More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο κορίτσι που πετούσε στα σύννεφα, του Αντρέ Νέβες

    Το κορίτσι που πετούσε στα σύννεφα, του Αντρέ Νέβες

    Όλα έγιναν σε μία στιγμή. Σύννεφα σταμάτησαν πάνω από την πόλη. Το κορίτσι που κοιτούσε πάντοτε τον ουρανό τα είδε πρώτη. Κι ευχήθηκε να αποκτούσε κάποτε ένα σύννεφο όλο δικό της. Κι ύστερα ονειρεύτηκε να νιώσει κάποτε σαν πουλί. Οι άλλοι άνθρωποι νόμιζαν ότι πετούσε στα σύννεφα, ότι ζούσε σε έναν δικό της κόσμο. Βλέπετε, κανείς τους δεν είχε χρόνο να ονειρευτεί σε αυτήν την πόλη.

    Και αρκετά πιο πέρα, μακριά από αυτήν την πόλη, ζούσε ένα αγόρι που δεν του άρεσε καθόλου να κοιτά τον ουρανό. Μα το βλέμμα του ξεστράτισε στο κορίτσι εκείνο που άρχισε να ανεβαίνει το βουνό. Σάστισε με το θάρρος της. Το αγόρι ζούσε σε αυτό το βουνό. Και σάστισε με το θάρρος της κι ύστερα με το θράσσος της όταν είδε το κορίτσι να σκαρφαλώνει στη στέγη του σπιτιού του για να πιάσει τα σύννεφα, το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο.

    Για το αγόρι, πάλι, το πιο όμορφο πράγμα στον κόσμο ήταν το χαμόγελό της. Έτσι, πήρε σεντόνια και τα έραψε μεταξύ τους για να τη βοηθήσει. Και με μερικά σεντόνια και ένα μπαλόνι, το κορίτσι βρέθηκε ψηλά, πολύ ψηλά, να σεργιανά στον ουρανό πλάι στα πουλιά, να διώχνει τα σύννεφα και να φέρνει με το χαμόγελο και την πίστη της χαρά σε όλο τον κόσμο.

    Κι έμεινε το αγόρι να την βλέπει από το σπίτι στο βουνό. Κι ας μην ξανακατέβηκε το κορίτσι. Το αγόρι είχε δει το χαμόγελό της.

    Ένα σκαλοπάτι, το μεγάλο, το καθοριστικό, το κρίσιμο, η μοναχική ράχη του αγοριού για το κορίτσι που κάλπαζε και να το σταματήσει κανείς δεν μπορούσε. Θα πετούσε ανάμεσα στα πουλιά δίχως την καθοριστική συνδρομή του αγοριού; Όχι! Γιατί για κάθε ονειροπόλο κορίτσι, χρειάζεται ένα αγόρι που θα εφεύρει το όνειρο. Και το αντίστροφο. Όχι! Όχι, να εφεύρει το όνειρο. Να της το κρατήσει ζωντανό όταν εκείνο είναι έτοιμο να γκρεμιστεί μέσα της. Γιατί όταν θες κάτι πολύ, θα υπάρξει ένα μικρό πλατάγισμα κάπου που θα φυσήξει να σπρώξει το φύλλο σου ψηλότερα.

    Μαγικό κείμενο. Μαγική εικονογράφηση. Για όλες τις ηλικίες. Από τον βραβευμένο Βραζιλιάνο συγγραφέα και εικονογράφο Αντρέ Νέβες.

    Εκδόσεις Καλέντη.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το κορίτσι που πετούσε στα σύννεφα
    Συγγραφέας: Αντρέ Νέβες
    Εικονογράφηση: Αντρέ Νέβες
    Μετάφραση Δήμητρα Δότση
    Εκδόσεις: Καλέντης
    Σελίδες: 40
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-219-323-5

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular