυνατή πανοπλία;

    Ποιος ήταν ο πιο… κοιλαράς;

    Ποιος είχε τα περισσότερα κέρατα και ποιος τα μακρύτερα αγκάθια (ε, αυτό μήπως το είπαμε;)

    Στο τέλος θα βρείτε ωραιότατη βιβλιογραφία, πηγές στο ίντερνετ και μερικά podcast με μεγάλο ενδιαφέρον για να ακούσετε. Επίσης, το γλωσσάρι με τις είκοσι τέσσερις λέξεις  και το ευρετήριο ειδών είναι ιδανικό συμπλήρωμα για την πληρότητα ενός βιβλίου γνώσεων.

    Για αναγνώστες από 6-7 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Καπόν.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ, εδώ και εδώ.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το βιβλίο των δεινοσαύρων: 10 προϊστορικά ζώα που σπάνε όλα τα ρεκόρ
    Τίτλος πρωτοτύπου: Book of Dinosaurs: 10 Record-Breaking Prehistoric Animals
    Συγγραφέας: Gabrielle Balkan
    Εικονογράφος: Sam Brewster
    Εκδόσεις: Καπόν, Ιανουάριος 2023
    Μετάφραση: Μαρία Αγγελίδου, Άγγελος Αγγελίδης
    Επιμέλεια: Ιωάννα Βαρβαλούκα
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 25,4 Χ 31,5
    ISBN: 978-618-218-010-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular