More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΧΛ-20184-7 ετώνΤο δάσος που κοιμόταν, της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ

    Το δάσος που κοιμόταν, της Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ

    Και ο θεός έπλασε την Ρεμπέκα!

    Ώρες ώρες θαρρείς πως η Ντοτρεμέρ έχει έρθει από έναν άλλον πλανήτη, από κάποιον αστεροειδή Β612, και μας μαθαίνει τι σημαίνει βιβλίο για παιδιά. Δεν είναι μόνο εκείνη η εικαστική της φόρμα με εικόνες που σαγηνεύουν, ταξιδεύουν, κινητοποιούν, συγκινούν, αιχμαλωτίζουν. Δεν είναι καν η συνολική αρτιότητα που εμφανίζουν τα βιβλία της από το εξώφυλλο μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Είναι εκείνη η τόλμη της να πρωτοτυπήσει, να τραβήξει από τη φαρέτρα της σκέψης μια καινοτομία, να την τολμήσει και να δικαιωθεί.

    Εσένα που κρατάς αυτό το βιβλίο στα χέρια σου, σ’ ευχαριστώ για τον χρόνο που αφιερώνεις για να το ξεφυλλίσεις.
    Το έγραψα και το εικονογράφησα με πολλή φροντίδα και κέφι. Κοίτα εκεί. Ναι, εκεί, σ’ αυτή τη σελίδα, αυτούς τους δύο άντρες που συζητούν.
    Νομίζω ότι θα πάνε μια βόλτα. Μπορείς να τους ακολουθήσεις διακριτικά, αν θέλεις. Άκουσέ τους. Θα πουν μια ιστορία που θα σου θυμίσει κάτι, μου φαίνεται…»

    Το δάσος που κοιμόταν είναι ένα όνειρο, ένα εικαστικό αριστούργημα, ένα πραγματικό ταξίδι δυο ανθρώπων στο δάσος της Ωραίας Κοιμωμένης. Είναι η διάσημη ιστορία του Σαρλ Περό αλλιώς; Όχι! Δεν πρόκειται για διασκευή. Η Ντοτρεμέρ παίρνει έναν τόπο από το διάσημο παραμύθι, παίρνει ένα στίγμα του και δημιουργεί ένα δικό της σύμπαν, έναν αμίμητο λογοτεχνικό εγκιβωτισμό, όπου λόγος και εικόνες συνδιαλέγονται, συναλλάσονται, συνομιλούν ισότιμα, ερμηνεύουνται και παρερμηνεύονται, καθηλώνουν και διαδηλώνουν. Η οπτική του πρίγκιπα είναι εκείνη που κινεί τώρα τα νήματα της ιστορίας.

    Οι αριστερές σελίδες, ασπρόμαυρες, με τα σκίτσα των δύο αντρών, σε μόνιμη συνομιλία με τις δεξιές, έγχρωμες σελίδες όπου το δάσος και οι άνθρωποι κοιμούνται ληθαργικά. Μια αντίθεση λευκού-έντονων χρωμάτων, αφαίρεσης-λεπτομέρειας, όπου δεξιοτεχνικά παίζουν με το άδειο και γεμάτο βλέμμα μας, με την συνέχιση της ιστορίας, την εμπλοκή και απεμπλοκή της από το άλλο παραμύθι, εκείνο το διάσημο παλιό.

    Για όλα τα παιδιά, ανεξαρτήτως ηλικίας. Για όλους του αναγνώστες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Μαγευτείτε ελεύθερα, πλησιάστε τις σελίδες. Κι αν είστε ερωτευμένοι, φιλήστε μια ωραία κοιμωμένη ή εκείνον που γυρεύει μια τέτοια.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το δάσος που κοιμόταν
    Τίτλος πρωτοτύπου: Le bois dormait
    Συγγραφέας: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ
    Εικονογράφηση: Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ
    Μετάφραση Μάρω Ταυρή
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Νοέμβριος 2017
    Προσ. εξωφύλλου: Γιώργος Παναρετάκης
    Σελίδες: 64
    Μέγεθος: 24 Χ 27,5 
    ISBN: 978-618-03-1113-6
    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular