More
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 1068x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 1068x150
    patakis_To vivlio twn fovwn banner_elniplex 405x150
    patakis_oti thelw tha kanw banner_elniplex 405x150
    ΑρχικήΒιβλίο8-11 ετώνΑνθρώπινος κόσμος, των Αμάντα Γουντ και Μάικ Τζόλι

    Ανθρώπινος κόσμος, των Αμάντα Γουντ και Μάικ Τζόλι

    Διαβάζεται σε 3′- Ηλικιακό κοινό: 7+ (target 8-12) – Εικονογραφημένο βιβλίο γνώσεων για παιδιά

    Η πέτρα, το σίδερο, το ατσάλι δεν αντέχουν. Ο άνθρωπος αντέχει.
    Νίκος Καζαντζάκης

    Ανθρώπινος κόσμος, ήτοι εικονογραφημένη ανθολογία θαυμάτων της ανθρώπινης ιστορίας. Και υποτιτλίζει η έκδοση: Πώς εξελίχθηκαν οι πρώτοι άνθρωποι; Πού βρίσκονταν οι πρώτες πόλεις του κόσμου; Πώς ανακαλύφθηκε η γραφή; Ποιοι ταξίδευαν στον Δρόμο του Μεταξιού; Πώς εφευρέθηκαν τα χρήματα;

    Η Αμάντα Γουντ και ο Μάικ Τζόλι έχουν πολλά περισσότερα σε αυτόν τον εντυπωσιακό τόμο. Γιατί πρέπει να σκεφτείς ότι απευθύνονται κατά βάση σε παιδιά περίπου 7-12 ετών. Αυτή η ηλικία μόλις έχει αρχίσει να αναρωτιέται για σημαντικά πράγματα. Από πού ήρθαμε οι άνθρωποι; ας πούμε. Ειδικά αν σκεφτείς ότι στη χώρα μας οι περισσότεροι μάθαιναν επισήμως ότι πλάστηκαν από το πλευρό του Αδάμ και της Εύας. Γιατί να μη γυρίσουμε τα παιδιά πίσω στον χρόνο, εκεί που ο πρώτος πιθηκοειδής πρόγονος κάνει εκείνο το σπουδαίο βήμα από το δέντρο στη γη; Ή εκείνος ο ακόμα πιο σπουδαίος ή διαταραγμένος ή άρρωστος πρόγονος που κάνει το απίστευτο: σηκώνεται όρθιος, κοιτάζει μακρύτερα, έχει καλύτερη εποπτεία του χώρου και των κινδύνων από τους μισόσκυφτους φίλους του. Ο πρώτος άνθρωπος είναι γεγονός. Αυτός θα γεννήσει τα πάντα, τον πολιτισμό και το χάος, το σπουδαίο και το μικρό.

    Σε όλη αυτή την πορεία, από τη “γέννηση” του ανθρώπου μέχρι σήμερα μας ξεναγούν εξαιρετικά οι συγγραφείς ξετυλίγοντας το κουβάρι από τον Αρδιπίθηκο και τον Αυστραλοπίθηκο ως τον Νεάντερταλ και τον Σάπιενς και από εκεί μέχρι σήμερα. Θα ζήσουμε την εποχή των παγετώνων και τη δύσκολη επιβίωση του Νεάντερταλ κυνηγού και την εξέλιξη του σύγχρονου ανθρώπου: βάδισμα στα δυο πόδια, αύξηση του μεγέθους του εγκεφάλου, τέχνη, κυνήγι, ρουχισμός, ομιλία, εργαλεία. Θα μπούμε στην νεότερη περίοδο του ανθρώπου, τον περίφημο αρχαίο κόσμο από το 10.000 π.χ. μέχρι και την πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας το 467 μ.Χ., εκεί όπου άνθισαν μεγάλοι πολιτισμοί, όπως Μεσοποταμία, Μινωίτες, Μυκηναίοι, Φοίνικες, αρχαίος ελληνικός κόσμος, Ρωμαίοι, Αίγυπτος, Κέλτες, Κίνα κ.α.

    Το βιβλίο στέκεται πολύ στην ουσία και όχι απλώς σε μια ιστορική περιήγηση πόλεων, χωρών ή πολιτισμών. Πώς δημιουργήθηκαν οι πρώτοι αγρότες; Πώς και πού χτίστηκαν οι πρώτες πόλεις και ποια ήταν τα χαρακτηριστικά τους; Τι δείγματα έδωσε η αρχαία κεραμική τέχνη και πού έχουμε μερικά από τα καλύτερα; Τι έφτιαξαν οι πρώτοι καλλιτέχνες; Και ακόμα, κοσμήματα και ρούχα, γεωργία και αλιεία για να ζήσεις από τη γη και τα γεννήματά της, η εφεύρεση της γραφής, η ανακάλυψη του μετάλλου, αντικείμενα καθημερινότητας, αστρονομία, ναοί και παλάτια, τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το Σινικό τείχος, τυπογραφία και άλλες μεγάλες ανακαλύψεις, χρόνος, διατροφή, ταξίδια και εξερευνήσεις, εμπόριο και χρήμα, ιατρική και ασθένειες, πόλεμοι, όπλα και δουλεία, τέχνη, αθλητισμός, συνήθειες.

    Ο τόμος αυτός των 112 σελίδων έχει πολλή πληροφορία στις σελίδες του, αφού προσπαθεί να συμπυκνώσει ένα τεράστιο χρονοταξίδι και έναν μεγάλο αριθμό επιτευγμάτων και εξέλιξης. Δεν πρόκειται για απλή περιήγηση, αλλά για ένα μεγάλο ταξίδι, μια μεστή ανθολογία, όπως σωστά της είδαν οι εκδότες, του ανθρώπινου πολιτισμού σε κάθε του πτυχή.

    Η διάταξή του είναι σε εξήντα μονοσέλιδους ή δισέλιδους πίνακες, εξήντα ταμπλό τα οποία μπορείτε να επισκεφθείτε στη σειρά ή και τυχαία αφού μπορείτε να τα διαβάσετε και με μια σχετική αυτοτέλεια σε σχέση με τα προηγούμενα. Αποτελούν έτσι, ουσιαστικά, εξήντα μαθήματα, διδακτικές ενότητες που προσεγγίζουν αντίστοιχες όψεις του ανθρώπινου πολιτισμού. Η εικονογράφηση είναι πολύ πλούσια, λεπτομερέστατη, έχει μελετήσει πολύ και μας δίνει μια πολύ όμορφη απεικόνιση όλων αυτών των πληροφοριών, τόπων, επιτευγμάτων.

    Για αναγνώστες από 8 ετών.

    Εκδόσεις Δεσύλλας.

    Με μια ματιά

    • Από τη “γέννηση” του ανθρώπου μέχρι σήμερα οι συγγραφείς μας ξεναγούν εξαιρετικά  ξετυλίγοντας το κουβάρι από τον Αρδιπίθηκο και τον Αυστραλοπίθηκο ως τον Νεάντερταλ και τον Σάπιενς και από εκεί μέχρι σήμερα.
    • Το βιβλίο στέκεται πολύ στην ουσία και όχι απλώς σε μια ιστορική περιήγηση πόλεων, χωρών ή πολιτισμών. Πώς δημιουργήθηκαν οι πρώτοι αγρότες; Πώς και πού χτίστηκαν οι πρώτες πόλεις και ποια ήταν τα χαρακτηριστικά τους; Τι δείγματα έδωσε η αρχαία κεραμική τέχνη και πού έχουμε μερικά από τα καλύτερα; Τι έφτιαξαν οι πρώτοι καλλιτέχνες; Και ακόμα, κοσμήματα και ρούχα, γεωργία και αλιεία για να ζήσεις από τη γη και τα γεννήματά της, η εφεύρεση της γραφής, ναοί και παλάτια, τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου και το Σινικό τείχος, χρόνος, διατροφή, ταξίδια και εξερευνήσεις, εμπόριο και χρήμα, ιατρική και ασθένειες, πόλεμοι, όπλα και δουλεία, τέχνη, αθλητισμός, συνήθειες.

    Το Soundtrack του βιβλίου

    The Last of the Mohicans – Promentory (Main Theme)

    The Kiss – The Last Of The Mohicans

    TAYTOTHTA
    Τίτλος: Ανθρώπινος κόσμος
    Τίτλος πρωτοτύπου: The Curiositree: Human World
    Συγγραφέας: Amanda Wood, Mike Jolley
    Εικονογράφος: Andres Lozano
    Εκδόσεις: Δεσύλλας, Αύγουστος 2021
    Μετάφραση: Ελένη Βρεττού
    Επιμέλεια: Ελένη Βρεττού
    Σελιδοποίηση: Desyllas Creative Dpt
    Σελίδες: 112
    Μέγεθος: 26,5 Χ 32
    ISBN: 978-61-855-6822-1

     

    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Κατερίνα Χατζηανδρέου
    Νηπιαγωγός, εμψυχώτρια. Υπεύθυνη του ELNIPLEX
    RELATED ARTICLES

    Most Popular