More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΟ Άτλαντας των μύθων: μια εγκυκλοπαίδεια της παγκόσμιας μυθολογίας στη βιβλιοθήκη μας

    Ο Άτλαντας των μύθων: μια εγκυκλοπαίδεια της παγκόσμιας μυθολογίας στη βιβλιοθήκη μας

    Είναι πραγματικά αυτό που λέει ο τίτλος του: ένας άτλαντας των μύθων. Ένας υπεροπλήρης τόμος όπου παρελαύνουν με επάρκεια οι δώδεκα μαγικοί κόσμοι της μυθολογίας, ήτοι οι μύθοι δώδεκα ξεχωριστών πολιτισμών της ανθρωπότητας:

    Ο ελληνικός, της Γαίας και του Ουρανού, των θεών, των ηρώων, των σειρήνων, των γοργόνων και των τεράτων, ο σκανδιναβικός με τον Θορ, τον Λόκι, τον Φένρερ και τον μαγικό μανδύα της Φρέγια, ο ιρλανδικός-κέλτικος των ηρώων Κου-Χάλεν και του Φιου ΜακΚουλ και τη μάχη με τον Μπεναντόνερ, ο αζτέκικος της κεντρικής Αμερικής με τα φτερωτά ερπετά, τους πέντε ήλιους και τους υδάτινους ναούς, ο αιγυπτιακός με τον θεό Ρα, την Ίσιδα, τις μούμιες, τους προστατευτικούς ιπποπόταμους και το ζύγισμα της καρδιάς από τον θεό Ανούμπις, ο σλαβικός με τον αρχισιδηρουργό Σβαρόγκ, τη θεά και μάγισσα Μπάμπα Γιάγκα, τους πολεμιστές και τα πνεύματα του δάσους, ο ινδουιστικός με ποτάμια που μιλάνε, τον Βράχμα και τον Βισνού, ο ιαπωνικός με τα πολυάριθμα κάμι, τους δράκους, τον Οκουνίνοσι και τον Σουσανόουο, ο πολυνησιακός με τις θυμωμένες καταιγίδες, τους καλοσυνάτους καρχαρίες, τα ηφαίστεια και της κυρίες της λάβας, ο αυτόχθων βορειοαμερικανικός με τα κερασφόρα ερπετά, το αγόρι-βάζο και μια πολύ μεγάλη χελώνα και οι κόσμοι των Γιορούμπα της δυτικής Αφρικής με την ιερή πόλη Ίφε και των Γιανομάμι της Νότιας Αμερικής με τις παράξενες δοξασίες τους για τη δημιουργία του κόσμου και την ίδια τη γη.

    Μύθοι θεών, τεράτων, ηρώων, φανταστικών θηρίων και θρύλων, πεποιθήσεις και ιστορίες, χάρτες και πληροφορίες, αφηγήσεις και προσεγγίσεις του κόσμου και της ζωής. Η μυθολογία των λαών της γης αποκαλύπτεται συνοπτικά και την ίδια στιγμή διακρίνεται ο τρόπος που όλοι τους προσέγγιζαν τον κόσμο και τη δημιουργία του, τα πλάσματα και τη φύση, τους θεούς, το άγνωστο καθώς και ποιες έννοιες προσωποποιούσαν, θεοποιούσαν, δαιμονοποιούσαν.

    Πραγματικά ένα συναρπαστικό ταξίδι γνωριμίας με τον απέραντο, συμβολικό και παγωμένο στο χρόνο πια κόσμο των μύθων. Μια 100σέλιδη σχεδόν εγκυκλοπαίδεια που σε εισάγει στους μύθους που έπλασαν οι άνθρωποι για να σταθούν στον αχανή και φοβιστικό κόσμο.

    Εκδόσεις Ψυχογιός. Ωραία έκδοση.

    Διακρίσεις

    ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
    Τίτλος: Ο Άτλαντας των μύθων
    Τίτλος πρωτοτύπου: Myth Atlas
    Κείμενα: Τσιάγκο τζε Μοράις
    Εικονογράφηση: Τσιάγκο τζε Μοράις
    Μετάφραση: Έρρικα Πάλλη
    Εκδόσεις: Ψυχογιός, Σεπτέμβριος 2018
    Σελίδες: 96
    Μέγεθος: 22 Χ 28,5
    ISBN: 978-618-01-2479-8

     

    Απόστολος Πάππος
    Απόστολος Πάππος
    Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1976. Νηπιαγωγός. Κάποτε έφτιαξε το ELNIPLEX. Τώρα γράφει γι' αυτό μόνο όποτε του αρέσει κάτι.
    RELATED ARTICLES

    Most Popular