More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΆγκαθα Μίστερι 11: Πρόκληση στον Υπερσιβηρικό, του Σερ Στιβ Στίβενσον

    Άγκαθα Μίστερι 11: Πρόκληση στον Υπερσιβηρικό, του Σερ Στιβ Στίβενσον

    Διαβάζεται σε 2′- Ηλικιακό κοινό: 8+ (target 8-12) – Λογοτεχνία για παιδιά

    Οι πόρτες του Γκόλντεν Φάλκον Εξπρές έκλεισαν  και το τρένο άρχισε να γλιστράει πάνω στις ράγες. 

    Ο εξαίρετος Σερ Στιβ Στίβενσον σε μια ακόμα απολαυστική περιπέτεια μυστηρίου με έναν μετρ των ληστειών να καλεί να τον καταδιώξουν.

    Περί τίνος πρόκειται

    Ο διαβόητος, άπιαστος, δεξιοτέχνης στις μεταμφιέσεις, ο αποκαλούμενος Λεονάρντο ντα Βίντσι του εγκλήματος και Νέος Λουπέν, ο κλέφτης Στρογκόφ, που έχει ξεγελάσει την αστυνομία στον μισό πλανήτη, προκαλεί ανοιχτά την εταιρεία ντετέκτιβ Eye International, καθώς την προσκαλεί επίσημα στη… ληστεία του! Έχει αποφασίσει να ληστέψει έναν από τους πιο πλούσιους πελάτες της, που ταξιδεύει με τον Υπερσιβηρικό Σιδηρόδρομο, ο οποίος ξεκινώντας από την Ευρώπη διασχίζει τα Ουράλια, τις στέπες της Σιβηρίας και καταλήγει στο Βλαδιβοστόκ, στον Ειρηνικό Ωκεανό.

    “Αγαπητοί ντετέκτιβ,
    καθώς υπερηφανεύεστε ότι είστε μία από τις καλύτερες εταιρίες ερευνών στον κόσμο, αποφάσισα να σας υποβάλω σε δοκιμασία. Σας προειδοποιώ ότι τις πρώτες δύο εβδομάδες του Νοεμβρίου θα ληστέψω έναν από τους πλούσιους πελάτες σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού με τον Υπερσιβηρικό. Δοκιμάστε να με σταματήσετε αν μπορείτε”.

    ΣΤΡΟΓΚΟΦ
    Πραγματικό όνομα: Άγνωστο
    Ηλικία: Άγνωστη
    Όψη: Άγνωστη

    Η Άγκαθα και ο Λάρι Μίστερι, με τη βοήθεια του σπουδαίου θείου Τζακ, θα ταξιδέψουν για να βρουν την άκρη σε ένα μυστήριο που όμοιό του δύσκολα θα βρει κανείς.

    Εστιάζοντας

    Ο σπουδαίος συγγραφέας Σερ Στιβ Στίβενσον, εμπνευσμένος από τη θρυλική Άγκαθα Κρίστι και τα μυστήριά της, μας παραδίδει μια εξαίρετη σειρά μυστηρίου που αποτίει φόρο τιμής στη σπουδαία βρετανίδα, με επιδέξια, γρήγορη πλοκή, πολύ χιούμορ και ανάλαφρη ατμόσφαιρα που συμπαρασύρει και ξεκουράζει ταυτόχρονα τον αναγνώστη, ενώ η περιπέτεια και η δράση δεν σταματούν κυριολεκτικά ποτέ. Η συνολική αίσθηση που αφήνει στον αναγνώστη είναι γεμάτη φινέτσα, στυλ, συνεχείς προκλήσεις, μια αναγνωστική απόλαυση που δεν παύει ποτέ, ίδιον των σπουδαίων συγγραφέων.

    Μέσα από τα βιβλία του, ο συγγραφέας δεν μας παίρνει από το χέρι απλώς σε ένα μυστήριο, ούτε μας κρατά απλώς δέσμιους σε ένα whodunnit μέχρι το τέλος (το κάνει πράγματι, μην έχετε αμφιβολία), αλλά παράλληλα ξεναγεί τους αναγνώστες και σε σε πολιτισμούς, ήθη, έθιμα, θρησκευτικές παραδόσεις, ανθρώπους, αρχιτεκτονική, επιτεύγματα.

    Με τον Υπερσιβηρικό κινούμαστε στα βάθη της Ρωσίας και της Σιβηρίας, σε μια θρυλική σιδηροδρομική γραμμή, καθώς ο Σερ Στιβ Στίβενσον μας αφήνει συνεχώς ίχνη και ψήγματα αφήνοντάς μας να ψάχνουμε τον δράστη μέχρι και τις τελευταίες σελίδες.

    Δεν πρόκειται για επιπόλαιες περιπέτειες, γραμμένες στο πόδι. Ο συγγραφέας είναι γνώστης και της καλής λογοτεχνίας και της αστυνομικής λογοτεχνίας, ως εκ τούτου, θα καταλάβετε από τις πρώτες γραμμές ότι έχετε να κάνετε με ένα ιδιαιτέρως καλογραμμένο, μεστό, λεπτοδουλεμένο βιβλίο, ένα ακόμα της σειράς, που δεν είναι απλώς ένα ιδανικό ανάγνωσμα για παιδιά που θέλουμε να μυηθούν στην καλή λογοτεχνία, αλλά πραγματικά όμορφες ιστορίες.

    Ο εικονογράφος Στέφανο Τουρκόνι με τα γκριζόμαυρα κόμικ σχέδιά του ντύνει τις σελίδες με στυλ και χάρη.

    Για παιδιά από 9 περίπου ετών.

    Εκδόσεις Μίνωας.

    Απόσπασμα

    Δείτε απόσπασμα εδώ

     
    TAYTOTHTA 
    Τίτλος: Άγκαθα Μίστερι 11: Πρόκληση στον Υπερσιβηρικό
    Τίτλος πρωτοτύπου:

    Agatha Mystery 11, Sfida sulla Transiberiana

    Συγγραφέας:

    Σερ Στιβ Στίβενσον

    Εικονογράφος:

    Στέφανο Τουρκόνι

    Εκδόσεις:

    Μίνωας, Σεπτέμβριος 2023

    Μετάφραση:

    Βιολέττα Ζεύκη

    Επιμέλεια:

    Δέσποινα Δανιήλ

    Σελίδες:

    121

    Μέγεθος:

    14 X 21

    ISBN:

    978-618-02-2528-0

    RELATED ARTICLES

    Most Popular