More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΤο μαγικό θηριοτροφείο: Τα πλάσματα της οδού Τσουκνίδας, της Πίπα Κέρνικ

    Το μαγικό θηριοτροφείο: Τα πλάσματα της οδού Τσουκνίδας, της Πίπα Κέρνικ

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 7-11) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Το βιβλίο είναι αφιερωμένο στους εξερευνητές Ότομ την γατομαζώχτρα, Ρου τον δρακοκαβαλάρη, Μπεν τον τερατοδαμαστή και τον βασιλιά Γουέλινγκτον

    Περί τίνος πρόκειται

    “Την περασμένη Τρίτη το απόγευμα, οι παγκοσμίου φήμης εξερευνητές Αγησίλαος και Φιλαρέτη Αγριώτη με έκπληξη αντίκρισαν ένα βρέφος να μπουσουλάει μόνο του στη ζοφερή Ζούγκλα του Άγριου Άγνωστου”.

    Το ζεύγος Αγριώτη έσωσε το μωρό από τα δόντια μιας τίγρης και το πήραν στο σπίτι τους, στην Οδό Τσουκνίδας 47, στα Βαλτώδη Βάθη της χώρας. Το μωρό μεγάλωσε και τη συναντάμε έντεκα χρόνια μετά. Λέγεται Βούλα Αγριώτη και είναι ένα συνηθισμένο κορίτσι. Της αρέσουν τα ντόνατς, το πατινάζ, ο μικρός της αδερφός, ο Φρίξος, και το σπίτι της στην οδό Τσουκνίδας, αλλά όχι τόσο και τα μαθηματικά ή να βάζει ηλεκτρική. Η οικογένειά της όμως είναι ασυνήθιστη. Οι γονείς της λείπουν συνεχώς, ενώ στο σπίτι της, το οποίο οι υπόλοιποι κάτοικοι της οδού αγνοούν, φιλοξενούνται απίθανα μαγικά πλάσμα που έχουν μαζέψει οι γονείς της από τις διάφορες εξερευνητικές τους αποστολές σε όλο τον κόσμο.

    Μια μέρα όμως έρχεται ένα παράξενο δέμα με την Τερατκή Ταχυδρομική. Είναι ένα μεταλλικό κουτί με τρύπες στο καπάκι που έγραφε “Επικίνδυνο πλάσμα” και “Προσοχή, εύθραυστο” και “Εύφλεκτο”. Τα παιδιά ανοίγουν το καπάκι και βλέπουν κάποιον που… έχει δραπετεύσει. Και όχι μόνο αυτό, αλλά έχει κάνει το σπίτι άνω κάτω με τη συμπεριφορά του. Μόνο που το ίδιο δεν το έχουν δει. Βλέπουν μόνο τα κατορθώματά του. Θα καταφέρουν να βρουν τι συμβαίνει τα δύο αδέρφια και να μαζέψουν την κατάσταση πριν πλακώσει αστυνομία και το πράγμα γίνει χειρότερο; Και επιτέλους τι πλάσμα είναι αυτό;

    Εστιάζοντας

    Καταρχάς, απίστευτη εικονογράφηση. Ναι, ξέρω, δεν απευθύνεται σε παιδιά κάτω των επτά ετών, έχει πολλές σελίδες και μεγάλη πλοκή αλλά… τι απίστευτη εικονογράφηση! Χρώματα σε απίθανους συνδυασμούς, φανταστικές αποχρώσεις, θαυμάσιες μορφές, με φινέτσα, με στυλ, με εικαστική άποψη. Πολύ σπάνιο αυτό για βιβλίο 160 σελίδων που απευθύνεται σε παιδιά 7-8+.

    Από εκεί και πέρα έχουμε μια πολύ γρήγορη ιστορία που διαβάζεται απνευστί. Ήρωες είναι δύο παιδιά, η εντεκάχρονη Βούλα και ο αρκετά μικρότερος αδερφός της, Φρίξος, οι οποίοι για να ευνοηθεί η συνθήκη της ακραίας περιπέτειας μένουν πάρα πολύ μόνοι τους. Και μέρες ολόκληρες. Στο δε σπίτι τους κατοικούν απίθανα πλάσματα, με ονόματα παραλλαγές υπαρκτών ζώων (πλαφόδι, γκλαμίνγκο, λαμόκερος κ.α.). Αυτή η συνθήκη λοιπόν επιτρέπει στα παιδιά να ζήσουν μια σούπερ περιπέτεια, η οποία έχει πολλή τρεχάλα και κυνηγητό και πολλά ανεξήγητα που σταδιακά εξηγούνται. Ο Φρίξος δεν ακούει, ως εκ τούτου η νοηματική γύρω του δίνει και παίρνει, κάτι που προσδίδει ένα ιδιαίτερο χρώμα στην ιστορία με έναν ήρωα με κάποια αναπηρία να είναι σημαντικός κρίκος της.

    Την προτείνω σε παιδιά που δεν έχουν τρελή σχέση με το διάβασμα ή προτιμούν τις τρελές περιπέτειες, ειδικά με παιδιά που τις ζουν μακριά από τους γονείς τους.

    Θα ήθελα πολύ να δω εικονογραφήσεις της Πίπα Κέρνικ σε picture book.

    Για αναγνώστες από 7 ετών.

    Εκδόσεις Μεταίχμιο.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Το μαγικό θηριοτροφείο: Τα πλάσματα της οδού Τσουκνίδας
    Τίτλος πρωτοτύπου: Indigo Wilde and the creatures at Jellybean Crescent
    Συγγραφέας: Pippa Curnick
    Εικονογράφος: Pippa Curnick
    Εκδόσεις: Μεταίχμιο, Απρίλιος 2022
    Μετάφραση: Μάρω Ταυρή
    Διορθώσεις: Θοδωρής Τσώλης
    Γραφ. επιμέλεια: Ουρανία Λυμπεροπούλου
    Σελίδες: 168
    Μέγεθος: 14 Χ 20,5
    ISBN: 978-618-03-2919-3

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular