More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο εξπρές για τις απίθανες χώρες, του Peter G. Bell (μετ.: Ευγενία...

    Το εξπρές για τις απίθανες χώρες, του Peter G. Bell (μετ.: Ευγενία Κολυδά)

    Υψηλής φαντασίας το ταξίδι με το Εξπρές για τις Απίθανες Χώρες. Το απολαμβάνεις πραγματικά από τις πρώτες γραμμές.

    “Επάνω, η Σούζαν βούρτσιζε τα δόντια της και ετοιμαζόταν για ύπνο, δίχως να έχει ιδέα για το τι συνέβαινε”.

    Στις 2 μετά τα μεσάνυχτα η Σούζαν ξύπνησε ταραγμένη δίχως να ξέρει γιατί. Άρχισε να αναζητά τι συμβαίνει και είναι τόσο ανήσυχη. Η μεταλλική λάμψη που έβλεπε να μπαίνει κάτω από την εξώπορτα μέσα στο σπίτι τους δεν ήταν τίποτε άλλο από… σιδηροδρομικές γραμμές. “Ήξερε ότι αποκλείεται να ήταν, όμως ήταν“. Μια παράξενη φωνή, με ένα ακόμα πιο παράξενη παρουσιαστικό (τεράστια μύτη, πελώρια ρουθούνια γεμάτα σγουρές γκρίζες τρίχες, καραφλό στρογγυλό κεφάλι και άλλα χαριτωμένα), αρχίζει να της μιλά. Είναι ο Φλετς.

    “Στη θέση σου θα έπαιρνα δρόμο. Απλώς πήγαινε πάνω και κάνε ότι δεν είδες τίποτα. Όλα αυτά θα έχουν εξαφανιστεί ως το πρωί”, της είπε ο Φλετς. Όμως η Σούζαν δεν πήγε πάνω. Και λίγο μετά το τρένο ορμούσε προς τα πάνω της. Δίχως να το καταλάβει, ένα χέρι την τραβά και βρίσκεται πάνω στο μυστηριώδες αυτό τρένο που ταξίδευε ήδη! Εκεί εμφανίζεται ένα ακόμα τέτοιο ξωτικένιο πλάσμα, ο Στόνκερ, ο οδηγός του Απίθανου Ταχυδρομικού Εξπρές, του καλύτερου τρολοτρένου πάνω στις σιδηροδρομικές γραμμές. Και τι κάνει αυτό το τρένο; Μεταφέρει την αλληλογραφία του μυστικού ταχυδρομείου των τρολ από τη μία άκρη της Ένωσης Απίθανων Χωρών στην άλλη. Η Σούζαν αμφιταλαντεύεται αλλά τελικά θα ταξιδέψει με το αλλόκοτο αυτό τρένο. Σύντομα καλείται να φέρει σε πέρας μια δύσκολη αποστολή: να παραδώσει ένα δέμα υψηλής προτεραιότητας στην τρομακτική, πανίσχυρη μάγισσα Λαίδη Κρεπούσκουλα, μια από τις ανώτερες φιγούρες εξουσίας, που κατοικεί στον Πύργο του Οψιδιανού στην έρημο Κρεπούσκουλα. Όμως τα πράγματα δεν είναι τόσο απλά, ταξιδέψτε-παραδώστε-τελειώσατε. Το περιεχόμενο του δέματος έχει διαφορετική άποψη και η Σούζαν θα ζήσει μια απίστευτη περιπέτεια, όπου η μοίρα του πρίγκιπα Φρέντερικ κι ενός ολόκληρου παράλληλου κόσμου βρίσκεται στα χέρια της. Κι από το σαλόνι του σπιτιού της, η Σούζαν θα βρεθεί σε ένα παράξενο τρένο να κρίνει τόσα πολλά!

    Πόση φαντασία και περιπέτεια αντέχετε; Είναι τόσο ασταμάτητη η ροή, τόσο πυκνή η δράση, τόσο έξυπνη η πλοκή και τόσο εκκωφαντική η εναλλαγή χιούμορ και μαγικού ρεαλισμού, αυτού του 440 σελίδων μυθιστορήματος για παιδιά του Peter Bell που αμέσως σου έρχονται στο μυαλό οι μεγάλοι μύστες του είδους: Ντέιβιντ Ουάλιαμς και Συμμορία του Μεσονυχτίου, Ρόαλντ Νταλ και Μικροσκοπίνοι, Φίλιπ Κερ και η Πιο τρομακτική ιστορία όλων των εποχών, ο Χαριποτερικός κόσμος της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ. Ο Μπελ με το Εξπρές για τις απίθανες χώρες στέκεται επάξια δίπλα στους μάγους της μαγικής περιπέτειας, συναρπάζει με τον ρυθμό και την αγωνία που δημιουργεί, γοητεύει με το πανέξυπνο χιούμορ του που σε κάνει ουκ ολίγες φορές να γελάς και παρατάσσει ένα σύμπαν που πιστεύω θα αρέσει πάρα πολύ σε παιδιά και μεγαλύτερους αναγνώστες.

    Συναρπαστική αναγνωστική εμπειρία. Το περιμένω για ταινία σύντομα.

    Για παιδιά περίπου 8-13 ετών.

    Εκδόσεις Διόπτρα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ Αγόρασέ το
    Τίτλος: Το εξπρές για τις απίθανες χώρες
    Τίτλος πρωτοτύπου: The train to impossible places – A curse delivery
    Συγγραφέας: Peter G. Bell
    Συγγραφέας: Flavia Sorrentino
    Μετάφραση:
    Ευγενία Κολυδά
    Εκδόσεις: Διόπτρα, Μάρτιος 2020
    Επιμέλεια: Κωνσταντίνα Μαντζαβέλα
    Προσ. εξωφύλλου: Ηλίας Σούφρας
    Σελίδες: 440
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN:
    978-960-605-854-7

     

    Κατερίνα Γούδα
    Κατερίνα Γούδα
    Εικαστικός, Craft Maker
    RELATED ARTICLES

    Most Popular