More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο5-7 ετώνΌλες μου οι ρίγες, των Ν. Ρόγιερ, Σ. Ρούντολφ (για τον αυτισμό,...

    Όλες μου οι ρίγες, των Ν. Ρόγιερ, Σ. Ρούντολφ (για τον αυτισμό, Αμερικάνικη Ψυχολογική Εταιρία)

    Έχεις δει παιδί να μην κοιτάζει στα μάτια ούτε την μητέρα του; Να έχει παράταιρες αντιδράσεις σε διάφορες καταστάσεις, πχ. κλάμα αντί για γέλιο; Να δυσκολεύεται να αλληλεπιδράσει γενικότερα με το περιβάλλον του; Να μην διακρίνεις εκφράσεις στο πρόσωπό του; Να επαναλαμβάνει παράξενα κάποιες μηχανικές κινήσεις σχεδόν εμμονικά; Σίγουρα όλα αυτά δεν φανερώνουν αυτισμό αλλά πρέπει να μας κινητοποιήσουν να ψάξουμε λίγο περισσότερο.Άλλωστε οι διαταραχές του αυτιστικού φάσματος αφορούν περίπου ένα στα εξήντα οκτώ παιδιά παγκοσμίως, οπότε σχεδόν σίγουρα όλοι έχουμε ακούσει ή δει κάποια τέτοια περίπτωση παιδιού.

    Ένα τέτοιο παιδί είναι και ο Ζέιν, η μικρή ζέβρα που επιστρέφει σπίτι λυπημένο, έχοντας περάσει μια πολύ κακή μέρα. Γιατί όλοι πρόσεχαν αυτήν την μία μοναδική ρίγα που το διαφοροποιεί από τα άλλα παιδιά και το οδηγεί σε κάποιες ακατανόητες για τους άλλους πράξεις και όχι όλες τις υπόλοιπες που το κάνουν ταλαντούχο και αγαπητό. Τότε, η μητέρα του, με μια πλήρη επιθεώρηση της ύπαρξής του, το οδηγεί βήμα βήμα σε μια συγκινητική κατάκτηση περηφάνιας και αυτογνωσίας, καθώς του αποκαλύπτει μία μία τις υπόλοιπες μοναδικές του ρίγες.

    Μεστή ιχνηλάτηση της ψυχολογίας παιδιών με αυτισμό, αλλά κυρίως ένας κατατοπιστικός οδηγός διαχείρισης της μοναδικότητας των παιδιών με αυτισμό από τους γονείς ή άλλους ενήλικες του περιβάλλοντός τους, οι οποίοι είναι οι πρώτοι που χρειάζονται έναν φωτεινό δρόμο υποστήριξης της εύθραυστης ψυχολογίας αυτών των παιδιών.

    Παράλληλα, το Όλες μου οι ρίγες είναι ένα βιβλίο αποσαφήνισης της διαφορετικότητας του καθενός μας, αφού σίγουρα οι ρίγες μας και οι δυνατότητές μας δεν είναι ποτέ ίδιες με του διπλανού μας. Ως εκ τούτου, η ανάγνωση του βιβλίου αυτού αποβαίνει ευεργετική, όχι μόνο για την κατάδειξη του αυτισμού, αλλά και με όχημα αυτήν την διαταραχή, κάθε ανθρώπου/παιδιού.

    Προλογίζει η πρόεδρος του Autism Science Foundation (Επιστημονικό Ίδρυμα Αυτισμού) Alison Singer. Περιλαμβάνονται Οδηγός ανάγνωσης, με πρόσθετες πληροφορίες για τις διαταραχές του αυτιστικού φάσματος (ΔΑΦ), και Σημείωμα για γονείς και εκπαιδευτικούς με συμβουλές σχετικά με δομές στήριξης. Τρία κείμενα τα οποία κυριολεκτικά φωτίζουν εύγλωττα και περιεκτικά το φάσμα του αυτισμού.

    Με βραβεία Gold Medal και Mom’s Choice Awards.

    Εκδόσεις Κλειδάριθμος.

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Όλες μου οι ρίγες
    Τίτλος πρωτοτύπου: All my stripes: a story for children with autism
    Συγγραφέας: Danielle Royer, Shaina Rudolph
    Εικονογράφηση: Jennifer Zivoin
    Μετάφραση: Αυγή Δαφερέρα
    Εκδόσεις: Κλειδάριθμος, Μάρτιος 2020
    Επιμέλεια: Ηλιάνα Αγγελή
    Σελίδες: 36
    Μέγεθος: 20.5 x 25.5
    ISBN: 978-960-16-7533-6

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular