More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΕιδήσειςΤο μουσείο Roald Dahl αναγνώρισε έμπρακτα τον αντισημιτισμό του συγγραφέα

    Το μουσείο Roald Dahl αναγνώρισε έμπρακτα τον αντισημιτισμό του συγγραφέα

    Με μια σχετική ενημερωτική πινακίδα στην είσοδό του, το μουσείο Roald Dahl στο Great Missenden του Buckinghamshire στην Αγγλία έδωσε ακόμα μεγαλύτερη έμφαση στην αναγνώριση των αντισημιτικών απόψεων του συγγραφέα. roald dahl museum

    Το Μουσείο μάλιστα καταδίκασε κάθε ρατσισμό προς οποιαδήποτε ομάδα ή άτομο, χαρακτηρίζοντας τον ρατσισμό του Dahl «αναμφισβήτητο και ανεξίτηλο» και τον ίδιο ένα αντιφατικό πρόσωπο, ενώ δυόμιση περίπου χρόνια πριν, είχε ζητήσει συγγνώμη και η οικογένεια του συγγραφέα για τον αντισημιτισμό του.

    Το Μουσείο τόνισε ότι δεν θα αναπαραγάγει τις ακραίες αντισημιτικές δηλώσεις του συγγραφέα (μέχρι και για το ότι ο Χίτλερ είχε κάποιους λόγους που τους μάζευε είχε πει) και διατηρεί αρχείο με όσα έγραψε και είπε ο συγγραφέας, ώστε να μην ξεχνιούνται.

    Θυμίζουμε ότι πριν λίγο καιρό ήρθε στη δημοσιότητα ότι η Roald Dahl Story Company, η οποία ελέγχει τα δικαιώματα των βιβλίων του συγγραφέα, δήλωσε ότι συνεργάστηκε με την εκδοτική εταιρία Puffin Books, imprint της Penguin Books, για την αναθεώρηση των κειμένων για να εξακολουθήσουν τα παιδιά να απολαμβάνουν τις ιστορίες του Νταλ, καθώς και με την κολεκτίβα Inclusive Minds, που υποστηρίζει την αυθεντική εκπροσώπηση και συμπερίληψη στο παιδικό βιβλίο και εργάζεται εδώ και δέκα χρόνια πάνω στην ευαισθητοποίηση και τη συνειδητοποίηση της ανάγκης για διαφορετικότητα.

    Η θέση μας είναι με το Μουσείο. Να σώζονται όλα όσα έχει πει και γράψει ο κάθε καλλιτέχνης, να μην αλλάζουν τα βιβλία και τα έργα τέχνης και να έχουμε το δικαίωμα να στηλιτεύουμε απεχθείς απόψεις σαν εκείνες του Νταλ για διάφορες ομάδες ανθρώπων.

    Είναι από τις περιπτώσεις όπου έχουμε επικράτηση της λογικής και όχι κάποιας άρρωστης πολιτικής ορθότητας.

    Ποτέ ξανά.

    RELATED ARTICLES

    ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

    εισάγετε το σχόλιό σας!
    παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ

    Most Popular