More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΧαρισμάθεια: Out of the Box Challenge 2-Προκλήσεις κριτικής ικανότητας και φαντασίας

    Χαρισμάθεια: Out of the Box Challenge 2-Προκλήσεις κριτικής ικανότητας και φαντασίας

    Η Χαρισμάθεια- Out of the Box Challenge- Προκλήσεις κριτικής ικανότητας και φαντασίας επέστεψε και με το δεύτερο βιβλίο του ιδρυτής της εταιρίας Learning out of the box προσκαλούν παιδιά τρίτης μέχρι έκτης δημοτικού σε έναν κόσμο γρίφων, κρίσης, δημιουργικότητας, συνδυαστικής ικανότητας, σύνθεσης, επίλυσης προβλημάτων και αποφάσεων.

    Ισχύει και εδώ αυτό που είχε γράψει ο Απόστολος Πάππος για το πρώτο βιβλίο: “Η Χαρισμάθεια δεν απευθύνεται σε διάνοιες, ούτε στα δισέγγονα του Άλμπερτ Αϊνστάιν και τους συνομιλητές του Στίβεν Χόκινγκ. Ταχύτητα, επιμονή, υπομονή, προσήλωση, κρίση, φαντασία, άποψη, σύνθεση, συνδυασμός γνώσης, λογική, είναι μερικές από τις αρετές που σε καλεί να κινήσεις για να λύσεις τα αναδυόμενα ζητούμενα. Μη μου πείτε ότι σχεδόν όλα τα παιδιά δεν μπορούν να εξασκηθούν ώστε να αναζωογονήσουν αυτές τις αρετές!

    Το βιβλίο δεν εξετάζει γνώσεις και δεν επιβραβεύει παπαγάλους. Σε καλεί μέσω συστηματικών προκλήσεων να σκεφτείς κριτικά, να συνδυάσεις πληροφορίες, να ακονίσεις φαντασία, να συνθέσεις πληροφορίες.

    Η Χαρισμάθεια είναι ένας μη κερδοσκοπικός εκπαιδευτικός οργανισμός που ιδρύθηκε από τον Αλέξανδρο Παπανδρέου και σκοπό έχει τον εκσυγχρονισμό της εκπαίδευσης, η οποία πρέπει να απομακρυνθεί από την αποστήθιση και να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να αναπτύξουν τις δεξιότητές τους και να υποστηρίξει τη δημιουργικότητα, την κριτική ικανότητα και την τεχνολογία στην εκπαίδευση μέσα από τη διαφοροποιημένη διδασκαλία.

    Το θέμα των χαρισματικών παιδιών είναι μεγάλο και σημαντικό. Πολλοί γονείς θεωρούν ότι έχουν γεννήσει τον απόγονο του Αινστάιν και συμπεριφέρονται κατά τέτοιο τρόπο στο παιδί τους που το εγκλωβίζουν και περιορίζουν με το άγχος που του ενεργοποιούν τις πραγματικές του δυνατότητες οι οποίες μπορεί να είναι πράγματι πολύ υψηλές.

    Σε έναν κόσμο μεγάλων προκλήσεων, σε έναν κόσμο όπου έχει φανεί πόσα διαφορετικά είδη νοημοσύνης υπάρχουν και πόσο σημαντικό είναι πλέον, όχι να αποθηκεύεις γνώσεις σαν τρύπιος κουμπαράς αλλά να αναπτύσσεις νοητικά εργαλεία να επεξεργαστείς δεδομένα, πληροφορίες και γεγονότα, βιβλία σαν την Χαρισμάθεια μόνο θετικά μπορείς να τα υποδεχθείς.

    Δείτε στο video το μήνυμα της Χαρισμάθειας:

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Χαρισμάθεια: Out of the Box Challenge 2-Προκλήσεις κριτικής ικανότητας και φαντασίας
    Συγγραφέας: Αλέξανδρος Παπανδρέου
    Εκδόσεις: Παπαδόπουλος, Νοέμβριος 2019
    Διόρθωση: Μάνος Μπονάνος
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 21 Χ 29
    ISBN: 978-960-484-512-5

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular