More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΩκεανός, της Εμμανουέλ Γκρουντμάν (εικ.: Ελέν Ντρουβέ)

    Ωκεανός, της Εμμανουέλ Γκρουντμάν (εικ.: Ελέν Ντρουβέ)

    Διαβάζεται σε 2′- Περιέχει βίντεο- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-13) – Βιβλίο γνώσεων

    ωκεανός< μυθόλ. ποταμός, γιος του Ουρανού και της Γης. πατέρας των τρισχίλιων ποταμών, των πηγών, των λιμνών και των τρισχίλιων Νυμφών, των Ωκεανίδων.

    Μια διακεκριμένη βιολόγος και μία βραβευμένη εικονογράφος/σχεδιάστρια υφασμάτων και χαρτιού συμπράττουν δημιουργώντας έναν μαγευτικό, χάρτινο υδάτινο κόσμο και μας ξεναγούν στα άδυτά του.

    Πρόκειται για ένα μεγάλου μεγέθους βιβλίο γνώσεων με εικόνες με θέμα τον ωκεανό. Συμπυκνωμένες πληροφορίες, διατυπωμένες  με φιλικό προς τον αναγνώστη τρόπο προσεγγίζουν γνωστά αλλά και λιγότερο γνωστά υποθέματα τα οποία αφορούν στο θαλάσσιο οικοσύστημα. Η Εμμανουέλ Γκρουντμάν διεισδύοντας στα άδυτα της αρχέγονης σχέσης ανθρώπου και νερού, αποσαφηνίζει έννοιες, φωτίζει το γνωστικό αντικείμενο από την πλευρά διαφορετικών ειδικοτήτων κι αιχμαλωτίζει  τους αναγνώστες και τις αναγνώστριες με τις γοητευτικές περιγραφές της και τους ευφάνταστους υπότιτλους. Ξεχωρίσαμε το κεφάλαιο το οποίο αναφέρεται στη Ζωή ανάλογα με το βάθος. Η ευρηματική κειμενική κι οπτική προσέγγιση δε στοχεύει στον επιφανειακό εντυπωσιασμό αλλά στην ουσιαστική κατηγοριοποίηση η οποία οδηγεί στη δόμηση της σκέψης και τον εμπλουτισμό της με βασικές πληροφορίες πλαισίου. Θα ήταν παράλειψη να μην αναφερθούμε στο Θέατρο των κοραλλιών αλλά και στους Μαύρους Καπνιστές, τους υδροθερμικούς αεραγωγούς που ανακαλύφθηκαν μόλις το 1970 και στεγάζουν πάμπολλα ζώα.

    Η Ελέν Ντρουβέρ από την πλευρά της προφανώς στόχευσε στη δημιουργία ενός έργου τέχνης με κύρια τεχνική την κοπτική, το οποίο αναδείκνυε  παράλληλα και την επιστημονική ταυτότητα του βιβλίου. Και εκ του αποτελέσματος φαίνεται ότι το εγχείρημά της είναι απολύτως επιτυχημένο. Οι κάτοικοι του ωκεανού και οι κινήσεις των κυμάτων και του νερού ζωντανεύουν χάρη στην εικαστική της προσέγγιση. Αναδιπλούμενες σελίδες, σελίδες κομμένες με λέιζερ με ευφάνταστο τρόπο και σελίδες με στρώσεις για να σας μεταφέρουν βαθύτερα στον ωκεανό για να αποκαλύψετε τι ζει σε διαφορετικά βάθη είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του βιβλίου τα οποία θα σας εντυπωσιάσουν.

    Ζώντας στην ψηφιακή εποχή με τις σαρωτική τεχνολογικές εξελίξεις και το εθισμένο στις συσκευές κοινό  είναι τουλάχιστον ελπιδοφόρο να βλέπει κανείς να κυκλοφορούν βιβλία γνώσεων τα οποία εντυπωσιάζουν το αναγνωστικό κοινό με την πολυτροπικότητα αλλά και τον σεβασμό προς το γνωστικό αντικείμενο και το αναγνωστικό κοινό. Μια εξαιρετικά επιμελημένη από κάθε άποψη έκδοση από τον εκδοτικό οίκο ΚΑΠΟΝ την οποία σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

    Για αναγνώστες από 7 ετών.

    Εκδόσεις Καπόν

    Απόσπασμα

    Διακρίσεις

    Νικητής στην κατηγορία του Non Fiction για παιδιά 7-11 ετών από την English Association

    Με μια ματιά

    • Βιβλίο γνώσεων μεγάλου μεγέθους με θέσμα τον ωκεανό και γνωστά ή λιγότερα γνωστά υποθέματά του, με ευρηματική κειμενική κι οπτική προσέγγιση
    • Περιέχει αναδιπλούμενες σελίδες, σελίδες κομμένες με λέιζερ με ευφάνταστο τρόπο και σελίδες με στρώσεις για να σας μεταφέρουν βαθύτερα στον ωκεανό.
    • Εξαιρετικά επιμελημένη έκδοση

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Eric Serra – The Big Blue Overture from “Le Grand Bleu”

    Eric Serra – La Raya from “Le Grand Bleu”

    Hymn to the Sea

    In the Heart of the Sea OST Young Nickerson

    Eleni Karaindrou – By The Sea ( 1998 )

    In the Heart of the Sea OST The White Whale Chant

    Silent Love (Main Theme) – Joe Hisaishi (A Scene at the Sea Soundtrack)

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ωκεανός
    Τίτλος πρωτοτύπου: Ocean
    Συγγραφέας: Emmanuelle Grundmann
    Εικονογράφηση: Hélène Druvert
    Εκδόσεις: Καπόν, Ιούνιος 2020
    Μετάφραση: Καρίνα Λάμψα
    Σελίδες: 48
    Μέγεθος: 26 Χ 36
    ISBN: 978-618-52-0958-2

     

    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Μαίρη Μπιρμπίλη
    Νηπιαγωγός Γενικής και Ειδικής Αγωγής. Υπεύθυνη βιβλίου. Γράφει στο elniplex όποτε έχει κάτι καλό να πει. mpirmpili.maria@gmail.com
    RELATED ARTICLES

    Most Popular