More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΨηφίστε για το επικρατέστερο παιδικό βιβλίο στα βραβεία Public

    Ψηφίστε για το επικρατέστερο παιδικό βιβλίο στα βραβεία Public

    public_top10_paidika_2015Αγαπημένα παιδικά βιβλία μπήκαν στην αχανή πρώτη φάση με τα δεκάδες υποψήφια βιβλία. Μετά την πρώτη φάση της ψηφοφορίας ξεχώρισαν με βάση τις προτιμήσεις των επισκεπτών των βιβλιοπωλείων Public 10 παιδικά βιβλία.

    Πρόκειται για:

    1. Ακροβάτες της τύχης, της Κέλλυς Σταμουλάκη, Εκδόσεις Διάπλαση: το βιβλίο στο οποίο βασίστηκε η μεγάλη θεατρική επιτυχία της καταξιωμένης σκηνοθέτιδας και συγγραφέως με τα απανωτά sold out στο Γυάλινο Θέατρο φέτος. Το βιβλίο περιέχει cd με αφήγηση της συγγραφέως, μουσική και (μερικά εθιστικά καλά) τραγούδια από τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και ερμηνείες από την Ευρυδίκη και άλλες φωνές.

    2. Ανάποδα, του Θοδωρή Παπαϊωάννου, εκδόσεις Ίκαρος: ένα εξαιρετικό παραμύθι με την πανέμορφη εικονογράφηση της Ίριδας Σαμαρτζή. Βραβεύτηκε πριν λίγο καιρό και από τον Κύκλο Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου.

    3. Γίνε πράκτορας του πλανήτη, της Ελένης Ανδρεάδη, Εκδόσεις Μεταίχμιο: ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον βιβλίο με διαφορετική περιββαλοντική προσέγγιση και αφήγηση που κερδίζει τον μικρό και μεγαλύτερο αναγνώστη ενώ δε λείπουν και άλλες εκπλήξεις.

    4. Δώδεκα παρά δώδεκα, του Ευγένιου Τριβιζά, Εκδόσεις Καλέντης: χρειάζονται συστάσεις για τον Ευγένιο Τριβιζά; Την παράσταση πολλοί τυχεροί την είδαν τα περασμένα Χριστούγεννα με το Γρηγόρη Βαλτινό και τον Πάνο Μουζουράκη στο ρόλο του παλιού και του νέου χρόνου αντίστοιχα.

    5. Η κυρία Σιντορέ και η μουσική ορθογραφία, της Μαρίας Καριωτάκη, Εκδόσεις Ίτανος: η ανία της τάξης και τα βάσανα της ορθογραφίας έχουν έναν “μαγικό” εχθρό. Την δασκάλα Σιντορέ και την κιθάρα της που θα διαλύσουν καθετί βαρετό. Το βιβλίο περιέχει cd με ένα τραγούδι για κάθε κανόνα της ορθογραφίας σε σύνθεση του Δημήτρη Βασμαρή και ερμηνείες από τους Γιάννη Ζουγανέλη, Γιάννη Σαββιδάκη κ.α.

    6. Αδέρφια ενωμένα ποτέ νικημένα, της Μάγιας Δεληβοριά, Εκδόσεις Κέδρος: μια πανέμορφη ιστορία βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό έργο που τιμήθηκε με το Γ΄Κρατικό Βραβείο Θεατρικού Έργου για παιδιά το 2009.

    7. Μικρόπολη: Μη βιάζεσαι… θα μεγαλώσεις, της Κέλλυς Αλχανάτη, Εκδόσεις Μίνωας: μια φανταστική πόλη με μικροσκοπικούς κατοίκους! Κι ανάμεσά τους η Λούλα που βιάζεται να μεγαλώσει.Άφθονο χιούμορ και μπελάδες στη Μικρόπολη της Κέλλυς Αλχανάτη.

    8. Πολυξένη, της Στέλλας Μιχαηλίδου, Εκδόσεις Παπαδόπουλος: ένα υπέροχο βιβλίο, μια καταπληκτική Πολυξένη, μια ηρωίδα από τις λίγες. Για ένα κορίτσι που δυσκολεύεται να εκφραστεί μα όταν τραγουδά τότε οι ντροπές πάνε περίπατο! Εξαίρετη πραγματικά ιστορία από την Στέλλα Μιχαηλίδου.

    9. Το δέκατο έβδομο κιβώτιο, του Διονύση Λειμόνή, Εκδόσεις Πατάκης: τα έκλεψε τα γλυπτά ο Λόρδος Έλγιν, το ξέρουν όλοι. Και πολλοί ξέρουν πως το µπρίκι που τα µετέφερε αρχικά τα γλυπτά βυθίστηκε έξω από Κύθηρα. Κανείς όμως δε γνωρίζει εδώ και περίπου διακόσια χρόνια πόσα από τα δεκαεφτά κιβώτια µε τους αρχαιολογικούς θησαυρούς ανέσυραν τότε οι Καλύµνιοι βουτηχτάδες…Μυστήριο και αγωνία στο ζενίθ!

    10. Ψαρόσουπα 3: Βρασίδας εναντίον Μπακαλιαράκου, του Γιώργου Λεμπέση, Εκδόσεις Ψυχογιός: Στην ξακουστή Βυθούπολη της Μύλου η τρίτη ιστορία της σειράς ΨΑΡΟΣΟΥΠΑ που πραγματεύεται το φαινόμενο της βίας και του εκφοβισμού. Για μια καλύτερη κοινωνία. Έχουν προηγηθεί τα 2 πετυχημένα βιβλία της Ψαρόσουπας (το ομώνυμο και το επιχείρηση τάπα)

    RELATED ARTICLES

    Most Popular