More
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_1068x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_1068x150
    patakis_asprixwra_405x150
    patakis_otan mas afise h thalassa_405x150
    ΑρχικήΟΙ ΣΥΛΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ELNIPLEXΧριστουγεννιάτικα (και όχι μόνο) βιβλία από την Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

    Χριστουγεννιάτικα (και όχι μόνο) βιβλία από την Κόκκινη Κλωστή Δεμένη

    Χριστούγεννα σημαίνει γιορτή, χαρά, φωτάκια για τα παιδιά, σημαίνει όμως και βιβλίο. Οι εκδότες το ξέρουν καλά αυτό και αυτή την περίοδο πάντα εκδίδουν τα περισσότερα από τα ενδιαφέροντα βιβλία τους.

    Οι εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη προτείνουν για αυτά τα Χριστούγεννα:

    Πωλητής ευτυχίας, του Ντάβιντε Κάλι (εικ.: Μάρκο Σόμα)

    «Μα πωλείται η ευτυχία;
    Φυσικά! Σε μικρά βάζα, σε μεγάλα βάζα, ακόμα και σε οικογενειακή συσκευασία.»
    Ένα μικρό αριστούργημα, ένα crossover picturebook που θα αγγίξει κάθε μικρή και μεγάλη καρδιά. Το μήνυμα της ιστορίας δυνατό και ξεκάθαρο. Όλοι θέλουν να αγοράσουν λίγη ευτυχία, όμως η ευτυχία βρίσκεται παντού στις απλές καθημερινές στιγμές σε ένα δείπνο με φίλους, σε ένα χαμόγελο, σε μια αγκαλιά και δε μένει παρά να τη δούμε με τα μάτια της ψυχής. Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Ο Μάγος του Οζ, του Σεμπαστιάν Περέζ (εικ.: Μπενζαμέν Λακόμπ)

    Πολυτελής, σκληρόδετος, πλούσιος μεγάλου μεγέθους τόμος (120 σελίδων), με σπουδαία εικονογράφηση από τον Μπενζαμέν Λακόμπ, σε μετάφραση της Εύης Γεροκώστα… Ο Περέζ, με την ποιητική και ανάλαφρη γλώσσα που χρησιμοποιεί, αφηγείται την διάσημη ιστορία του Μάγου του Οζ (The Wonderful Wizard of Oz) που κυκλοφόρησε το 1900 από την πένα του Λ. Φρανκ Μπάουμ από την πλευρά του Χακ του σκιάχτρου, που όλοι το θεωρούν ανόητο. Εκεί όπου η Ντόροθι Γκέιλ παρασύρεται με το σκυλάκι της από έναν κυκλώνα του Κάνσας στη χώρα του Οζ, όπου συναντούν το σκιάχτρο, τον Τενεκεδένιο Ξυλοκόπο και το Δειλό Λιοντάρι που θα τους συνοδεύσουν μέχρι την Σμαραγδένια Πολιτεία. Θα μπορέσει η Ντόροθι να επιστρέψει στην πατρίδα της και ποιος θα την βοηθήσει; Τρομαγμένοι όλοι από τις δυνάμεις του Οζ και εγκλωβισμένοι στη Σμαραγδένια Πολιτεία, διαπιστώνουν ότι αυτό που έψαχναν αλλού, τελικά βρίσκεται μέσα τους… Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    (Χ. Κ Άντερσεν) Η Τοσοδούλα, του Μάρκο Ματσόνι 

    Μια νέα ματιά σε ένα μεγάλο κλασικό έργο του Χ.Κ. Άντερσεν, μια ιστορία που εξιδανικεύει τη φύση και την ανάπτυξη ενός παιδιού από τα μαγικά μολύβια του Μάρκο Ματσόνι.

    Ο Μάρκο Ματσόνι δουλεύει με ξυλομπογιές, το απλούστερο υλικό που θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει κάποιος. Ωστόσο όμως ο Μάρκο το χρησιμοποιεί με τέτοιο τρόπο που ξεχνάμε ότι πρόκειται για μολύβια (πολλοί αναρωτιούνται μάλιστα τι υλικά χρησιμοποίησε). Οι εικονογραφήσεις του με ξυλομπογιά, πολύ δημοφιλείς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνδυάζουν σχήματα και υφές, παίζουν με τις αντιθέσεις των χρωμάτων και χαρακτηρίζονται από τη λεπτομέρεια. Συχνά αναπαριστούν γυναικεία πρόσωπα, λουλούδια και ζώα, πορτρέτα και νεκρές φύσεις που διαπλέκονται σε μια εύθραυστη και λεπτή ισορροπία.

    Οι περιπέτειες του Πινόκιο (εικ.: Ζυστίν Μπραξ)

    Σκληρόδετος, πολυτελής τόμος από τη σειρά Κλασικά εικονογραφημένα σε επιμέλεια του Μπένζαμεν Λακόμπ και μετάφραση της Εύης Γεροκώστα. Μια υπέροχη έκδοση από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη. Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Ο μικρός νυχτόγατος, της Σόνια Ντανόφσκι

    Ένα υπέροχο βιβλίο με πολλά μηνύματα για την ανιδιοτελή προσφορά, για την χαρά της αλληλεγγύης, για τη φιλοζωία και την υιοθεσία των ζώων που θα συγκινήσει τους μικρούς και μεγάλους αναγνώστες. Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Για μικρά παιδιά 0-3 ετών η τριπλή πρόταση του Γκίντο βαν Xενέχτεν είναι πολύ δυνατή:

    Μάντεψε Πού;

    Μάντεψε Τι;

    Μάντεψε Ποιος;

     

    Στα τρία βιβλία, λοιπόν, του Βαν Xενέχτεν θα μαντέψουμε τι μοιάζει με τι (ομοιότητες, συσχετισμοί), θα μαντέψουμε μέρη και τοποθεσίες (πού πηγαίνει η μαμά τα νόστιμα σκουληκάκια, πού αρέσει στη γάτα να κοιμάται κ.ο.κ.) και ασφαλώς θα μαντέψουμε και ποιος είναι ή κάνει κάτι (π.χ. Ποιος έχει τόσο μακριά μύτη όσο είναι ένα φίδι; Ή ποιος είναι πάρα πολύ παχύς για να πετάει σαν πεταλούδα;). Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Ακόμα, από τις εκδόσεις Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, θα βρείτε μερικά ακόμη πολύ αξιόλογα βιβλία:

    Σπόρος είναι το όνομα μου, του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (εικ.: Φραντσέσκα Ρόσσι)

    Το νέο παραμύθι του Βαγγέλη Ηλιόπουλου πραγματεύεται την αγωνία του μικρού σπόρου για τον εαυτό του, για τον κόσμο και καθετί που τον περιβάλλει. Δίπλα του στέκεται η οικογένειά του, η δασκάλα του, οι φίλοι του. Μαθαίνει να αγαπά όλα τα πλάσματα αλλά και να προστατεύεται από τους εχθρούς. Καλείται να αντιμετωπίσει τη δυσπιστία και τα σχόλια των κακόβουλων συμμαθητών του. Στενοχωριέται, θέλει ν’ αλλάξει τ’ όνομα του όμως σιγά σιγά αναπτύσσει άμυνες, μεγαλώνει και ανακαλύπτει τον υπέροχο εαυτό του. Μαθαίνει να τον αγαπά, να τον φροντίζει και να δίνει αγάπη γύρω του απλόχερα. Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Ένα πουλί στον ώμο μου, της Σιμπίλ Ντελακρουά

    Ένα βιβλίο για την ενίσχυση της αυτοπεποίθησης σε μικρά παιδιά… Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Τι είμαι εγώ; του Βαγγέλη Ηλιόπουλου (εικ.: Βασίλης Παπατσαρούχας)

    Το βιβλίο είναι η πρώτη συνεργασία δυο βραβευμένων δημιουργών, του Βασίλη Παπατσαρούχα και του Βαγγέλη Ηλιόπουλου, η οποία ξεκίνησε με την ανατροπή της παραδοσιακής διαδικασίας αφού ζωγράφισε πρώτα ο εικονογράφος τις εικόνες και στη συνέχεια εμπνεύστηκε ο συγγραφέας το κείμενο. Το αποτέλεσμα είναι μοναδικό και ανατρέπει τη συνήθη διαδικασία όπου η εικόνα συνοδεύει το κείμενο. Σε αυτή την περίπτωση η εικόνα περιμένει από το δημιουργό της ιστορίας να ανακαλύψει τα κρυμμένα νοήματα και να δώσει τη δική του ερμηνεία… Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο, της Ροθίο Μπονίγια

