More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕποχικάΤο Σχολείο ΑρχίζειΤο μικρό λυκάκι στο σχολείο των λυκόπουλων, του Αντούν Κρινγκς

    Το μικρό λυκάκι στο σχολείο των λυκόπουλων, του Αντούν Κρινγκς

    Έχει ένα μοναδικό ταλέντο αυτός ο Κρινγκς να φτιάχνει ιστορίες “υπόγειες”, λιτές αφηγηματικά, και να περνάει από κάτω ένα πλήθος σχολίων. Η σειρά με το Μικρό Λυκάκι έχει αρκετούς καλούς τίτλους. Αυτό εδώ, ωστόσο, θεωρώ πως είναι ένα από τα καλύτερα, αν όχι το καλύτερο βιβλίο της σειράς. Κι αυτό γιατί θέτει στο μικροσκόπιο του

    Το μικρό λυκάκι μεγάλωσε και ήρθε η ώρα να πάει στο σχολείο. Η μαμά λύκαινα του έφτιαξε κασκέτο και στολή που φοράνε όλα τα λυκόπουλα. Όμως εκείνο το έχει αποφασίσει. Δεν πρόκειται να πάει σχολείο.

    “Για να μεγαλώσεις και να γίνεις λύκος σωστός, λυκάκι μου, πρέπει να μάθεις να ζεις με τους άλλους λύκους”, του είπε η μητέρα του.
    “Δε έλω να μεγαλώσω. Κι έπειτα, έχω σκοπό να γίνω μοναχικός λύκος”, της απάντησε με σιγουριά εκείνο.

    Και γιατί να πάει σχολείο παρακαλώ; Δεν είχε την ανάγκη κανενός για να περνάει καλά. Να, τώρα δα βρήκε μερικά κουκουνάρια και διασκεδάζει απίστευτα. Όμως όταν βαρεθεί με αυτά, θα αναζητήσει κάτι άλλο πιο διασκεδαστικό. Κάπως έτσι θα βρεθεί στο δάσος και θα συναντήσει μια μικρή λύκαινα που είχε χάσει το δρόμο… εξαιτίας του. Το μικρό λυκάκι θα περιπλανηθεί μαζί της και θα “παρασυρθεί” στην αγέλη των λύκων και την αγελαία τους ζωή. Γιατί η αγάπη παρασέρνει και κάπως έτσι το ζώο που έχεις μέσα σου εγκαταλείπει τη μοναξιά, με τον τρόπο που του ταιριάζει.

    Ο λύκος! Ένας από τα πιο όμορφα ζώα του κόσμου, πατέρας των προσφιλών μας σκύλων, των DOG (αναγραμματισμός του GOD), του δώρου των θεών στον άνθρωπο. Ένα από τα πλέον κοινωνικά ζώα της γης με συγκεκριμένη κοινωνική εκδοχή, ζωή εντός αγέλης πάντοτε και προάσπιση μέχρι θανάτου του ζωτικού του χώρου.

    Ακόμα θυμάμαι το εξαιρετικό “The Grey” του Τζόε Κάρναχαν με τον Λίαμ Νίσον να πέφτει μετά από ένα αεροπορικό δυστύχημα σε ένα δάσος όπου ζούσε μια αγέλη λύκων. Την ασφυκτική πίστη των λύκων στην περιφρούρηση της φωλιάς του δοκίμασαν σχεδόν όλοι οι διασωθέντες.

    Μια τυπική μέση αγέλη λύκων αποτελείται από 8-10 ζώα όπου το κυρίαρχο αρσενικό είναι ο αρχηγός της αγέλης, το κυρίαρχο θηλυκό επιβάλλεται στα νεαρά άτομα της αγέλης ενώ υπάρχουν και τα κουτάβια.

    Το μικρό λυκάκι του Κρινγκς δε θέλει να πάει σχολείο. Αρνείται ουσιαστικά τη φύση του λύκου για κοινωνικότητα και ένταξη στην αγέλη. Η μικρή λύκαινα, με το δόλωμα της αγάπης, θα τον φέρει τελικά σιμά στη φύση του. Γιατί, θαρρώ, όλα τα κοινωνικά ζώα, έτσι κι ο άνθρωπος, χάριν της αγάπης εγκαταλείπουμε το μοναχικό βίο και μπαίνουμε στην αγέλη των ανθρώπων μέσα από φιλίες, γάμους, σχέσεις, επαγγελματικούς συσχετισμούς και άλλα τέτοια. Σε στυλ εξευγενισμένων λύκων μπαινοβγαίνουμε στις αγέλες αναλόγως της αγάπης.

    Κατάλληλο το βιβλίο και για την έναρξη της σχολικής χρονιάς όπου μια άρνηση τη βλέπεις σε αρκετά παιδιά για τον άγνωστο κόσμο του σχολείου. Και συνήθως όχι αδικαιολόγητα.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Το μικρό λυκάκι στο σχολείο των λυκόπουλων
    Συγγραφέας: Αντούν Κρινγκς
    Εικονογράφηση: Αντούν Κρινγκς
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Ιανουάριος 2016
    Απόδοση: Φίλιππος Μανδηλαράς
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 19 Χ 19
    ISBN: 978-960-569-53-0

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular