More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο12-15 ετώνΦανταστικά ζώα 2: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ, της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

    Φανταστικά ζώα 2: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ, της Τζ. Κ. Ρόουλινγκ

    Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ, συγγραφέας των παγκοσμίων μπεστ σέλερ βιβλίων του Χάρι Πότερ, μετά το «Φανταστικά Ζώα και Πού βρίσκονται» γράφει το δεύτερο σενάριο της σειράς των πέντε κινηματογραφικών ταινιών της Warner Bros «Φανταστικά ζώα: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ».

    Ο κακός, σκοτεινός και δυνατός μάγος Γκέλερτ Γκρίντελβαλντ, μετά τη σύλληψή του στη Νέα Υόρκη και τη φυλάκισή του στα υπόγεια του Κογκρέσου Μαγείας των ΗΠΑ, καταφέρνει να αποδράσει και να συγκεντρώσει γύρω του ανυποψίαστους ακολούθους – συμμάχους προκειμένου να επιτύχει το στόχο του. Ταξιδεύει στο Παρίσι και εκεί οργανώνει την επίθεση των καθαρόαιμων μάγων απέναντι στην ανθρωπότητα. Ο καθηγητής Άλμπους Ντάμπλντορ ζητάει για άλλη μια φορά τη βοήθεια του μαθητή του Νιουτ Σκαμάντερ ώστε να ανατρέψει την πορεία του πανίσχυρου μάγου και να εμποδίσει την υλοποίηση του απώτερου στόχο του: την δημιουργία ενός κόσμου όπου οι καθαρόαιμοι μάγοι θα κυριαρχούν. Κάτω από αυτή την απειλή ο κόσμος των μάγων διχάζεται και η αγάπη και η πίστη ανάμεσα σε φίλους και οικογένειες δοκιμάζονται.

    «Κύριε Σκαμάντερ. Ο κόσμος των μάγων συνυπάρχει με των μη μάγων πάνω από αιώνα. Ο Γκρίντελβαλντ δε θέλει αυτή την ειρήνη, και για κάποια μέλη της κοινότητάς μας το μήνυμά του είναι πολύ δελεαστικό. Πολλοί καθαρόαιμοι πιστεύουν ότι έχουν δικαίωμα στην εξουσία όχι μόνο στον δικό μας κόσμο αλλά και σε εκείνο των μη μάγων…»

    Άλλο ένα ταξίδι περιπέτειας και μυστηρίου στον κόσμο της μαγείας ξεδιπλώνεται. Η Τζ.Κ Ρόουλινγκ δίνει με απόλυτη ακρίβεια την ατμόσφαιρα των σκηνών μεταφέροντάς σε άμεσα μέσα στο εκάστοτε κινηματογραφικό σκηνικό. Πλάθει έντονους χαρακτήρες και φυσικά μυθικά πλάσματα που δημιουργούν έναν μαγικό κόσμο. Με λεπτομερείς περιγραφές χρόνου, τόπου, κινήσεων, αισθημάτων ήχου και σιωπής… φωτογραφίζει θα έλεγε κανείς τις εικόνες. Ο λόγος της μεστός και ακριβής, με καθαρό ρυθμό, κυλάει χωρίς κενά και περιττολογίες.

    Ο σχεδιασμός του βιβλίου έγινε από το βραβευμένο στούντιο του Λονδίνου, MinaLima. Τόσο το εξώφυλλο, όσο και οι εικονογραφήσεις βασίστηκαν σε πλάσματα και στοιχεία της ιστορίας.
    Προσεγμένη έκδοση με ανάγλυφα γράμματα στο εξώφυλλο του βιβλίου, ωραία γραφικά και design, όμορφη γραφιστική επιμέλεια στο σύνολό της, καλή δομή και διάταξη κειμένου.
    Από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Φανταστικά ζώα 2: Τα Εγκλήματα του Γκρίντελβαλντ
    Συγγραφέας: Τζ. Κ. Ρόουλινγκ
    Μετάφραση: Αικατερίνη Σταυρουλάκη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Δεκέμβριος 2018
    Σελίδες: 312
    Μέγεθος: 14 Χ 21
    ISBN:
    978-618-01-2883-3

     

    Ανέζα Κολόμβου
    Ανέζα Κολόμβου
    Νηπιαγωγός, δασκάλα χορού, υπεύθυνη θεαμάτων/ατζέντας ELNIPLEX Επικοινωνία: aneza.kolomvou@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular