More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΤο ξωτικό και η χορεύτρια, της Μαρίας Νομικού

    Το ξωτικό και η χορεύτρια, της Μαρίας Νομικού

    Τίτλος: Το ξωτικό και η χορεύτρια
    Συγγραφέας: Μαρία Νομικού
    Εικονογράφηση: Σοφία Παπαδοπούλου
    Συντελεστής: Θοδωρής Τσώλης
    Μακέτα εξώφυλλου: Rinetta Κοσκινίδου
    Σειρά: Μικρές καληνύχτες
    Εκδόσεις:Μεταίχμιο, 2016
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN: 978-618-03-0411-4

    Κάποτε στη Σανδαλοχώρα, ζούσε ο Μαλδιβιους Βαλβίδιους Βελόνης ή αλλιώς Μάλβης, ένα μικρό ξωτικό και πήγαινε στη σχολή υποδηματοποιών όπως ο μπαμπάς του, ο παππούς του και ο προπάππους του. Υπήρχε παράδοση οι κάτοικοι της,τα ξωτικά να γίνονται ξακουστοί υποδηματοποιοί, δηλαδή να κατασκευάζουν παπούτσια. Ο Μάλβης όμως δεν ήθελε να γίνει παπουτσής. Το όνειρό του ήταν να ταξιδέψει και να γνωρίσει τον κόσμο των ανθρώπων.

    Από μικρός άκουγε παράξενες ιστορίες για τους ανθρώπους που όλο την πάθαιναν από τις κατεργαριές των ξωτικών. Υπήρχε ο μύθος ότι δεν έπρεπε τα ξωτικά να γίνουν αντιληπτά από ανθρώπου μάτι. Αν συνέβαινε αυτό και ένας άνθρωπος αντίκριζε ένα ξωτικό ακόμη και για ένα δευτερόλεπτο, έπρεπε να του πραγματοποιήσει τρεις ευχές και να του χαρίσει την κατσαρόλα με το χρυσάφι του, όπως όριζαν οι νόμοι των ξωτικών. Ένας μακρινός εξάδελφος της προγιαγιάς του έγινε ρεζίλι, καθώς τον κοίταξε για ένα δευτερόλεπτο ένας άνθρωπος
    Μια νύχτα ο Μάλβης το πήρε απόφαση να ανέβει στην πόλη, να αφήσει το χωριό του και να ταξιδέψει στον κόσμο των ανθρώπων.

    Ήθελε να ζήσει την περιπέτεια και να κάνει του κόσμου τις σκανταλιές όπως κάνουν τα ξωτικά της πόλης. Ένα βράδυ, τρύπωσε από ένα φεγγίτη σε μια σχολή χορού και ενώ έκανε πιρουέτες στον καθρέφτη κάποιος τον είδε. Ήταν μια νεαρή χορεύτρια που μόλις την είδε ο Μάλβης δε δίστασε να συστηθεί και δήλωσε πρόθυμος να πραγματοποιήσει τρεις ευχές της. Τα ξυπόλυτα πόδια της χορεύτριας ήταν γεμάτα πληγές από τις πουέντ του μπαλέτου. Άραγε μπορεί ο Μάλβης με κάποιο τρόπο να βοηθήσει τη χορεύτρια; Είχε μάθει τόσα πολλά στη σχολή υποδηματοποιών για διαφορετικά είδη παπουτσιών και φόρμες που δεν προκαλούν κάλους. Το κορίτσι έκανε αμέτρητες πρόβες για να περάσει τις εξετάσεις για να μπει στην Ακαδημία χορού. Τα παπούτσια μπαλέτου, οι πουέντ πλήγωσαν τα πόδια της και δύσκολα θα τα καταφέρει. Ο Μάλβης αμέσως προθυμοποιήθηκε να διορθώσει τις πουέντ και έπιασε δουλειά.
    Μήπως πρέπει ο Μάλβης να σκεφτεί σοβαρά το μέλλον του και τι θα κάνει στη ζωή του;

    Στη σειρά Μικρές Καληνύχτες ανήκει η ιστορία της Μαρίας Νομικού που μας ταξιδεύει στον κόσμο των ξωτικών. Παιχνιδιάρικα από τη φύση τους και με το μυαλό στην σκανταλιά τα ξωτικά ζουν για την περιπέτεια. Όμως έρχεται η στιγμή που πρέπει να ακολουθήσουν το επάγγελμα που τους ταιριάζει περισσότερο και να ακολουθήσουν τα όνειρά τους. Όμως η ευτυχία είναι προσωπική απόφαση για τον καθένα και  η αναζήτηση της όνειρο ζωής. Πολλές φορές η ευτυχία κρύβεται σε απλά καθημερινά πράγματα που δεν τα φαντάζεσαι. Όπως το να δίνεις χαρά στους άλλους σε κάνει να νοιώθεις σημαντικός. Ο Μάλβης αρνείται να ακολουθήσει το δρόμο που επέλεξαν οι γονείς του για εκείνον και αποφασίζει να ακολουθήσει το δικό του δρόμο, να αποκτήσει εμπειρίες. Στην πορεία θα ανακαλύψει ότι εκείνο που τον ενδιαφέρει είναι να προσφέρει μέσω της τέχνης του υποδηματοποιού την ευτυχία σε μια χορεύτρια που θα συναντήσει τυχαία. Ορισμένοι άνθρωποι δρουν καταλυτικά στη ζωή μας και αποτελούν ορόσημο για αποφάσεις ζωής. Το πιο σημαντικό που θα ανακαλύψει ο Μάλβης είναι ότι είναι πολύ καλός στη δουλειά που έμαθε στη Σανδαλοχώρα και χρήσιμος για τους άλλους.

    Η εικονογράφηση της Σοφίας Παπαδοπούλου με τις καρτουνίστικες φιγούρες και την αφαιρετική ματιά κερδίζει εντυπώσεις. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. Ακούστε ένα απόσπασμα από την αφήγηση της ιστορίας σε QR code.

     

    Δώρα Πουρή
    Δώρα Πουρή
    Νηπιαγωγός, συντάκτης του elniplex. dwrapouri@yahoo.gr
    RELATED ARTICLES

    Most Popular