    «Το ψηλότερο βουνό βιβλίων στον κόσμο» ανήκει στα βιβλία που προτείνουμε για την προώθηση της φιλαναγνωσίας και θα διαβάσετε μαζί με τα παιδιά ξανά και ξανά. Το συνοδεύει ένας χάρτινος υψομετρητής 140 εκατοστών που θα εντυπωσιάσει τους μικρούς αναγνώστες για να αναμετρηθούν με τους φίλους τους και να περάσουν όμορφες στιγμές διασκέδασης. Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Η Νενέ στη Σαντορίνη, της Εύας Κασιάρου (εικ.: Μαρτίνα Πελούζο)

    Μια πρωτότυπη ιστορία με πρωταγωνιστές μια χήνα, τη Νενέ από τη Χαβάη και ένα γαϊδουράκι, τον Γιακουμή που ζει απομονωμένος στη μαγευτική Σαντορίνη. Τι κοινό έχουν αυτοί οι δύο ήρωες και πώς θα εξελιχθεί η παράξενη ιστορία; Μα και οι δυο ζουν σε ηφαιστειογενή νησιά, με τη διαφορά ότι η Νενέ γνωρίζει πάρα πολλά πράγματα για τα ηφαίστεια ενώ ο Γιακουμής δεν έχει ιδέα και δεν έχει ταξιδέψει ποτέ του πέρα από το νησί του. Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Τραμπα-τραμπαλίζομαι! της Έλενας Αρτζανίδου (εικ.: Daniela Iride Murgia)

    Η Έλενα Αρτζανίδου με ένα μεστό, ονειρικό, βραχύ κείμενο, σελίδα τη σελίδα μετατρέπει το περίφημο σχοινάκι (άλλοτε των κοριτσιών, πλέον διάσημο παρελκόμενο αερόβιας γυμναστικής) σε καρδιά που τυλίγει τις φιλίες, σε στρόβιλο και ταύρου θυμό, σε παπαρούνα, σε ουράνιο τόξο που αιωρείται σαν χρωματιστό σχοινάκι. Και επιδέξια φανερώνει τα σχεδόν σαράντα κύματα που περνούν οι φιλίες οι παιδικές, οι ειλικρινείς, οι ισχυρές σαν ηλεκτροσόκ, υφαίνοντας μια ιστορία φιλίας (δεν έχει σημασία που βλέπεις δυο κορίτσια) όπως θυμόμασταν όλοι τις φιλίες των παιδικών μας χρόνων και τις σταθερές τους… Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Ταξίδι με τον Σεβάχ, της Μαρίας Παπαγεωργίου (εικ.: Νερίνα Κάνζι)

    Η Μαρία Παπαγεωργίου γράφει μια συγκινητική και άκρως παραμυθένια ιστορία και για ένα τόσο ευαίσθητο, δύσκολο και επίπονο θέμα, το προσφυγικό αναδεικνύοντας ταυτόχρονα την τεράστια δύναμη και τη μαγεία του θεατρικού παιχνιδιού και της φιλίας… Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    Το μεγάλο βιβλίο των δράκων, της Φεντερίκα Μαγκρίν (εικ.: Άννα Λανγκ)

    Πρωτότυπος, ευχάριστος, διασκεδαστικός οδηγός που αναδεικνύει αρκετές από τις πτυχές του κόσμου των δράκων και φανερώνει στα παιδιά πτυχές που μόνο αυτά είχαν σκεφτεί. Μη μου πείτε ότι είχατε ποτέ σκεφτεί να ταίσετε, να εξευγενίσετε, να εκπαιδεύσετε, να κάνετε φίλο έναν δράκο; Δείτε όλη την παρουσίαση του βιβλίου στο ELNIPLEX εδώ.

    RELATED ARTICLES

    Most Popular