More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο3-4 ετώνΌχι άλλα μωρά! της Μάντελεν Κουκ (εικ.: Ερίκα Μέζα)

    Όχι άλλα μωρά! της Μάντελεν Κουκ (εικ.: Ερίκα Μέζα)

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 3+ (target 4-6) – Εικονογραφημένο βιβλίο για παιδιά

    ζήλια < μεσαιων. ζήλεια / ζηλεία / ζηλία < αρχ. ελλ. ζηλόω / ζηλῶ < ζῆλος

    Η Σοφία μόλις ολοκλήρωσε τον πιο ψηλό πύργο που έφτιαξε ποτέ, τον είδε να γκρεμίζεται από τα χέρια του Λουκά, του μικρού της αδερφού. Κι αυτό ήταν μόνο η αρχή. Γιατί το μεσημέρι ο Λουκάς ξεκίνησε φαγητοπόλεμο, μετά ξεκούφανε τους πάντες με το τύμπανο, μετά γέμισε σάλια τον αγαπημένο δεινόσαυρο της Σοφίας και λίγο αργότερα…τα έκανε πάνω του! Δεν ήταν μια τέλεια μέρα για τη Σοφία. Αλλά οι γονείς της φρόντισαν να την την κάνουν ακόμα πιο παράξενη. Χαμογελώντας της ανακοίνωσαν: “Σοφία, θ’ αποκτήσεις ένα ακόμα μικρό αδερφάκι!” Η Σοφία τότε άρχισε να φωνάζει. Όχι άλλα μωρά!” Και τότε οι γονείς της ανέλαβαν το δύσκολο έργο… της αγάπης…

    Με πάρα πολύ χιούμορ και απόλυτο ρεαλισμό, η συγγραφέας Madeleine Cook διαχειρίζεται τις αδερφικές σχέσεις και την έλευση ενός νέου μωρού από την μεριά του μεγαλύτερου παιδιού, αυτού που απολάμβανε τη μοναξιά της αποκλειστικότητας και βλέπει να γκρεμίζεται το προνόμιο αυτό μέρα με τη μέρα. Το άτακτο βρέφος που κάνει τα πρώτα του βήματα στην ανεξαρτησία μέσα στην οικογένεια αλλά και το μωρό που έρχεται γεμίζουν ανασφάλεια το μεγάλο παιδί το οποίο αναζητά εκ νέου τη θέση του στην οικογένεια, επαναδιεκδικεί τους γονείς του και την αγάπη τους και με τη βοήθειά τους προσπαθεί να δημιουργήσει γέφυρες με τα άλλα μέλη της οικογένειας δίχως να χάσει την αγάπη που είχε συνηθίσει να λαμβάνει.

    Η συγγραφέας το δίνει τόσο εύληπτα όλο αυτό και το αποτυπώνει με τη δύναμη του έξυπνου χιούμορ που διαθέτει. Σημαντική είναι και η αποτύπωση της γονικής οπτικής και των πρωτοβουλιών τους ώστε να διατηρήσουν τους δεσμούς της οικογένειας αρραγείς, να καλύψουν τις συναισθηματικές ανάγκες όλων των παιδιών και παράλληλα να τοποθετήσουν και τους εαυτούς τους μέσα σε αυτό το κάδρο.

    Η εικονογράφηση της Erica Meza είναι ρεαλιστική και εκφραστική. Δεν χαρίζει κάτι εικαστικά, αλλά συνοδεύει το χιούμορ και την εκφραστικότητα του κειμένου επιτυχώς.

    Για αναγνώστες από 3,5 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Βιβλιοσκόπιο.

    Με μια ματιά

    • Με πάρα πολύ χιούμορ και απόλυτο ρεαλισμό, η συγγραφέας Madeleine Cook διαχειρίζεται τις αδερφικές σχέσεις και την έλευση ενός νέου μωρού από την μεριά του μεγαλύτερου παιδιού, αυτού που απολάμβανε τη μοναξιά της αποκλειστικότητας και βλέπει να γκρεμίζεται το προνόμιο αυτό μέρα με τη μέρα. Σημαντική είναι και η αποτύπωση της πλευράς της γονικής οπτικής και των πρωτοβουλιών τους ώστε να διατηρήσουν τους δεσμούς της οικογένειας αρραγείς και να καλύψουν τις συναισθηματικές ανάγκες όλων των παιδιών.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    Welcome To The Addams Family | Jeff Danna & Mychael Danna

    Happy Voices-Rene Aubry

    Eric Clapton’s – Layla – Instrumental version

    Pentozali (Ορχηστρικό)- Omega Vibes

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Όχι άλλα μωρά!
    Τίτλος πρωτοτύπου: No more babies!
    Συγγραφέας: Madeleine Cook
    Εικονογράφηση: Erica Meza
    Εκδόσεις: Βιβλιοσκόπιο, Ιανουάριος 2021
    Μετάφραση: Αντώνης Λαμπρινός
    Επιμέλεια-Διορθώσεις: Αμαλία Ζουμπουλάκη
    Σελιδοποίηση Σοφία Ζώρα
    Σελίδες: 32
    Μέγεθος: 27 Χ 23
    ISBN: 978-618-84400-9-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular