More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίοΈντεκα άνθρωποι βρίσκονται πίσω από τα 2/3 των καταγγελιών για λογοκρισία βιβλίων...

    Έντεκα άνθρωποι βρίσκονται πίσω από τα 2/3 των καταγγελιών για λογοκρισία βιβλίων σε σχολεία

    Τα βιβλία με σεξουαλικό περιεχόμενο LGBTQ είναι ο βασικός παράγοντας που κινητοποιεί τους καταγγέλοντες. Απολύτως εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι, σύμφωνα με τη Washington Post, το 60% των καταγγελιών έχει υποβληθεί από μόλις 11 άτομα, τα οποία μάλλον λειτουργούν εντός της χώρας ως μια άτυπη επιτροπή λογοκρισίας που έχει αναλάβει να διασώσει το έθνος από τα μιάσματα. Οι άνθρωποι αυτοί ισχυρίζονται στις καταγγελίες τους ότι δεν θέλουν τα παιδιά να διαβάζουν για λεσβίες, γκέι, αμφιφυλόφιλες, τρανς, μη δυαδικές και queer ζωές, καθώς πιστεύουν ότι έτσι μυούνται τα παιδιά σε αυτούς τους ερωτικούς προσανατολισμούς και επιλογές. Η εφημερίδα ζήτησε αντίγραφα όλων των καταγγελιών βιβλίων που κατατέθηκαν το σχολικό έτος 2021-2022 στις 153 σχολικές περιφέρειες που ο Tasslyn Magnusson, ερευνητής που απασχολείται από την PEN America. Συνολικά, αξιωματούχοι σε περισσότερα από 100 σχολικά συγκροτήματα, τα οποία είναι κατανεμημένα σε 37 πολιτείες, υπέβαλαν 1.065 καταγγελίες συνολικού ύψους 2.506 σελίδων.

    Το 43% των καταγγελιών στόχευαν τίτλους με χαρακτήρες ή θέματα LGBTQ, ενώ το 36% σε τίτλους με έγχρωμους χαρακτήρες ή τίτλους που ασχολούνται με θέματα φυλής και ρατσισμού. Το 61% των καταγγελιών αναφέρονται σε σεξουαλικό περιεχόμενο που δεν βρίσκει σύμφωνους τους καταγγέλοντες, πολλοί από τους οποίους προέρχονται από οργανώσεις όπως οι Moms for Liberty.

    Στην κορυφή των καταγγελιών με 53 ολοδικές του βρέθηκε το βιβλίο All Boys Aren’t Blue του δημοσιογράφου και ακτιβιστή Τζορτζ Μ. Τζόνσον, ενώ ακολούθησαν Το Gender Queer: A Memoir της Maia Kobabe με 40 και το A Court of Thorns and Roses της Αμερικανίδας Sarah J. Maas με 24.

    Η έρευνα της εφημερίδας δεν κατέληξε στο πόσα βιβλία αφαιρέθηκαν μετά από αυτές τις καταγγελίες, αλλά οι ενδείξεις οδηγούν στο ότι η πλειονότητα των βιβλίων παρέμειναν στα ράφια. Ωστόσο πολλοί αναλυτές προειδοποιούν για την αύξηση των καταγγελιών βιβλίων,  γεγονός που δυσκολεύει τη δουλειά των εκπαιδευτικών να κάνουν τη δουλειά τους σωστά.

     

     

    RELATED ARTICLES

    Most Popular