More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο θαυμαστό σώμα μας: Πώς γίνονται τα μωρά; Τα Ναι και τα...

    Το θαυμαστό σώμα μας: Πώς γίνονται τα μωρά; Τα Ναι και τα Όχι. Από την κορυφή ως τα νύχια (3 βιβλία), της Παουλίνε Άουντ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 2,5+ (target 3,5-6) – Εικονογραφημένα βιβλία γνώσεων για παιδιά

    Το ανθρώπινο σώμα είναι η καλύτερη εικόνα της ανθρώπινης ψυχής.
    Λούντβιχ Βιτγκενστάϊν

    Πώς γίνονται τα μωρά; Ίσως η πιο κλασική ερώτηση των παιδιών προς τους γονείς τους όταν αρχίζουν να αντιλαμβάνονται ότι από κάπου ήρθαν στον κόσμο και δεν φύτρωσαν σαν λουλούδια.

    Ναι, όχι, όρια, συναίνεση, σεξ, σώμα. Είναι να τα αφήνεις όλα αυτά για μετά τα 7-8; Όχι, από εμάς αλλά και από πολλούς άλλους.

    Το θαυμαστό σώμα μας. Το γνωρίζουμε; Είναι μια καλή ευκαιρία να δούμε τα επιμέρους σημεία του και τις λειτουργίες τους.

    Τρία βιβλία από την Παουλίνε Άουντ και τη σειρά Το θαυμαστό σώμα μας. Ας τα δούμε…

    Περί τίνος πρόκειται

    Τρία βιβλία για το σώμα μας, τον αυτοπροσδιορισμό μας σε σχέση με αυτό και το πώς έρχεται το θείο δώρο της ζωής, τα οποία απευθύνονται σε μικρά παιδιά, περίπου από 2,5-3 ετών, εκεί δηλαδή όπου ξεκινούν τα πρώτα ερωτήματα, εκεί όπου αρχίζεις να χτίζεις τη γνώση μέσα τους, καθώς παρατηρούν τον κόσμο και δίνουν ονόματα στα σημεία (αυτό είναι η μύτη μας) και προσεγγίζουν τις ιδιότητές τους (μυρίζουμε, αναπνέουμε).

    Κεφάλι, μάτια, αυτιά, μύτη, στόμα, κοιλιά, χέρια/παλάμες, πόδια/πατούσες, δέρμα, φροντίδα, κορίτσια και αγόρια, μοναδικότητα, είναι ένα πραγματικό σκανάρισμα “Από την κορυφή ως τα νύχια” που φανερώνει στα παιδιά το ανθρώπινο σώμα.

    Στα ναι και τα όχι, η συγγραφέας προσεγγίζει αυτές τις δύο μαγικές λέξεις και μέσω αυτών τη συναίνεση, όσα μας αρέσουν και δεν μας αρέσουν, άρα όλα όσα δίνουμε ή δεν δίνουμε τη συγκατάθεσή μας, τη συναίνεσή μας να συμβούν. Μέσα από μικρές ιστορίες με τον Μάξιμο, τη Νεφέλη, τη Σοφία, τον Νικόλα, τον Λουκά, την Αθηνά, βλέπουμε απλές, ρεαλιστικές καταστάσεις όπου τα παιδιά ενθαρρύνονται να πουν τα μεγάλα ή μικρά τους ναι και όχι. Στο τέλος τα παιδιά έχουν μυηθεί σε χρήσιμες δεξιότητες και γνώσεις όπως: δεν πάω ποτέ με κάποιον που δεν γνωρίζω, δεν προκαλώ πόνο σε άλλους, σταματώ όταν ο άλλος μου λέει όχι, λέω δυσάρεστα μυστικά αλλά δεν φανερώνω ευχάριστα μυστικά, κάνω αγκαλιές σε όποιον θέλω, βοηθώ όποιον νιώθει πόνο ή λύπη.

    Στο Πώς γίνονται τα μωρά, η Άουντ λύνει όλες τις απορίες στους μικρούς αναγνώστες. Σποράκια και αυγουλάκια φτάνουν με τον γνωστό τρόπο (που προσδιορίζεται εξαιρετικά) στον κόλπο της μαμάς και από εκεί ξεκινάει το μεγάλο ταξίδι. Πότε θα βγει από την κοιλιά το μωρό; Πώς μεγαλώνει; Ποιος το φροντίζει; Ποιος παρακολουθεί την υγεία του; Όλες οι διαστάσεις της νέας ζωής.

    Εστιάζοντας

    Τρία πολύ ενδιαφέροντα βιβλία που διακλαδίζονται γύρω από το ανθρώπινο σώμα. Πώς ερχόμαστε στον κόσμο, πώς δίνουμε ή όχι τη συναίνεσή μας, πώς τοποθετούμαστε στον κόσμο απέναντι στους άλλους, πώς είναι το σώμα μας και τι κάνουμε με αυτό.

    Η συγγραφέας με απλό και καθαρό τρόπο μεταφέρει πολύτιμη γνώση στα παιδιά, λύνει απορίες, τοποθετεί τα πράγματα στη θέση τους και μπορώ να πω βγάζει σε ορισμένα πράγματα από τη δύσκολη θέση τους γονείς, οι οποίοι συχνά δεν γνωρίζουν τον τρόπο να πουν όσα και όπως πρέπει (π.χ. από πού έρχονται τα μωρά).

    Μέσα από σύντομες, απλές, ρεαλιστικές ιστορίες, όπου περιέχονται πολλές ερωτήσεις, δίνονται απαντήσεις σε όσα γρατζουνάνε το μυαλό των παιδιών.

    Πολύχρωμη, εκφραστική, απλή εικονογράφηση.

    Εκδόσεις Ψυχογιός.

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το θαυμαστό σώμα μας: Πώς γίνονται τα μωρά;
    Το θαυμαστό σώμα μας: Τα Ναι και τα Όχι.
    Το θαυμαστό σώμα μας: Από την κορυφή ως τα νύχια
    Τίτλος πρωτοτύπου: Kriebels in je buik. Kinderen en seksualiteit. Waar komen baby’s vandaan?
    Kriebels in je buik. Kinderen en seksualiteit. Alles over jow lichaamm
    Kriebels in je buik. Kinderen en seksualiteit. Ja and nee-gevoelens
    Συγγραφέας: Pauline Oud
    Εικονογράφος: Pauline Oud
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Ιανουάριος 2022
    Μετάφραση: Στέλλα Πεκιαρίδη
    Επιστημ. επιμέλεια: Βίκυ Κατσαβριά
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 25,6×26,6
    ISBN: 978-618-01-4140-5
    978-618-01-4139-9
    978-618-01-4141-2

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular