More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΦαντάσματα στο Γάτερβιλ και Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων, της Ειρήνης Μητροπούλου...

    Φαντάσματα στο Γάτερβιλ και Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων, της Ειρήνης Μητροπούλου (εικ.:Πέτρος Χριστούλιας)

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 9-13) – Λογοτεχνία μυστηρίου για παιδιά

    Από την παιδική μας ηλικία ακόμα, είμαστε όλοι κατάσκοποι. Η ντροπή δεν είναι αυτό αλλά ότι τα μυστικά που έχουμε να ανακαλύψουμε είναι τόσο ασήμαντα και λίγα.
    Τζων Απντάικ

    Ο διάσημος ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης και η φίλη του Βεατρίκη Γκουρμέ επισκέπτονται τη Σκωτία. Θα περάσουν τα Χριστούγεννα στον πύργο των Γάτερβιλ και όπως είπε η Βεατρίκη: «Τα Χριστούγεννα στον πύργο των Γάτερβιλ είναι μοναδικά».

    Ο πύργος λέγεται πως είναι στοιχειωμένος.

    Η Μαίρη, παιδική φίλη της Βεατρίκης και οικοδέσποινα του πύργου τρομάζει, καθώς αρχίζει να πιστεύει τις ιστορίες που ακούγονται για τα φαντάσματα.
    Ο Γάτφορντ, ιστορικός από το Λονδίνο που μελετάει τη βιβλιοθήκη του πύργου, ανακαλύπτει μερικούς στίχους από το χαμένο μεσαιωνικό ποίημα «Το τραγούδι του Γάτερβιλ». Θησαυρός, μυστικό πέρασμα, φαντάσματα που απειλούν τον απόγονο της άδικης διαθήκης!… Είναι μερικά απ’ όσα γράφει.
    Έπειτα, τα φαντάσματα εμφανίζονται μπροστά στη Μαίρη! Ο ιππότης Ριχάρδος Γάτερβιλ με την πανοπλία του και το σπαθί του έτοιμος να τη χτυπήσει και η άτυχη Αλίκη φορώντας ένα μακρύ λευκό νυφικό και ένα βαρύ πέπλο από τούλι στο κεφάλι.

    Το μυστήριο ξεκινάει. Ο Ματθαίος Γατιάδης μελετάει έναν, έναν τους στίχους και ψάχνει να βρει τι κρύβεται πίσω από όλη αυτή την ιστορία.

    Ποιοι παριστάνουν τα φαντάσματα και πού εξαφανίζονται;
    Γιατί θέλουν να τρομοκρατήσουν τη Μαίρη;
    Υπάρχει μυστικό πέρασμα και θησαυρός στα έγκατα του πύργου;
    Τι σχέση έχει η «άδικη» διαθήκη;

    Ο ντετέκτιβ Ματθαίος Γατιάδης και η φίλη του Βεατρίκη ετοιμάζονται να πάνε σινεμά. «Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων» είναι μια ταινία κατασκοπείας που τους ενθουσιάζει. Λίγο πριν φύγουν από το σπίτι χτυπάει το κουδούνι. Ένας εύσωμος γάτος με επιβλητικό παράστημα  στέκεται μπροστά τους. Ανδρέας Δαβάκης – Γάτος, στρατηγός. Ο μυστήριος πελάτης φέρνει μια νέα συναρπαστική υπόθεση!

    Είναι ο αρχηγός των μυστικών υπηρεσιών και αναθέτει στον Ματθαίο μια άκρως απόρρητη και επικίνδυνη αποστολή. Να πιάσει τον υπεργατάσκοπο που δρα σε δύο ηπείρους, Ευρώπη και Αμερική. Δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτόν. Ούτε όνομα, ούτε φύλο, ούτε πώς μοιάζει… ξεγλιστράει σαν τη σκιά, χωρίς να αφήνει ίχνη.

    Ξέρουν όμως ότι αυτός έκλεψε τα μυστικά σχέδια ενός νέου μαχητικού αεροσκάφους που ετοιμάζουν οι Γάλλοι, το Γατάζ-35 και ότι θα τα παραδώσει σ’ έναν πράκτορα των εθνών. Οι μόνες πληροφορίες που έχουν είναι η τοποθεσία που θα μείνει, στην πανσιόν «Μπουγάζι», στη Σίκινο.

    Η υπόθεση οδηγεί τον Ματθαίο και τη στενή του φίλη στη Σίκινο για να εξιχνιάσουν το μυστήριο. Θα μείνουν στην ίδια πανσιόν με τον υπεργατάσκοπο. Το μόνο ευχάριστο είναι ότι οι ύποπτοι είναι λίγοι.

    Είναι οι πελάτες της πανσιόν αθώοι, όπως φαίνονται;
    Τι μυστικά κρύβουν;
    Ποιος ανάμεσά τους μπορεί να είναι ο υπεργατάσκοπος;
    Θα τα καταφέρουν να τον εντοπίσουν πριν να δώσει τα απόρρητα σχέδια;

    Έξυπνες ιστορίες, γεμάτες πλοκή, δράση, πολύ μυστήριο και αγωνία! Τα κείμενα είναι ευκολοδιάβαστα, με όμορφους, πλούσιους διαλόγους που δίνουν αμεσότητα, ενώ τα ποιήματα που κρύβουν γρίφους εξάπτουν την περιέργεια και κρατούν το ενδιαφέρον των αναγνωστών ζωντανό από την αρχή ως το τέλος κάνοντας την αποκάλυψη των μυστηρίων διασκεδαστική.

    Η ασπρόμαυρη εικονογράφηση του Πέτρου Χριστούλια αποπνέει τη «νουαρ» ατμόσφαιρα που συμπορεύεται με το κείμενο προσδίδοντας έξτρα πέπλο μυστηρίου.

    Τα δύο νέα βιβλία, στο ίδιο πνεύμα με τα προηγούμενα Μυστήριο στο Γατονήσι και Η παράξενη διαθήκη του Ιερόθεου Νιαρ Νουάρ, συμπληρώνουν τη σειρά αστυνομικού μυστηρίου «ΝΙΑΡ ΝΟΥΑΡ».

    Για αναγνώστες από 8-9 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Ίκαρος.

    Απόσπασμα

    Διαβάστε απόσπασμα εδώ και εδώ

    Με μια ματιά

    • Έξυπνες ιστορίες, γεμάτες πλοκή, δράση, πολύ μυστήριο και αγωνία! Τα κείμενα είναι ευκολοδιάβαστα, με όμορφους, πλούσιους διαλόγους που δίνουν αμεσότητα, ενώ τα ποιήματα που κρύβουν γρίφους εξάπτουν την περιέργεια και κρατούν το ενδιαφέρον των αναγνωστών ζωντανό από την αρχή ως το τέλος κάνοντας την αποκάλυψη των μυστηρίων διασκεδαστική.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    The Pink Panther Theme Music

    007 : James Bond : Theme

    Dave Brubeck – Take Five

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Φαντάσματα στο Γάτερβιλ
    Ο υπεργατάσκοπος των δύο ηπείρων
    Σειρά: Νιαρ Νουάρ
    Συγγραφέας: Ειρήνη Μητροπούλου
    Εικονογράφος: Πέτρος Χριστούλιας
    Εκδόσεις: Ίκαρος, Οκτώβριος 2021
    Σελίδες: 104
    Μέγεθος: 14 Χ 21,3
    ISBN: 978-960-572-449-8
    978-960-572-436-8

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular