More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΤρία πουλάκια κάθονται, της Λάισα Μάλαντι (μια ιστορία για τη ζήλεια, εικ.:...

    Τρία πουλάκια κάθονται, της Λάισα Μάλαντι (μια ιστορία για τη ζήλεια, εικ.: Κάιλ Ριντ)

    Ένα βιβλίο για την αντιμετώπιση του κουτσομπολιού στις κοινωνίες των μικρών παιδιών και για το χτίσιμο υγιών σχέσεων μεταξύ τους.

    Τρία πουλάκια κάθονταν. Ο Κόκκινος, η Κίτρινη, ο Μπλε. “Θέλεις να πάμε να βρούμε σκουλήκια;” λέει ο Κόκκινος στην Κίτρινη και οοοπ πέταξαν μακριά να βρουν έναν μεζέ. Ο Μπλε έμεινε πίσω. Ζάρωσε από τον θυμό του. Γιατί δεν του είπαν να πάει μαζί τους;

    Ύστερα ήρθαν και κάθισαν δίπλα στον Μπλε ο Πράσινος και η Μοβ. “Άκουσα τον Κόκκινο να λέει στην Κίτρινη ότι δεν είναι καθόλου καλή στο μάζεμα σκουληκιών”, είπε ο Μπλε, παρότι ήξερε ότι αυτό ήταν ψέμα. Ήταν η εκδίκησή του επειδή τον άφησαν πίσω, απρόσκλητο. Μα αυτό το ψέμα αρχίζει να παίρνει διαστάσεις. Ένα απίστευτο γαϊτανάκι ψεμάτων και παρανοήσεων ξεκινά. Ώσπου φτάνουν όλα στα αυτιά του Κόκκινου και την Κίτρινης. Κι αυτοί πηγαίνουν να βρουν τον Μπλε…

    Το ψέμα, η διάδοσή του και οι διαστάσεις που μπορεί να λάβει, ο θυμός ως συναίσθημα και αντίδραση στην περιθωριοποίηση, η διαχείριση των συναισθημάτων και κυρίως οι διαρκείς μικροπαρεξηγήσεις και συζητήσεις στις παρέες των μικρών που λαμβάνουν συχνά διαστάσεις συναισθηματικής διάρρηξης.

    Το βιβλίο φέρει την υπογραφή της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρίας (APA) και συνοδεύεται από επιλογικό σημείωμα με συμβουλές προς γονείς και εκπαιδευτικούς και πληροφορίες για το πώς μπορεί κανείς να βοηθήσει τα παιδιά να χτίσουν θετικές σχέσεις, βασισμένες στην ειλικρίνεια, την αλήθεια και να κατακτήσουν σημαντικές δεξιότητες, όπως την πολύ σύγχρονη “δεν είναι αλήθεια πάντα ό,τι σου λέει ή διαδίδει κάποιος”. Και αυτή η δεξιότητα επικοινωνεί άμεσα με την διασπορά ψευδών ειδήσεων και fake news που θα είναι η δεξιότητα του μέλλοντος, καθώς θα φανερώνει τους πολίτες με σύνθετη κρίση και εκείνους που ποδηγετούνται από κάθε επιτήδειο.

    Πάνω απ’ όλα το βιβλίο αυτό είναι διαχείριση συναισθημάτων καθώς ο κύκλος κλίκα-περιθωριοποίηση-θυμός-εκδίκηση-διασπορά ψεύδους-σύγκρουση είναι συνήθης.

    Το βιβλίο ελάχιστα αφορά στη ζήλια.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Τρία πουλάκια κάθονται
    Τίτλος πρωτοτύπου: Three little birds
    Συγγραφέας: Lysa Mullady
    Εικονογράφηση: Kyle Reed
    Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Μάρτιος 2020
    Επιμέλεια: Ηλιάνα Αγγελή
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 20,5 Χ 25,5
    ISBN: 978-960-645-040-2

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular