More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤο μικρό λυκάκι ζηλεύει, του Αντούν Κρινγκς

    Το μικρό λυκάκι ζηλεύει, του Αντούν Κρινγκς

    Άνοιξη. Σε λίγες μέρες όλοι οι κάτοικοι του δάσους θα συναντηθούν για να δείξουν στους γείτονες τα παιδιά τους και να θαυμάσουν τα παιδιά των άλλων. Ο μπαμπας λύκος και η μαμά λύκαινα όμως δεν έπαιρναν μέρος σε αυτό. Γιατί από ώρα σε ώρα περίμεναν το νέο μέλος στην οικογένεια.

    Το μικρό λυκάκι συναντά τα μικρά παιδιά πολλών ζώων στο δάσος. Των κουνελιών, του σκίουρου, της αρκούδας. Τα αγκαλιάζει. Τα αγαπά. Όλα τα μικρά τα αγαπά. Όταν όμως γυρίζει σπίτι και βλέπει στην αγκαλιά της μαμάς του αυτό που κρυβόταν τόσο καιρό στην κοιλιά της, η αντιδρασή του αλλάζει άρδην. Βρίσκει το νεογέννητο αδερφάκι του άσχημο, απεχθάνεται εντελώς τη δήθεν έκπληξη που του επιφύλασσε η τύχη του.

    Ζηλεύει, είναι φανερό. Θύμωσε, έγινε κι αυτό φανερό. Πήρε κρυφά το αδερφάκι του και το πήγε στη ρίζα ενός δέντρου. Η κουκουβάγια δεν έχει παιδιά. Σίγουρα θα χαρεί μόλις το βρει εκεί, σκέφτηκε.

    Οι ενοχές δεν τον άφησαν να απομακρυνεί πολύ. Γύρισε πίσω αναζητώντας το αδερφάκι του. Θα τον βρει;

    Μια από τις πιο απλές ιστορίες της σειράς με το Μικρό Λυκάκι του Αντούν Κρινγκς με ένα εξειδικευμένο θέμα όπως είναι αυτό της αδερφικής ζήλιας από την άφιξη του νέου μέλους στην οικογένεια. Το ενδιαφέρον στοιχείο εδω είναι η στάση της άτεκνης κουκουβάγιας στο τέλος η οποία θα μπορούσε να αντιδράσει με πολλούς δυσάρεστους τρόπους. Αντιθέτως, έχει μια συμπεριφορά μάλλον υποδειγματική. Επίσης, η διαφορά σε αυτό το βιβλίο σε σχέση με τα ομοθεματικά του είναι ότι ο ήρωας που βιώνει τη ζήλια προσπαθεί να βλάψει το αδερφάκι του και καταλαβαίνει γρήγορα το λάθος μόνο του και όχι λόγω κάποιας καθοριστικής παρέμβασης των γονιών του. Σε αυτό το σημείο ίσως θα περίμενε κανείς μια βαύτερη αιτιολόγηση και όχι αυτό το λογικό άλμα που συμβαίνει στην ιστορία. Όμως, αυτή η απουσία λογικών αιτίων μεταστροφής, κάνει μάλλον την ιστορία και πιο ελκυστική απ’ ό,τι αν τα πάντα δικαιολογούνταν κάτω από ένα πρίσμα ηθικής.

    Μου άρεσε λιγότερο από το εξαίρετο “Το μικρό λυκάκι στο σχολείο των λυκόπουλων” με το οποίο κυκλοφόρησαν μαζί, αποτελεί ωστόσο μια πολύ καλή ιστορία για το θέμα που αγκαλιάζει.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μικρό λυκάκι ζηλεύει
    Συγγραφέας: Αντούν Κρινγκς
    Εικονογράφηση: Αντούν Κρινγκς
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Ιανουάριος 2016
    Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 19 Χ 19
    ISBN: 978-960-569-532-3

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular