More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΑνακαλύπτω τα σπουδαιότερα έργα τέχνης

    Ανακαλύπτω τα σπουδαιότερα έργα τέχνης

    Τι ωραίο βιβλίο! Πόσο ωραία γραφιστική επιμέλεια και διάταξη, πόσο μεστό κείμενο και πληροφορίες, τι σπιρτόζικη εικονογράφηση!Και τι εξαίρετη επιλογή έργων τέχνης!

    Το ξέρω, έπεσε πολύ θαυμαστικό, αλλά αυτό εδώ είναι ακόμα ένα εξαιρετικό βιβλίο γνώσεων που έρχεται να ενισχύσει την άποψη ότι τα βιβλία γνώσεων έχουν πλέον εξελιχθεί πολύ και είναι ένα από τα πλέον ακμάζοντα είδη που αγκαλιάζονται από παιδιά, γονείς και εκπαιδευτικούς.

    Ξεναγός μας είναι η Μίνα, μια Σιαμαία γάτα, που γεννήθηκε μέσα σε μια γκαλερί και οι μικρές δίδυμες, η Λάνα και η Άννα, τις οποίες η Μίνα ενθαρρύνει διαρκώς να ενδιαφέρονται για την τέχνη σε κάθε μορφή της. Μαζί τους, ο αναγνώστης κάνει ένα υπέροχο ταξίδι στα σημαντικότερα έργα τέχνης στην ιστορία της ανθρωπότητας, γνωρίζει αρετές, τεχνικές και ιδιαιτερότητές τους, στοιχεία για τον καλλιτέχνη, συμβολισμούς και άλλες μεστά συγκεντρωμένες πληροφορίες. Περιλαμβάνεται έντυπη ξενάγηση σε 30 μοναδικά έργα τέχνης, από τη Μόνα Λίζα του Ντα Βίντσι, την Γέννηση της Αφροδίτης του Σάντρο Μποτιτσέλι και το Κορίτσι με το μαργαριταρένιο σκουλαρίκι του Γιαν Βερμέερ, μέχρι τις Χορεύτριες του Εντγκάρ Ντεγκά, τα Ηλιοτρόπια του Βαν Γκογκ και τις Δεσποινίδες της Αβινιόν του Πικάσο. Και από την Κραυγή του Έντβαρντ Μουνκ, το Χορό του Ανρί Ματίς, τον Σκεπτόμενο του Ογκίστ Ροντέν και Το Φιλί του Γκουστάβ Κλιμτ, μέχρι την Τέχνη του Δρόμου (Street Art), τη Σφίγγα της Αιγύπτου, το Άγαλμα της Ελευθερίας και τον Δισκοβόλο του Μύρωνα.

    Οι περισσότεροι από τους διασημότερους πίνακες και γλυπτά του κόσμου και οι κρυφές πτυχές δημιουργίας τους, που κινητοποιούν τη φαντασία και την αγάπη για την τέχνη στις πιο ξεχωριστές στιγμές της.

    Απολαυστικό και πολύτιμο εργαλείο. Εκδόσεις Ψυχογιός.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ανακαλύπτω τα σπουδαιότερα έργα τέχνης
    Κείμενα: Στεπάνκα Σεκανίκοβα
    Εικονογράφηση: Γιάκουμπ Σενκλ
    Μετάφραση: Κατερίνα Καπνίση
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Νοέμβριος 2018
    Σελίδες: 64
    Μέγεθος: 22 Χ 28,5
    ISBN: 978-618-01-2679-2

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular